Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

Mi powiedział kolega ze sam blat ok 6000

baha130, ile metrów blatu Ci wyszło? Ja obdzwoniłam kamieniarzy z okolicy - wszyscy zgodnie polecili granit - czarny, tak też czytałam, ma większą grubość, jest bardziej wytrzymały, nie widać, jak np coś się wyleje..

Ceny, już z robocizną, to od ok 700-900 zł za m2

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

baha130, ile metrów blatu Ci wyszło? Ja obdzwoniłam kamieniarzy z okolicy - wszyscy zgodnie polecili granit - czarny, tak też czytałam, ma większą grubość, jest bardziej wytrzymały, nie widać, jak np coś się wyleje..

Ceny, już z robocizną, to od ok 700-900 zł za m2

Ja jeszcze nie wyceniałam rozmawiałam z kolega, który robił kobiecie i powiedział mi ze taki koszt przy średniej kuchni, a z racji tego że on zamawia od pośrednika to pewnie i cena jest jeszcze wyższa:cry:.

Przestroga dla tych którzy są na etapie murowania ścian a chcą mieć rolety zewnetrzne na oknie narożnym w kuchni. Jest problem bo ozdobna betonowa "belka" nad wejściem głównym powoduje że nie da się zamocować rolety na mniejszym bocznym oknie:-x Tak to jest jak się nie ma pojęcia o budowlance a ekipa budująca nie podpowie :(

getattach,mid,11774,mpid,4,uid,497d63a2340102cb.jpg

Edytowane przez brydzia11

Odnośnie wylewek, też miałem podobny problem jak Baha. Na szczęście u mnie przed hydraulikiem który rozkładał styropian pojawił się wykonawca wylewek. Laserem pomierzył wszystkie pomieszczenia i dla każdego z osobna wyznaczył grubość styropianu. U mnie pół domu miało 10cm a pół 13cm styro.

Odnośnie wylewek, też miałem podobny problem jak Baha. Na szczęście u mnie przed hydraulikiem który rozkładał styropian pojawił się wykonawca wylewek. Laserem pomierzył wszystkie pomieszczenia i dla każdego z osobna wyznaczył grubość styropianu. U mnie pół domu miało 10cm a pół 13cm styro.

No właśnie a my poprosilismy o pomiar po ułożeniu i zoonk. Ale juz poprawione i jutro kończą wylewki

Dobrze ze jest to forum to człowiek się pociesza ze nie tylko u niego cos jest nie tak

baha130, myślę, że to dopiero początek narzekania.. :) Zobaczysz co się bedzie działo przy wykończeniu.. :/

Nas od razu ostrzegł wykończeniowiec, żeby pilnować tynkowania łazienek - musi być prosto i z kątami zachowanymi w roku

Dziewczyny nie przejmujmy się na zapas, jakoś to będzie ja w ramach relaksu zakupiłam zlew :D [ATTACH=CONFIG]310046[/ATTACH] w komplecie z baterią i akcesoriami [ATTACH=CONFIG]310047[/ATTACH]

brydzia, ja też taki oglądałam :) ostatecznie, przy blacie kamiennym zrobimy jednak podwieszany, coś w tym style, ze ściekaczem :)

51201_01dba811-a026-4179-9c3b-dac6984af97c_max_900_1200_zlewozmywak-podwieszany-kuchnia-styl-now.jpgimages.jpgkwarcogranit-warszawa.jpg

wylewka marzyła mi się taka:

deante-bateria-zlewozmywakowa-z-wylewka-sprezynowa-chrom-molla-bdz-060a.1559726.2.jpg

Ale sprzedawcy odradzają je ze względu na fakt, ze utrzymać je w czystości to masakra - tylko ładnie wyglądają..

Wstępnie wybraliśmy taką:

498807_0_f.jpg

Pieniądze śmieszne, bo kosztuje ok 400zł, a bardzo solidnie wykonana, z dobrego materiału. I bardzo fajny patent z ruchomą wylewką - łatwo opłukać zlew, wlać wodę np do garnka - teraz z takiego korzystam i jest bardzo wygodny :)

brydzia, ja też taki oglądałam :) ostatecznie, przy blacie kamiennym zrobimy jednak podwieszany, coś w tym style, ze ściekaczem :)

[ATTACH=CONFIG]310055[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310056[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310057[/ATTACH]

Właśnie się dzisiaj kapnełam że z reguły do blatu granitowego daje się zlewy podwieszane :o ale cóż nie jestem na 100% pewna że będzie granit więc zostanie ten co jest