bonsay 08.05.2015 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Jaki jest koszt takiego zmiekczacza? Sprawdzaliscie wcześniej wodę, wiedzieliscie że jest twarda? brydzia, woda jest z wodociągu, więc nie było sensu jej sprawdzać - oni muszą trzymać normy i ich trzymają. Z tego samego wodociągu korzysta cała nasza wieś i wiem jaka jest woda.. kamień wszędzie.. Koszt około 2 tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 09.05.2015 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 chodzi mi np. o zdjęcia przed wylewkami i czy państwo dawali jedną warstwę cegieł po okna tarasowe i w pokojach i czy Państwo ocieplali fundamenty tak jak w projekcie, i jak ktoś obniżył pomieszczenie o jedną cegłę , jak to wygląda jak śą zrobione podłogi, dziękuję U mnie wygląda to tak dołożono pustaki przed montażem okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 09.05.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 U mnie dziś miał być fajrant z wymianą gruntu ale niestety coś poszło nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 09.05.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 U mnie dziś miał być fajrant z wymianą gruntu ale niestety coś poszło nie tak... [ATTACH=CONFIG]316574[/ATTACH] O cholera jak gość to zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siasia87 10.05.2015 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Witam wszystkich ponownie!Udało nam się wreszcie rozpocząć budowe naszego domku E-115:) jak dobrze pójdzie to w poniedziałek zalewamy wieniec na fundamencie. Ponawiam zapytanie czy ktoś buduje w okolicach Radomia +/-100 km? Chcemy w tym roku nakryć dom dachem i zanim przystąpimy do murowania ścian chętnie byśmy obejrzeli jakąś budowę, gdyż wciąż się zastanawiamy nad pewnymi zmianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 10.05.2015 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 O cholera jak gość to zrobił? No właśnie tego nikt nie wie nawet kierowca był zdezorientowany. Prawdopodobnie był nierówno załadowany i jak już kiper był w górze to się przewarzyl kurcze nieźle nieźle to wyglądało. Na szczęście nikomu nic się nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 10.05.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Dziękuje za zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 11.05.2015 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 U mnie wygląda to tak [ATTACH=CONFIG]316536[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316537[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316538[/ATTACH] dołożono pustaki przed montażem okien lilo, ja mam poszerzany profil w oknach - okna "stoją" na posadzce i zostały zalane wylewką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 11.05.2015 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Witam wszystkich ponownie! Udało nam się wreszcie rozpocząć budowe naszego domku E-115:) jak dobrze pójdzie to w poniedziałek zalewamy wieniec na fundamencie. Ponawiam zapytanie czy ktoś buduje w okolicach Radomia +/-100 km? Chcemy w tym roku nakryć dom dachem i zanim przystąpimy do murowania ścian chętnie byśmy obejrzeli jakąś budowę, gdyż wciąż się zastanawiamy nad pewnymi zmianami. SIasia87 - witaj w naszym skromnym gronie Ja chętnie zapraszam do siebie, ale troche daleko do nas macie Powodzenia w kolejnych etapach budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 11.05.2015 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 jerry1 Nieźle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 11.05.2015 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 U nas okazało się, ze wylewki są wylane za wysoko.. chcieliśmy dać do kuchni płytki 80x80, cudne znaleźliśmy i nic z tego.. Ze wzgledu na wylewki, nie mozna za wysoko podnieść paneli, bo ogranicza szyna od drzwi tarasowych przesuwnych, a bez tego nie mogę położyć tych płytek, bo panel ma grubość 7mm, a płytka 12mm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 11.05.2015 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Słuchajcie, Ci co mają podłogówkę pod panelami w salonie - czy dajecie zwykły podkład pod panele, czy specjalną membranę? Ja przy Quick Stepie mam podkład za 10zł/m2 - pan mówi, że mają niby specjalną membranę właśnie do podłogówki, ale kosztuje 30zł/m2, ale wszyscy kładą tą za 10zł i jest ok - Quick STep dopiero od jakigoś roku wstawił niby lepsza do podłogówek.. A dziś mój mąż rozmawiał z Panem odośnie wentylacji domu energooszczędnego itd, który mówił. że po pierwsze warto zainwestować w tą droższą, zeby pod panelami nie skraplała się woda, a dodatkowo warto zainwestwać w wentylacje mechaniczną wszędzie, bo przy domu energooszczędnym lepiej się sprawdza. Jak to jest u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 13.05.2015 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Ogłaszam że wczoraj żona odebrała decyzję PNB. Teraz 2 tygodnie na uprawomocnienie i zaczynamy Grunt pod domkiem wymieniony, pozostaje tylko zagęszczanie walcem wibracyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 13.05.2015 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Ogłaszam że wczoraj żona odebrała decyzję PNB. Teraz 2 tygodnie na uprawomocnienie i zaczynamy Grunt pod domkiem wymieniony, pozostaje tylko zagęszczanie walcem wibracyjnym. No to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 14.05.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Witam, mam pytanie do ludzi którzy mają strop terivę, jak rozwiązano u was nadproża i zbrojenie nad oknem kuchennym i w spiżarce . Jak mógłby ktoś zrobić zdjęcie planu stropu teriva i czy Państwo do stropu teriva musieli wzmacniać jakieś ściany nośne, byłbym bardzo wdzięczny i jak to wychodzi cenowo taki strop teriva a jak ktoś wylewał monolityczny jaka jest cena , wiem że może zadaje za dużo pytań,ale Państwo już są za tym etapem.Pozdrawiam wszystkich co zaczynają budować i tych co mają już to za sobą no i oczywiście tych co są w trakcie jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 14.05.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Nadproza robi sie samemu lub kupuje gotowe zbrojone.Nastepnie ciagnie sie mur i na murze opiera sie belki, na ktore uklada sie terrive.Terriva jest lzejszym stropem niz tradycyjny i napewno duzo cieplejszym i nie trzeba koniecznie dawac na niego styropian. Mozna odrazu lac podlogi i klasc panele itp.Takie jest moje zdanie.W 1 domu mam caly terriva miedzy parterem , a pietrem.Po podlogach 13x11 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 14.05.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 św, mikołaj chyba nie wie że te okna są narożne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian 03 16.05.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Witam. Odpowiadam na twoje pytanie, ale najpierw może zobacz jak to wygląda na foto. Okno narożne po konsultacji z architektem i kierownikiem budowy rozwiązałem następująco. Szalunek z płyt osb i kosz , który tworzy podciąg, biegnący nad okno garażowe (nadproże okna garażowego, zazbrojonego koszem) tworzą jedną całość. Dodatkowo cały kosz połączony jest ze zbrojeniem słupków ściany kolankowej, gdyż podniosłem poddasze o jeden pustak wyżej. Do zbrojenia kosza użyć można stali o średnicy zgodnej ze zbrojeniem ławy fundamentowej. Ja dodatkowo dorzuciłem fi 16. Całość zalana żelbetonem. Podobnie rozwiązałem podciąg na tarasie. Załączam rysunek ze stropem terriva. ( na rysunku nie widać belek stropowych nad wejściem do domu i nad tarasem, ale tam też są) . Zwróć uwagę na żebra rozdzielcze oraz podciągi. Ten temat był poruszany wcześniej na forum ,więc możesz poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian 03 16.05.2015 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Zapomniałem dodać, że kosz okna narożnego i wieniec tworzą jedną całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 16.05.2015 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 bardzo serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts