Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

brydzia - elektryk weźmie za całą robotę 6 tys

W tym jest też montaż alarmu

Koszt alarmu to:

10 czujek po 80-100 zł każda

panel - koszt 100-200 zł - ceny w zależności od modeli - nie mamy jeszcze wybranych

plus koszty kabli, ale to już śmieszne koszta

Jak wybierzemy już całość, wtedy wypowiem się co do ceny :)

Dzięki za info, ja jestem właśnie po wizycie elektryków i czekam na wycenę, mam nadzieję że w przyszłym tygodniu zaczną robić

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas po tynkach i przed wylewkami

[ATTACH=CONFIG]309208[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]309210[/ATTACH]

Kurczę ale fajnie to już wygląda.

Widzę że prace idą do przodu ehhh aż zazdroszczę :)

baha130 powiedz mi bo się z żoną zastanawiamy czy nie robić drzwi w kuchni (u nas będzie taras, jest miejsce żeby wprowadzić takie zmiany??

U nas po tynkach i przed wylewkami

[ATTACH=CONFIG]309208[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]309210[/ATTACH]

Super postępy :)

U nas do potynkowania został tylko salon z kuchnią, korytarz i wiatrołap. Mąż wczoraj sprawdzał kąty w pokojach i mierzył ściany poziomicą :) Trafili nam się super tynkarze :) jak na razie nie ma się do czego przyczepić :)

Tynkarze chwalili też naszych murarzy, że fajne, proste ściany i lekko się tynkuje :)

Po tynkach wraca hydraulik, żeby podłączyć ogrzewanie podłogowe. Dzieje się :)

W takim miejscu by z kuchni wyjść na taras, myśleliśmy że obok spiżarki u nas okno tak jak u Ciebie, brak narożnego

Jerrry

Ciężko wam będzie wcisnąć tam drzwi, naprawdę nie ma tam aż tyle miejsca, musielibyscie zrezygnować ze spiżarki:( wrzuce ci fotki z kuchni z ścianą i bez ściany do spiżarki IMG_20150307_132038.jpgIMG_20141220_151617.jpgIMG_20141214_130823.jpg

Dziękuje wszystkim za pomoc - eh.. mamy niezły orzech do zgryzienia.

Co prawda nasza kuchnia będzie będzie dłuższa o metr ale chyba niewiele do zmieni.

Tak sobie myślę że chyba podczas murowania spróbujemy gdzieś wcisnąć te drzwi, potem w razie czego łatwiej je będzie zamurować niż mielibyśmy je wykuwać w ścianie.

P.S.

po świętach prawdopodobnie będziemy składać dokumenty na PNB :D

Dziękuje wszystkim za pomoc - eh.. mamy niezły orzech do zgryzienia.

Co prawda nasza kuchnia będzie będzie dłuższa o metr ale chyba niewiele do zmieni.

Tak sobie myślę że chyba podczas murowania spróbujemy gdzieś wcisnąć te drzwi, potem w razie czego łatwiej je będzie zamurować niż mielibyśmy je wykuwać w ścianie.

P.S.

po świętach prawdopodobnie będziemy składać dokumenty na PNB :D

Jerry, to trzymamy kciuki, żeby było szybko i bezboleśnie :):)

Jerrry

Ciężko wam będzie wcisnąć tam drzwi, naprawdę nie ma tam aż tyle miejsca, musielibyscie zrezygnować ze spiżarki:( wrzuce ci fotki z kuchni z ścianą i bez ściany do spiżarki [ATTACH=CONFIG]309308[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]309309[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]309310[/ATTACH]

brydzia - kuchnia ze spiżarką wydaje się dość mała, czy tak się wydaje?

brydzia - kuchnia ze spiżarką wydaje się dość mała, czy tak się wydaje?

Miejsca nie jest za dużo aczkolwiek dla mnie priorytetem jest spiżarka i blat roboczy :yes: pozwole sobie wrzucić mój własnoręcznym projekt kuchni :D oprócz tego zamierzam jeszcze upchnąć górna szafkę obok wysokiej zabudowy i szafkę pod blatem który będzie oddzielał kuchnie od jadalni IMG_20150319_094232.jpg

Miejsca nie jest za dużo aczkolwiek dla mnie priorytetem jest spiżarka i blat roboczy :yes: pozwole sobie wrzucić mój własnoręcznym projekt kuchni :D oprócz tego zamierzam jeszcze upchnąć górna szafkę obok wysokiej zabudowy i szafkę pod blatem który będzie oddzielał kuchnie od jadalni [ATTACH=CONFIG]309314[/ATTACH]

Musze przyznać ze bardzo podobnie rozmieściłam meble w kuchni tylko przy piekarniku idą dwa słupki i mikrofala obok piekarnika ponieważ dzieci mi nie dostaną :) Oczywisę u mnie odbicie lustrzane i okno trochę inaczej:) a robiłaś już gdzieś wycenę?:stirthepot:

Musze przyznać ze bardzo podobnie rozmieściłam meble w kuchni tylko przy piekarniku idą dwa słupki i mikrofala obok piekarnika ponieważ dzieci mi nie dostaną :) Oczywisę u mnie odbicie lustrzane i okno trochę inaczej:) a robiłaś już gdzieś wycenę?:stirthepot:

Nie jeszcze nie mam wyceny mebli bo chcę się najpierw zorientować w cenie blatu z granitu

Na allegro 1 mb blatu o sze.60 cm i grubości 3 cm około 600 zł

Hej,

nie wiem czy bym ryzykowała kupna blatu kamiennego na Allegro.. Moim zdaniem potrzebny jest dobry, rzetelny kamieniarz.. Blat musi być równy, dobrze przycięty, wyszlifowany.. Moja koleżanka chciała zaoszczędzić i teraz normalnie ma "górki i doliny" na blacie kuchennym.. :/