bonsay 30.04.2015 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 witam , u mnie się w końcu zaczeło [ATTACH=CONFIG]314442[/ATTACH] Mam pytanie jaki beton laliście na ławy fundamentowe mój wykonawca mówi że B20 wystarczy w projekcie jest B25, zmienił też rozmiary ław 60 szerokości i 40 wysokość, lane w gruncie. Hej, u nas jest B25, bo jest po prostu mocniejszy - wymiary te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 30.04.2015 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 U mnie dzisiaj był Pan od wyceny drzwi zewnętrznych i okazało się że mam źle zamontowane okno HS wygląda na to że monteży źle zmierzyli poziom wylewek czekam do poniedziałku mają przyjechać i sprawdzić W chwil obecnej jakbym zrobiła wylewki to HS będzie wystawał ok 7cm a to ma być okno bez progowe !!! Co do cen drzwi zew. to drewniane kosztują od 6800, a wypasione z podwójnym doswietleniem, antabą, elektrozaczepami, inox, szkło ok 11000zł brydzia, u nas po wylewkach jest ok.2 cm. Rzeczywiście coś nie tak im wyszło.. Kiedy mają poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 30.04.2015 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 A ile państwo dawali ocieplenia i wylewki ? Czy jest możliwość przesłania zdjęć jak to budowali i jak to wygląda teraz na mojego emaila ? [email protected] byłbym bardzo wdzięczny U mnie dzisiaj zalewali ławy poszło 23m3 betonu b25 ale to nic, tylko za pompę zapłaciłem 1000zł , ponad 3 godziny ,bo wykonawca mnie załatwił najpierw 2 gruchy po 9m3 jedna po drugiej a trzecią zamawiał na bieżąco ile braknie i czekaliśmy ponad godzinę a pompa stała, bo nie chciało mu się dobrze policzyć, i jeszcze robili pół godziny szalunek pod komin bo było za dużo w trzeciej gruszce o 1m3, no i pompa znowu stała jakby nie mogli przewidzieć takiej sytuacji, chyba mu odejmę od jego ceny za SSO, co wy o tym myślicie ? Dla wykonawców 500zł to chyba jest nic ,takie mają podejście do inwestora. lilo, u nas dali 10 cm styropianu i ok 7 cm wylewki. Jakie dokładnie zdjecia potrzebujesz? Podłogi po wylewkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 30.04.2015 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 A ile państwo dawali ocieplenia i wylewki ? Czy jest możliwość przesłania zdjęć jak to budowali i jak to wygląda teraz na mojego emaila ? [email protected] byłbym bardzo wdzięczny U mnie dzisiaj zalewali ławy poszło 23m3 betonu b25 ale to nic, tylko za pompę zapłaciłem 1000zł , ponad 3 godziny ,bo wykonawca mnie załatwił najpierw 2 gruchy po 9m3 jedna po drugiej a trzecią zamawiał na bieżąco ile braknie i czekaliśmy ponad godzinę a pompa stała, bo nie chciało mu się dobrze policzyć, i jeszcze robili pół godziny szalunek pod komin bo było za dużo w trzeciej gruszce o 1m3, no i pompa znowu stała jakby nie mogli przewidzieć takiej sytuacji, chyba mu odejmę od jego ceny za SSO, co wy o tym myślicie ? Dla wykonawców 500zł to chyba jest nic ,takie mają podejście do inwestora. lilo, pogadać z wykonawcą zawsze można, zobaczysz jak do tego podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 01.05.2015 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 lilo, u nas dali 10 cm styropianu i ok 7 cm wylewki. Jakie dokładnie zdjecia potrzebujesz? Podłogi po wylewkach? witam, nie mogę się zdecydować czy obniżać wysokość pomieszczeń czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 02.05.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję Nazwa: 2015-04-28 21.56.46.jpg Wyświetleń: 19 Rozmiar: 97,4 KB ID: 314916Mam pytanie dlaczego nikt z Państwa nie wyprowadza styropianu na wysokość jednej cegły poroterm i dysperbitem są pomalowane też dwie pierwsze warstwy cegieł tak jest w projekcje chodzi mi np. o zdjęcia przed wylewkami i czy państwo dawali jedną warstwę cegieł po okna tarasowe i w pokojach i czy Państwo ocieplali fundamenty tak jak w projekcie, i jak ktoś obniżył pomieszczenie o jedną cegłę , jak to wygląda jak śą zrobione podłogi, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 02.05.2015 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 brydzia, u nas po wylewkach jest ok.2 cm. Rzeczywiście coś nie tak im wyszło.. Kiedy mają poprawić? Pan od wylewem potwierdził że HS jest za wysoko dzwoniłam do firmy o dziwo bez problemu pani powiedziała że przyjedzie serwis na tygodniu i obniżą, świadomi byli tego że zawalili, no i będą musieli poprawić tynki które pewnie mi zniszczą przy wydzieraniu okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 06.05.