Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

[ATTACH=CONFIG]317342[/ATTACH] a tym czasem u mnie .Poniedziałek koparka ma kopać drenaż opaskowy obok ław , styrodur xps 12 cm zamówiony, cholerstwo drogie jak nie wiem

Pamiętam jak ja byłam na tym etapie, ale zanim się obejrzysz dom już będzie stał :)

Ps ładny masz widok :rolleyes:

A u mnie etap podłogówki getattach,mid,12678,mpid,3,uid,77e617f2be8626da.jpg

getattach,mid,12678,mpid,6,uid,77e617f2be8626da.jpg

U mnie majstzry wykończyli poddasze - ocieplili wełną, przykręcili regipsy. poszpachlowali, zamontowali właz na górę :)

Od dziś trwają prace na dole :) więc szybko będzie teraz widać kolejne etapy :)

stelaże podwieszane do misek sedesowych, wylewka do brodzika, odpływ liniowy i płytki do łazienek czekają już na odbiór :)

kuchnia już tez się "wycina" :wiggle:

wczoraj zamówiliśmy kanapę

Idziemy do przodu:)

Majstrzy prognozują, ze do końca czerwca skończą swoje :wiggle:

U mnie majstzry wykończyli poddasze - ocieplili wełną, przykręcili regipsy. poszpachlowali, zamontowali właz na górę :)

Od dziś trwają prace na dole :) więc szybko będzie teraz widać kolejne etapy :)

stelaże podwieszane do misek sedesowych, wylewka do brodzika, odpływ liniowy i płytki do łazienek czekają już na odbiór :)

kuchnia już tez się "wycina" :wiggle:

wczoraj zamówiliśmy kanapę

Idziemy do przodu:)

Majstrzy prognozują, ze do końca czerwca skończą swoje :wiggle:

Bonsay

Czekam na fotki :D

2015-05-18 20.08.56.jpg2015-05-18 20.08.58.jpgu Mnie koparka kopała cały dzień drenaż opaskowy fundamentów, cały czas zastanawiam się nad stropem, bo przy terivie trzeba dodawać ściany nośne bo teriva nie ma takiej rozpiętości, dzisiaj dostałem wycenę stropu ze struno betonu grubości 26,5 cm koszt to 30 tyś ze strony

http://www.fabrykastropow.pl/plyty-stropowe-strunobetonowe-spk

a jak u was przedstawiał się koszt stropu np. teriva czy monolityczny ?

Edytowane przez lilo1111

Wszystko mnie interesuje:D poddasze, podwieszone sufity, itp

A jak rozwiązaliście temat za wysokich wylewek?

brydzia, będę dziś na budowie, to popstrykam trochę :)

Wylewki - przyjechali i poszlifowali, ale finalnie i tak zmieniliśmy na płytki 60x60. Niby znaleźliśmy 80x80 cieńsze, o grubości 1cm, ale majster nam odradzał, że to duża płytka i musi mieć zachowaną grubość. Ci od wylewek, mimo chęci nie byliby w stanie zeszlifować do wymaganego poziomu. \

Trudno, to tylko płytki

Lilo1111 ja zdecydowałem sie na strop typu Filigram.Myslałem o terivie ale te słupy na których dach sie wspiera troche mnie odciagneły od tego pomysłui.Jestem ciekaw jakie rozwiazanie zrobili forumowicze w tym temacie .Jezeli ktos robił terive to prosze o kilka fotek jak te słupy sa podparte.

My jeszcze jedna sobota i mury pod strop zrobione.Teraz tylko strop i z dachem polecimy :-)

Ja robiłem terrive a rysunek stropu załączony jest na stronie 30 .

Słupy tzw stolca przypadają w miejscach, gdzie biegną specjalnie do tego przeznaczone żebra rozdzielcze ( dwie belki stropowe leżące obok siebie zazbrojone),

Ponadto w miejscach,gdzie wypadają dwa główne słupy podtrzymujące całą konstrukcję dla pewności popodkładałem blachę 1m2 o grubości 1 cm

Hej.

Razem z żoną staliśmy się posiadaczami projektu E-115. Jednak zdecydowaliśmy się na kilka ważnych zmian. Zobaczymy co na to konstruktor. Architekt już działa nad zmianami i w lipcu chcielibyśmy ruszyć z budową.

Mam do was pytanie. Jak poradziliście sobie z dośc małą kuchnią? Możecie pokazać aranżacje, jesli takow eposiadacie?

Hej.

Razem z żoną staliśmy się posiadaczami projektu E-115. Jednak zdecydowaliśmy się na kilka ważnych zmian. Zobaczymy co na to konstruktor. Architekt już działa nad zmianami i w lipcu chcielibyśmy ruszyć z budową.

Mam do was pytanie. Jak poradziliście sobie z dośc małą kuchnią? Możecie pokazać aranżacje, jesli takow eposiadacie?

doktorant - my zrezygnowaliśmy ze spiżarni, co pozwoliło nam na naprawdę pokaźną kuchnię. Szukaj moich wizualizacji w poprzednich postach