Wioleta5656 27.03.2015 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Hej brydzia 11 Idzie obejść Twój problem. Wystarczy, że na małym oknie narożnym zamontujesz roletę na zewnątrz. Jak dojdzie ocieplenie styropianem 18 cm to skrzynki nie będzie widać. Ja z mężem budowaliśmy E-118 lustro i tak to załatwiliśmy. Problem to jest z tą ozdobną belką nad wejściem. Nam wykonawca poradził, żeby lepiej wykonać ją ze styropianu. Mówił, że jeśli byśmy ją zrobili z cementu to podobno po latach może wyjść grzyb. No ale ja się na tym nie znam. Szerzej o tym zagadnieniu pisałam z innymi budującymi na forum E-118. Domek nasz jest troszkę większy od E-115. Pozdrawiam Wioleta Przestroga dla tych którzy są na etapie murowania ścian a chcą mieć rolety zewnetrzne na oknie narożnym w kuchni. Jest problem bo ozdobna betonowa "belka" nad wejściem głównym powoduje że nie da się zamocować rolety na mniejszym bocznym oknie:-x Tak to jest jak się nie ma pojęcia o budowlance a ekipa budująca nie podpowie [ATTACH=CONFIG]309901[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 27.03.2015 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 a robicie gipsowe czy cementowo-wapienne cementowe - wapienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 27.03.2015 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Hej brydzia 11 Idzie obejść Twój problem. Wystarczy, że na małym oknie narożnym zamontujesz roletę na zewnątrz. Jak dojdzie ocieplenie styropianem 18 cm to skrzynki nie będzie widać. Ja z mężem budowaliśmy E-118 lustro i tak to załatwiliśmy. Problem to jest z tą ozdobną belką nad wejściem. Nam wykonawca poradził, żeby lepiej wykonać ją ze styropianu. Mówił, że jeśli byśmy ją zrobili z cementu to podobno po latach może wyjść grzyb. No ale ja się na tym nie znam. Szerzej o tym zagadnieniu pisałam z innymi budującymi na forum E-118. Domek nasz jest troszkę większy od E-115. Pozdrawiam Wioleta Wioleta, dziękujemy za podpowiedź My jeszcze się nie zdecydowaliśmy na rolety.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 27.03.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 a robicie gipsowe czy cementowo-wapienne Będziemy mieć cementowo- wapienne wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 27.03.2015 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Hej brydzia 11 Idzie obejść Twój problem. Wystarczy, że na małym oknie narożnym zamontujesz roletę na zewnątrz. Jak dojdzie ocieplenie styropianem 18 cm to skrzynki nie będzie widać. Ja z mężem budowaliśmy E-118 lustro i tak to załatwiliśmy. Problem to jest z tą ozdobną belką nad wejściem. Nam wykonawca poradził, żeby lepiej wykonać ją ze styropianu. Mówił, że jeśli byśmy ją zrobili z cementu to podobno po latach może wyjść grzyb. No ale ja się na tym nie znam. Szerzej o tym zagadnieniu pisałam z innymi budującymi na forum E-118. Domek nasz jest troszkę większy od E-115. Pozdrawiam Wioleta No właśnie przez tą belkę która u nas jest wylana z betonu :bash:nie da się zamontować rolety bo ona jest zaraz nad oknem i skrzynka na rolete się nie zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 27.03.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Wioleta, dziękujemy za podpowiedź My jeszcze się nie zdecydowaliśmy na rolety.. Bonsay nam gość od rolet mówił że najlepiej jest montować rolety na etapie elektryki przed tynkami bo wtedy najłatwiej jest coś poprawić gdyby trzeba było, my montujemy w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 27.03.2015 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Wioleta Przeglądnełam wasze forum e-118 i mam kilka pytań jakiej firmy masz drzwi wejściowe (bardzo ładne), czym wyłożony masz parapet w kuchni od wewnątrz i czy możesz wrzucić parę fotek swoich wnętrz ... proszę z gory bardzo dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 27.03.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 u nas było ich 4 czy 5 robili od soboty do czwartku, z tym że większość to gipsowe w garażu i kotłowni mamy cemenoto-wapienne i dłużej im to zajęło wyszło 640 m. Wylewki 1,5 dnia 172m Baha pisząc o wylewkach 172m2 rozumie że masz na myśli tylko dół domu a co z poddaszem? Ocieplaliscie strop, ile cm styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baha130 28.03.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Baha pisząc o wylewkach 172m2 rozumie że masz na myśli tylko dół domu a co z poddaszem? Ocieplaliscie strop, ile cm styropianu? Ta tylko dół góra dopiero będzie wylewane chyba 8 albo 10 a wy jaki styropian dajecie na górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 28.03.2015 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Ta tylko dół góra dopiero będzie wylewane chyba 8 albo 10 a wy jaki styropian dajecie na górę No jeszcze dokładnie nie wiem, czytałam że daje się folie, styropian, znowu folie i na to wylewke 4-5cm i na to jeszcze siatkę stalową zbrojoną Może ktoś kto ma pojęcie wypowie się w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 29.03.2015 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 witam, czym ocieplaliście fundamenty i jaką grubością i ile tego poszło ? Ja chcę kupić poliester ekstrudowany 12cm i folia kubełkowa ,ale to jest drogie ,ponad 400zł za m3, jestem po próbie zdięcia humusu, ale było za mokro , koparko spycharka się zakopywała ,no i ma padać jeszcze 2 tygodnie. Drugie pytanie jak rozwiązaliście problem z prądem przy budowie, bardzo