Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

[ATTACH=CONFIG]313818[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]313819[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]313820[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]313821[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]313822[/ATTACH]

U nas majstrzy walczą z sufitem podwieszanym w salonie :)

już widzę, że będzie pięknie :)

No no postępy są duże:rolleyes:

Dlaczego nie macie wszędzie tynków w kuchni ??

No no postępy są duże:rolleyes:

Dlaczego nie macie wszędzie tynków w kuchni ??

brydzia, na tej ścianie w kuchni będzie szkoło/ pleksa z systemem Zobal - będzie szła taka aluminiowa "szyna". na której będą zawieszone - wieszak na recznik jednorazowy, łyżki do mieszania, "wiaderka" ze świeżymi ziołami itd :)

http://zobal.com.pl/pl/inspiracje/qd5.html

:)

brydzia, a jak u Was postępy?

brydzia, na tej ścianie w kuchni będzie szkoło/ pleksa z systemem Zobal - będzie szła taka aluminiowa "szyna". na której będą zawieszone - wieszak na recznik jednorazowy, łyżki do mieszania, "wiaderka" ze świeżymi ziołami itd :)

http://zobal.com.pl/pl/inspiracje/qd5.html

:)

brydzia, a jak u Was postępy?

No powiem Ci szczerze że wygląda to super :yes:

U mnie nadal trwa walka z tynkami w przyszłym tygodniu mają kończyć i wchodzi ekipa od podłogówki i wylewek

Czekam z nie cierpliwością na twoją wycenę bo też biorę pod uwagę te sufity:)

brydzia - będę wyceniać ogólnie 3 firmy - polska, która wyjściowo jest najtańsza, będzie w piątek - oni chcą przyjechać na pierwszą wizytę na etapie montowania stelaży na suficie. 15 maja otwiera się w moim mieście nowy hotel. gdzie montowali właśnie sufit, więc będę miała okazję zobaczyć także na żywo ;)

barissol - firma francuska - ceny pośrodku - też montowali sufit w moim mieście w hotelu - chcą przyjechać już na gotowe sufity - zobaczymy jak z wyceną

niemiecka firma - montuje jeden fachowiec w mojej okolicy, który moim zdaniem bardzo się droży, jak tylko wyczuje, że inwestor ma pieniądze - ten sam, co za wykończenie naszego domu chciał 75 tys zł... niech zrobi wycenę, zobaczymy.

Jak się pojawią jakieś oferty, dam znać :)

U mnie dzisiaj był Pan od wyceny drzwi zewnętrznych i okazało się że mam źle zamontowane okno HS :bash: wygląda na to że monteży źle zmierzyli poziom wylewek czekam do poniedziałku mają przyjechać i sprawdzić W chwil obecnej jakbym zrobiła wylewki to HS będzie wystawał ok 7cm a to ma być okno bez progowe !!!

Co do cen drzwi zew. to drewniane kosztują od 6800, a wypasione z podwójnym doswietleniem, antabą, elektrozaczepami, inox, szkło ok 11000zł :jawdrop:

Edytowane przez brydzia11

lilo111 u nas po wylewkach tynkach i obniżeniu o 1 pustak wysokość ok 266 cm

witam, czy te 266cm mam rozumieć jest bez ocieplenia podłogi ? Gdzie jest folia , 20 cm styropianu plus 6 szlichta plus 2 cm np. gres razem ok 29cm . 266- 29 zostaje 237cm czy się mylę .

Edytowane przez lilo1111

A ile państwo dawali ocieplenia i wylewki ? Czy jest możliwość przesłania zdjęć jak to budowali i jak to wygląda teraz na mojego emaila ?

[email protected]

byłbym bardzo wdzięczny

U mnie dzisiaj zalewali ławy poszło 23m3 betonu b25 ale to nic, tylko za pompę zapłaciłem 1000zł , ponad 3 godziny ,bo wykonawca mnie załatwił najpierw 2 gruchy po 9m3 jedna po drugiej a trzecią zamawiał na bieżąco ile braknie i czekaliśmy ponad godzinę a pompa stała, bo nie chciało mu się dobrze policzyć, i jeszcze robili pół godziny szalunek pod komin bo było za dużo w trzeciej gruszce o 1m3, no i pompa znowu stała jakby nie mogli przewidzieć takiej sytuacji, chyba mu odejmę od jego ceny za SSO, co wy o tym myślicie ? Dla wykonawców 500zł to chyba jest nic ,takie mają podejście do inwestora.

Edytowane przez lilo1111