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) Nie czekając na PNB zająłem się już wymianą gruntu. Pierwsza łopata wbita Edytowane 6 Maja 2015 przez jerrry1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 07.05.2015 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Nie czekając na PNB zająłem się już wymianą gruntu. Pierwsza łopata wbita [ATTACH=CONFIG]316079[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]316083[/ATTACH] jerry, super że już ruszyłeś z pracą powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 07.05.2015 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Pan od wylewem potwierdził że HS jest za wysoko dzwoniłam do firmy o dziwo bez problemu pani powiedziała że przyjedzie serwis na tygodniu i obniżą, świadomi byli tego że zawalili, no i będą musieli poprawić tynki które pewnie mi zniszczą przy wydzieraniu okna brydzia, daj znać jak poszła wymiana i czy duże szkody. Parodia, że wiedzą, że schrzanili i siedzą cicho i czekają... chyba liczą, że może ktoś nie zauważy?? porażka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 07.05.2015 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 chodzi mi np. o zdjęcia przed wylewkami i czy państwo dawali jedną warstwę cegieł po okna tarasowe i w pokojach i czy Państwo ocieplali fundamenty tak jak w projekcie, i jak ktoś obniżył pomieszczenie o jedną cegłę , jak to wygląda jak śą zrobione podłogi, dziękuję muszę męża w tej sprawie podpytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 07.05.2015 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 U nas poddasze już ocieplone wełną, działają chłopcy Z nowości, to rozpoczęliśmy sezon grzewczy zamontowaliśmy i uruchomiliśmy piec, boiler oraz zmiękczacz do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 07.05.2015 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Córka też dzielnie pomaga w pracach wykończeniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 07.05.2015 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Czekam z nie cierpliwością na twoją wycenę bo też biorę pod uwagę te sufity:) Hej, mam już dwie wyceny na sufity napinane - polska firma DPS - 7,5 tys - Barrisol, francuska folia - 13,5 tys W skład wyceny wchodzą 3 sufity - duży w salonie, podświetlany LED po obwodzie, czarny z efektem lustra mniejszy sufit w łazience - z grafiką, podświetlany sufit w sypialni z efektem gwiezdnego nieba. Mam jeszcze jedną firmę, która ma wycenić, ale różnica straszna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 07.05.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 (edytowane) U mnie tym czasem po ulewie, glina pomieszana z kamieniami i nic woda nie wsiąka, jeszcze natrafiłem na dren niemiecki, tyle naciekło przez kilka godzin zdięcie po lewej i robię drenaż na całą długość działki za domem żeby odciąć ten dren. Edytowane 7 Maja 2015 przez lilo1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 07.05.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 brydzia, daj znać jak poszła wymiana i czy duże szkody. Parodia, że wiedzą, że schrzanili i siedzą cicho i czekają... chyba liczą, że może ktoś nie zauważy?? porażka.. Okno poprawione.... ufff nawet to sprawnie poszło, jutro zamierzam dzwonić do firmy i w ramach zadość uczynienia wynegocjować drzwi wejściowe w przyzwoitych pieniądzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 07.05.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Nie czekając na PNB zająłem się już wymianą gruntu. Pierwsza łopata wbita [ATTACH=CONFIG]316079[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]316083[/ATTACH] Chyba masz dobrą ziemie, u mnie jest beznadziejna pękająca glina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 07.05.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 U nas poddasze już ocieplone wełną, działają chłopcy Z nowości, to rozpoczęliśmy sezon grzewczy zamontowaliśmy i uruchomiliśmy piec, boiler oraz zmiękczacz do wody [ATTACH=CONFIG]316150[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316151[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316152[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316153[/ATTACH] Jaki jest koszt takiego zmiekczacza? Sprawdzaliscie wcześniej wodę, wiedzieliscie że jest twarda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 07.05.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Córka też dzielnie pomaga w pracach wykończeniowych [ATTACH=CONFIG]316154[/ATTACH] No to z takim pomocnikiem to wy się pewnie niebawem wprowadzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 07.05.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Hej, mam już dwie wyceny na sufity napinane - polska firma DPS - 7,5 tys - Barrisol, francuska folia - 13,5 tys W skład wyceny wchodzą 3 sufity - duży w salonie, podświetlany LED po obwodzie, czarny z efektem lustra mniejszy sufit w łazience - z grafiką, podświetlany sufit w sypialni z efektem gwiezdnego nieba. Mam jeszcze jedną firmę, która ma wycenić, ale różnica straszna.. Hmmm..... droga ta impreza:o szkoda bo fajny bajer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts