Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

witam , u mnie się w końcu zaczeło [ATTACH=CONFIG]314442[/ATTACH]

Mam pytanie jaki beton laliście na ławy fundamentowe mój wykonawca mówi że B20 wystarczy w projekcie jest B25, zmienił też rozmiary ław 60 szerokości i 40 wysokość, lane w gruncie.

Hej, u nas jest B25, bo jest po prostu mocniejszy - wymiary te same.

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie dzisiaj był Pan od wyceny drzwi zewnętrznych i okazało się że mam źle zamontowane okno HS :bash: wygląda na to że monteży źle zmierzyli poziom wylewek czekam do poniedziałku mają przyjechać i sprawdzić W chwil obecnej jakbym zrobiła wylewki to HS będzie wystawał ok 7cm a to ma być okno bez progowe !!!

Co do cen drzwi zew. to drewniane kosztują od 6800, a wypasione z podwójnym doswietleniem, antabą, elektrozaczepami, inox, szkło ok 11000zł :jawdrop:

brydzia, u nas po wylewkach jest ok.2 cm. Rzeczywiście coś nie tak im wyszło.. Kiedy mają poprawić?

A ile państwo dawali ocieplenia i wylewki ? Czy jest możliwość przesłania zdjęć jak to budowali i jak to wygląda teraz na mojego emaila ?

[email protected]

byłbym bardzo wdzięczny

U mnie dzisiaj zalewali ławy poszło 23m3 betonu b25 ale to nic, tylko za pompę zapłaciłem 1000zł , ponad 3 godziny ,bo wykonawca mnie załatwił najpierw 2 gruchy po 9m3 jedna po drugiej a trzecią zamawiał na bieżąco ile braknie i czekaliśmy ponad godzinę a pompa stała, bo nie chciało mu się dobrze policzyć, i jeszcze robili pół godziny szalunek pod komin bo było za dużo w trzeciej gruszce o 1m3, no i pompa znowu stała jakby nie mogli przewidzieć takiej sytuacji, chyba mu odejmę od jego ceny za SSO, co wy o tym myślicie ? Dla wykonawców 500zł to chyba jest nic ,takie mają podejście do inwestora.

lilo, u nas dali 10 cm styropianu i ok 7 cm wylewki.

Jakie dokładnie zdjecia potrzebujesz? Podłogi po wylewkach?

A ile państwo dawali ocieplenia i wylewki ? Czy jest możliwość przesłania zdjęć jak to budowali i jak to wygląda teraz na mojego emaila ?

[email protected]

byłbym bardzo wdzięczny

U mnie dzisiaj zalewali ławy poszło 23m3 betonu b25 ale to nic, tylko za pompę zapłaciłem 1000zł , ponad 3 godziny ,bo wykonawca mnie załatwił najpierw 2 gruchy po 9m3 jedna po drugiej a trzecią zamawiał na bieżąco ile braknie i czekaliśmy ponad godzinę a pompa stała, bo nie chciało mu się dobrze policzyć, i jeszcze robili pół godziny szalunek pod komin bo było za dużo w trzeciej gruszce o 1m3, no i pompa znowu stała jakby nie mogli przewidzieć takiej sytuacji, chyba mu odejmę od jego ceny za SSO, co wy o tym myślicie ? Dla wykonawców 500zł to chyba jest nic ,takie mają podejście do inwestora.

lilo, pogadać z wykonawcą zawsze można, zobaczysz jak do tego podejdzie.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję Nazwa: 2015-04-28 21.56.46.jpg Wyświetleń: 19 Rozmiar: 97,4 KB ID: 314916Mam pytanie dlaczego nikt z Państwa nie wyprowadza styropianu na wysokość jednej cegły poroterm i dysperbitem są pomalowane też dwie pierwsze warstwy cegieł tak jest w projekcje

chodzi mi np. o zdjęcia przed wylewkami i czy państwo dawali jedną warstwę cegieł po okna tarasowe i w pokojach i czy Państwo ocieplali fundamenty tak jak w projekcie, i jak ktoś obniżył pomieszczenie o jedną cegłę , jak to wygląda jak śą zrobione podłogi, dziękuję

brydzia, u nas po wylewkach jest ok.2 cm. Rzeczywiście coś nie tak im wyszło.. Kiedy mają poprawić?

Pan od wylewem potwierdził że HS jest za wysoko :( dzwoniłam do firmy o dziwo bez problemu pani powiedziała że przyjedzie serwis na tygodniu i obniżą, świadomi byli tego że zawalili, no i będą musieli poprawić tynki które pewnie mi zniszczą przy wydzieraniu okna :cry:

Pan od wylewem potwierdził że HS jest za wysoko :( dzwoniłam do firmy o dziwo bez problemu pani powiedziała że przyjedzie serwis na tygodniu i obniżą, świadomi byli tego że zawalili, no i będą musieli poprawić tynki które pewnie mi zniszczą przy wydzieraniu okna :cry:

brydzia, daj znać jak poszła wymiana i czy duże szkody. Parodia, że wiedzą, że schrzanili i siedzą cicho i czekają... chyba liczą, że może ktoś nie zauważy?? :bash: :wtf: porażka..

chodzi mi np. o zdjęcia przed wylewkami i czy państwo dawali jedną warstwę cegieł po okna tarasowe i w pokojach i czy Państwo ocieplali fundamenty tak jak w projekcie, i jak ktoś obniżył pomieszczenie o jedną cegłę , jak to wygląda jak śą zrobione podłogi, dziękuję

muszę męża w tej sprawie podpytać

Czekam z nie cierpliwością na twoją wycenę bo też biorę pod uwagę te sufity:)

Hej,

mam już dwie wyceny na sufity napinane - polska firma DPS - 7,5 tys - Barrisol, francuska folia - 13,5 tys :jawdrop:

W skład wyceny wchodzą 3 sufity - duży w salonie, podświetlany LED po obwodzie, czarny z efektem lustra

mniejszy sufit w łazience - z grafiką, podświetlany

sufit w sypialni z efektem gwiezdnego nieba.

Mam jeszcze jedną firmę, która ma wycenić, ale różnica straszna..

2015-04-30 18.56.37-kopia.jpg2015-05-06 07.51.56-kopia.jpg

U mnie tym czasem po ulewie, glina pomieszana z kamieniami i nic woda nie wsiąka, jeszcze natrafiłem na dren niemiecki, tyle naciekło przez kilka godzin zdięcie po lewej i robię drenaż na całą długość działki za domem żeby odciąć ten dren.

Edytowane przez lilo1111

brydzia, daj znać jak poszła wymiana i czy duże szkody. Parodia, że wiedzą, że schrzanili i siedzą cicho i czekają... chyba liczą, że może ktoś nie zauważy?? :bash: :wtf: porażka..

Okno poprawione.... ufff nawet to sprawnie poszło, jutro zamierzam dzwonić do firmy i w ramach zadość uczynienia wynegocjować drzwi wejściowe w przyzwoitych pieniądzach ;)

U nas poddasze już ocieplone wełną, działają chłopcy :)

Z nowości, to rozpoczęliśmy sezon grzewczy :wiggle: ;) zamontowaliśmy i uruchomiliśmy piec, boiler oraz zmiękczacz do wody :)

[ATTACH=CONFIG]316150[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316151[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316152[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316153[/ATTACH]

Jaki jest koszt takiego zmiekczacza? Sprawdzaliscie wcześniej wodę, wiedzieliscie że jest twarda?

Hej,

mam już dwie wyceny na sufity napinane - polska firma DPS - 7,5 tys - Barrisol, francuska folia - 13,5 tys :jawdrop:

W skład wyceny wchodzą 3 sufity - duży w salonie, podświetlany LED po obwodzie, czarny z efektem lustra

mniejszy sufit w łazience - z grafiką, podświetlany

sufit w sypialni z efektem gwiezdnego nieba.

Mam jeszcze jedną firmę, która ma wycenić, ale różnica straszna..

Hmmm..... droga ta impreza:o szkoda bo fajny bajer