Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam was wszytkich.Czy ktos z was robi rekuperacje w domu.

My jestesmy na etapie kanalizacji( skonczona) w przyszłym tygodniu zalewamy chudziaka i zaczynamy murowac.

Na tytm etapie juz podjelismy decyzje ze wszedzie ogrzewanie podłogowe.

Ja będę robić WM z rekuperatorem, ale narazie jestem na etapie załatwiania PNB

lilo1111 standardowa wysokość bramy to 2,25m.

Witam.

Oto zdjęcia mojego dachu robione dziś rano. Szkoda tylko,że nie w pełnym słońcu, bo wygląda wtedy o wiele lepiej.

Pozdrawiam.:) [ATTACH=CONFIG]312711[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]312712[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]312713[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]312714[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]312715[/ATTACH]

Utwierdzam się w przekonaniu że ciemne dachy są najładniejsze :D

Jakie zamierzasz mieć okna, drzwi i bramę chodzi o kolor?

Witam, kto z Państwa obniżał wysokość o jedną cegłę , jaka jest wysokość po tynkowaniu i zalaniu wylewki na podłodze, i jak jest standartowa wysokość bramy garażowej, dziękuję za odpowiedzi

.

Ja nie obniżyłam bo już było za późno, trochę żałowałam ale już mi przeszło:yes: są opinie że takie wyższe przestrzenie wyglądają lepiej szczególnie w dużych pomieszczeniach typu salon i można poszaleć w kwestii podwieszanych sufitów. Decyzja należy do Ciebie. Co do garażu to obniżaj do 2,25 bo inaczej sporo dopłacisz do bramy

Pozdrawiam

Okna i brama garażowa będą w kolorze antracyt lub odcień szarości , a co do drzwi wejściowych podobnie tylko ,że być może z dodatkami w innym kolorze-

kiedyś widziałem szare drzwi z detalami w czerwieni -super efekt.

Mam czas żeby przemyśleć sprawę, bo okna ,tynki i elektryka u mnie w następnym roku :yes:

Okna i brama garażowa będą w kolorze antracyt lub odcień szarości , a co do drzwi wejściowych podobnie tylko ,że być może z dodatkami w innym kolorze-

kiedyś widziałem szare drzwi z detalami w czerwieni -super efekt.

Mam czas żeby przemyśleć sprawę, bo okna ,tynki i elektryka u mnie w następnym roku :yes:

To może te Ci się spodobają :-P P1080889_Kopiowanie_Kopiowanie.jpgcameleon_2.jpg

Myślę że połączenie antracytu z czerwienią może być SUPER:yes:

witam znalazłem coś takiego http://http://www.wisniowski.pl/produkty/bramy-garazowe/bramy-segmentowe/brama-segmentowa-prime/

w standardzie chyb są też wyższe niż 2250

Ja mam bramę Wiśniowski i powiedzieli mi że powyżej standardowej wysokości mogą zrobić ale za dodatkową opłatą, jeśli dobrze pamiętam to jakieś 700zł drożej

Co do reklamacji na wylewki - wygląda na to, że wszystko będzie OK - kierownik ekipy uznał reklamacje na uszkodzoną ramę okna oraz szynę w oknie tarasowym. Jest już w kontakcie z przedstawicielem OKNOPALST'u - wymiana ramy okiennej zostanie zafakturowana na firmę od wylewek. Co do szyby od przesówki - pan z OKNOLAST'u był na oględzinach, widział szynę - wyczyszczona super, sam był zdziwiony. Jedyny problem jest taki, że majstrzy nie dali rady dokładnie wyczyścić miejsc pod szczelinami - konieczne będzie wyjęcie okna i dokładne oczyszczenie - wykona to serwis OKNOPLAST'u - i to też na koszt wykonawcy wylewek. Więc chyba będzie OK :)

Co się zmieniło, to kanapa w salonie :)

Poprzednio była ta

New Look Exit

indeksa.jpg

Widzieliśmy ją na żywo w salonie - i niestety nie jest tak wygodna, na jaką wygląda - jest strasznie niska.

Za to, znaleźliśmy nasz ideał :)

New Look Elements :)

94-elements-new-look-wohnlandschaft-mein-moebel-0.jpg

Nigdy nie siedziałam na tak wygodnej kanapie :) po prostu nie chce się z niej schodzić..

Napiszcie mi proszę, jakie drzwi wejściowe zamawiacie???

U nas powoli ostatni dzwonek na decyzje..

Myślimy nad CAL'em. Ktoś, coś słyszał???

Też się bije z myślami:confused: nie wiem czy drewniane czy może stalowe, na weekendzie są targi budowlane to może tam coś zobacze i zadecyduje

Też się bije z myślami:confused: nie wiem czy drewniane czy może stalowe, na weekendzie są targi budowlane to może tam coś zobacze i zadecyduje

brydzia, niby drewniane lepsze, bo cieplejsze.. my tez bijemy się z myślami, czytamy, szukamy.. nie wiem czy jest sens czytać na forach, bo którąkolwiek firmę wyszukujemy to tyle samo pozytywnych jak i negatywnych opinii... Zgłupieć można.. :/