proszę o odpowiedz, dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 30.03.2015 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Wioleta Przeglądnełam wasze forum e-118 i mam kilka pytań jakiej firmy masz drzwi wejściowe (bardzo ładne), czym wyłożony masz parapet w kuchni od wewnątrz i czy możesz wrzucić parę fotek swoich wnętrz ... proszę z gory bardzo dziękuje Dopisuję się do prośby :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 30.03.2015 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 U nas tynki skończone, układają już chłopcy styropian Wtorek - hydraulik będzie kładł podłogówkę. Czwartek, piątek - wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 30.03.2015 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 U nas tynki skończone, układają już chłopcy styropian Wtorek - hydraulik będzie kładł podłogówkę. Czwartek, piątek - wylewki [ATTACH=CONFIG]310697[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310698[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310699[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310700[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310701[/ATTACH] No pięknie bonsay co to za pomieszczenie na 2 i 3 zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 30.03.2015 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 witam, czym ocieplaliście fundamenty i jaką grubością i ile tego poszło ? Ja chcę kupić poliester ekstrudowany 12cm i folia kubełkowa ,ale to jest drogie ,ponad 400zł za m3, jestem po próbie zdięcia humusu, ale było za mokro , koparko spycharka się zakopywała ,no i ma padać jeszcze 2 tygodnie. Drugie pytanie jak rozwiązaliście problem z prądem przy budowie, bardzo proszę o odpowiedz, dziękuję i pozdrawiam Fundamenty mam ocieplone styropianem chyba 15cm plus folia kubełkowa nie wiem ile dokładnie tego poszło, co do prądu na czas budowy to nieocenione było wsparcie sąsiada a w tej chwili mam już wsłasną skrzynkę i będę płacić taryfę budowlaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 30.03.2015 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 witam, czym ocieplaliście fundamenty i jaką grubością i ile tego poszło ? Ja chcę kupić poliester ekstrudowany 12cm i folia kubełkowa ,ale to jest drogie ,ponad 400zł za m3, jestem po próbie zdięcia humusu, ale było za mokro , koparko spycharka się zakopywała ,no i ma padać jeszcze 2 tygodnie. Drugie pytanie jak rozwiązaliście problem z prądem przy budowie, bardzo proszę o odpowiedz, dziękuję i pozdrawiam Witam, u nas fundamenty ocieplono 10 cm styropianem i folią. Całość zabezpieczono jeszcze Dysperbitem. Co do prądu, to u nas jest łatwiej - na działce obok stoi dom, siedlisko, które teść kupił razem z ziemią - na początku był plan aby go remontować, bo stoi pusty, ale zdecydowaliśmy się jednak stawiać swój. W siedlisku jest prąd i po prostu przeciągneliśmy prąd do nas. U nas też teraz mokro - ma padać przez 2 tygodnie.. ://// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 30.03.2015 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 No pięknie bonsay co to za pomieszczenie na 2 i 3 zdjęciu brydzia, to wiatrołap i korytarz mamy w projekcie takie "okno" wybite między tymi pomieszczeniami - będzie tam wstawiona ozdobna, piaskowana szyba, która będzie podświetlona LED'em Wypatrzyłam to kiedyś w jakiejś gazecie z wystrojem wnętrz - ciekawie wygląda i więcej światła w tych dwóch pomieszczeniach będzie Będzie to wyglądało mniej więcej tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 30.03.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 brydzia, to wiatrołap i korytarz mamy w projekcie takie "okno" wybite między tymi pomieszczeniami - będzie tam wstawiona ozdobna, piaskowana szyba, która będzie podświetlona LED'em Wypatrzyłam to kiedyś w jakiejś gazecie z wystrojem wnętrz - ciekawie wygląda i więcej światła w tych dwóch pomieszczeniach będzie Będzie to wyglądało mniej więcej tak: [ATTACH=CONFIG]310705[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310706[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310707[/ATTACH] Fajny pomysł, bardzo jestem ciekawa ostatecznego wyglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 30.03.2015 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 U nas tynki skończone, układają już chłopcy styropian Wtorek - hydraulik będzie kładł podłogówkę. Czwartek, piątek - wylewki [ATTACH=CONFIG]310697[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310698[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310699[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310700[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310701[/ATTACH] Słuchajcie, zadzwonił do nas nasz wykończeniowiec, że wcześniej skończy jedną pracę i może być u nas już 15 kwietnia Zacznie od sufitów podwieszanych i poddasza - około 3 tygodni, potem reszta Liczy, że do końca lipca będzie już po wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 30.03.2015 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Słuchajcie, zadzwonił do nas nasz wykończeniowiec, że wcześniej skończy jedną pracę i może być u nas już 15 kwietnia Zacznie od sufitów podwieszanych i poddasza - około 3 tygodni, potem reszta Liczy, że do końca lipca będzie już po wszystkim No to pięknie Ale jedno pytanie ile trzeba czekać żeby tynki i wylewki wyschły??? Ja słyszałam że ok 1miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts