Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

Haloooo co tu taka cisza:???:

U mnie już po wylewkach, pierwsze płytki położone narazie w pom. gospod. , drzwi wejściowe zamówione a od przyszłego tygodnia wchodzi ekipa ocieplać poddasze. Czy ktoś z was spotkał się z farbą epoksydową lub posadzką żywiczną na podłodze np w garażu??? Jakieś opinie, ceny itp

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej hej :)

Cisza pewnie, bo wszyscy pracują :)

U mnie duża łazienka już prawie cała w płytkach :)

Brodzik, wanna i reszta armatury zamówione.

Majster poprawia szpachlowanie - mąż "wykrył" nierówności i do poprawki :mad:

Na początku lipca mamy umówiony montaż sufitów napinanych i montaż kuchni.

Działamy :wiggle:

Haloooo co tu taka cisza:???:

U mnie już po wylewkach, pierwsze płytki położone narazie w pom. gospod. , drzwi wejściowe zamówione a od przyszłego tygodnia wchodzi ekipa ocieplać poddasze. Czy ktoś z was spotkał się z farbą epoksydową lub posadzką żywiczną na podłodze np w garażu??? Jakieś opinie, ceny itp

Pozdrawiam

brydzia, u nas była jakaś rozmowa na temat kauczukowej wylewki w garażu, ale to chyba duży koszt..

Nam majster doradził po prostu gres w garażu - mówił, ze najlepiej się sprawdzi, a nie kosztuje fortuny :)

Witam wszystkich :)

Bardzo nam się podobają domy z tej kategorii E116, 115 i 114.

E114 jest świetny ze względu na dodatkową garderobę, ale znowu wydaje nam się za duży na naszą działkę . Mamy 25m szerokości i 40 długą. Zawze marzyłam o domku parterowym, ale znajomi mówią że może wygladać dziwnie na małej działce. Z tyłu zostałoby ok. 20 metrów, wydaje mi się że wystarczająco. Co myślicie?

Z tego względu lepiej byłoby budować E116. Tylko tutaj też pojawia się problem - nasz dom musi mieć przynajmniej 8m wysokości. Czy ktoś podnosił ten domek ? Czy bryła nie wygląda po tym nieco "dziwnie"?

Pomożcie :) Fajna dyskusja się rozwinęła

Witam wszystkich :)

Bardzo nam się podobają domy z tej kategorii E116, 115 i 114.

E114 jest świetny ze względu na dodatkową garderobę, ale znowu wydaje nam się za duży na naszą działkę . Mamy 25m szerokości i 40 długą. Zawze marzyłam o domku parterowym, ale znajomi mówią że może wygladać dziwnie na małej działce. Z tyłu zostałoby ok. 20 metrów, wydaje mi się że wystarczająco. Co myślicie?

Z tego względu lepiej byłoby budować E116. Tylko tutaj też pojawia się problem - nasz dom musi mieć przynajmniej 8m wysokości. Czy ktoś podnosił ten domek ? Czy bryła nie wygląda po tym nieco "dziwnie"?

Pomożcie :) Fajna dyskusja się rozwinęła

Witaj Edzia :)

nasza działka jest dużo większa - na małej działce dom naprawdę może wyglądać "dziwnie". Macie jakoś blisko sąsiadów? Dom ma wymiary 18x16m, po bokach zostanie ci po ok. 3m. Skoro z tyłu chcesz zostawić 20m, czyli ok. 4 metrów z przodu - moim zdaniem troche mało, jeśli przyjdzie się zakręcić na podwórku, przyjadą znajomi itd...

Dom w oryginalnej bryle moim zdaniem wygląda super - obniżenie go mogłoby spowodować, że będzie wyglądał jak ziemianka. Za dużo chyba też nie możesz podnieść, bo on jest dość "potężny" w bryle i może wyglądać jak kolos.

Poczekaj jeszcze na innych odp.

Edzia1992 co do wysokości to rzecz gustu - za duży nie będzie wyglądać dobrze.

Jeśli chodzi o wym działki moja ma szer. 22,5m. Z jednej strony od ściany do płotu będę miął 3m a z drugiej 4m.

Od ulicy do garażu bedzie u mnie 7 m a z tyłu ok. 15m.

Może i będzie wyglądać nie proporcjonalnie ale taką mam działkę a żę zawsze marzyliśmy z żoną o parterowym domu to budujemy E-116 :)

Witaj Edzia :)

nasza działka jest dużo większa - na małej działce dom naprawdę może wyglądać "dziwnie". Macie jakoś blisko sąsiadów? Dom ma wymiary 18x16m, po bokach zostanie ci po ok. 3m. Skoro z tyłu chcesz zostawić 20m, czyli ok. 4 metrów z przodu - moim zdaniem troche mało, jeśli przyjdzie się zakręcić na podwórku, przyjadą znajomi itd...

Dom w oryginalnej bryle moim zdaniem wygląda super - obniżenie go mogłoby spowodować, że będzie wyglądał jak ziemianka. Za dużo chyba też nie możesz podnieść, bo on jest dość "potężny" w bryle i może wyglądać jak kolos.

Poczekaj jeszcze na innych odp.

E116 ma wymiary 15,5 x 16 to po bokach troche nawet zostanie. A z przodu musimy mieć 4 metry bo tak biegnie linia z sąsiadami i takie mamy wymogi. Dom trzeba byłoby podnieść o 60 cm...

Edzia1992 co do wysokości to rzecz gustu - za duży nie będzie wyglądać dobrze.

Jeśli chodzi o wym działki moja ma szer. 22,5m. Z jednej strony od ściany do płotu będę miął 3m a z drugiej 4m.

Od ulicy do garażu bedzie u mnie 7 m a z tyłu ok. 15m.

Może i będzie wyglądać nie proporcjonalnie ale taką mam działkę a żę zawsze marzyliśmy z żoną o parterowym domu to budujemy E-116 :)

Sąsiedzi również podnosili dom parterowy do 8m. Wygląda naturalnie :)

U Was będzie to dobrze wyglądać moim zdaniem, dobrze że możecie z przodu zostawić sobie więcej miejsca.