lilo1111 12.06.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 U mnie będzie 8m ,jeden pustak wyżej na stropie plus zmiana kąta dach z 30 na 35 stopni, u mnie załamka po burzy po kostki wody na chudziaku, czy u was też było tyle odpadu z porothermu (trochę mnie to przeraża , wykonawca nie ma odpowiedniej piły). Dylemat ze stropem jeszcze nie rozwiązany. mury idą szybko 4 murarzy plus 2 pomocników, z jakością trochę na bakier , ale chyba trzeba się do tego przyzwyczaić Trochę wam zazdroszczę ,że już jesteście za tym etapem, ciekaw jestem czy uda mi się wprowadzić przed zimą 2016:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzia1992 13.06.2015 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 U mnie będzie 8m ,jeden pustak wyżej na stropie plus zmiana kąta dach z 30 na 35 stopni, u mnie załamka po burzy po kostki wody na chudziaku, czy u was też było tyle odpadu z porothermu (trochę mnie to przeraża , wykonawca nie ma odpowiedniej piły). Dylemat ze stropem jeszcze nie rozwiązany. mury idą szybko 4 murarzy plus 2 pomocników, z jakością trochę na bakier , ale chyba trzeba się do tego przyzwyczaić Trochę wam zazdroszczę ,że już jesteście za tym etapem, ciekaw jestem czy uda mi się wprowadzić przed zimą 2016:bash: Lilo1111 a Ty budujesz E115 czy 116? Tak czy inaczej tu i tu podnieść trzeba o ponad pół metra. Liczę na jakieś fotki w późniejszym czasie jak to wygląda już z dachem Początki bywają trudne, tak jak mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 13.06.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 ja buduje E 116 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 13.06.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 stan przed gradobiciem i po gradobiciu w garażu mam basen:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 15.06.2015 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 U mnie będzie 8m ,jeden pustak wyżej na stropie plus zmiana kąta dach z 30 na 35 stopni, u mnie załamka po burzy po kostki wody na chudziaku, czy u was też było tyle odpadu z porothermu (trochę mnie to przeraża , wykonawca nie ma odpowiedniej piły). Dylemat ze stropem jeszcze nie rozwiązany. mury idą szybko 4 murarzy plus 2 pomocników, z jakością trochę na bakier , ale chyba trzeba się do tego przyzwyczaić Trochę wam zazdroszczę ,że już jesteście za tym etapem, ciekaw jestem czy uda mi się wprowadzić przed zimą 2016:bash: lilo, z tego co pamiętam, to u nas nie było tragedii z odpadem na protermie.. z murami musisz uważać, bo jak (tfu, tfu..) gdzieś nie zachowają kątu, albo coś, to potem same problemy.. u nas nie było kątu w jednej łazience i ściana kuchenna jest z jednej strony krótsza.. u nas zaczęliśmy wiosną 2014 roku stan surowy, zamknęliśmy SO jesienią, przestał zimę - prace wykończeniowe ruszyły w maju, więc koniec lipca już pewnie u siebie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 19.06.2015 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 U mnie ostatnie przygotowania gruntu pod płytę. W poniedziałek geodeta wytycza budynek i poziomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzia1992 19.06.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Słuchajcie, a wie ktoś jak powiększenie łazienki kosztem dużej szafy w przedpokoju (E116) wpłynie na rozmiar łazienki? Na razie wydaje mi się zbyt mała. No i myślimy o tym żeby zamienić miejscami kuchnie ze spizarnia, czyli okna narozne tez. Wydaje mi się, że będzie lepiej jak wieksze powedruje na drugą stronę, Co myślicie? ktoś pod wrocławiem się buduje? albo może w drugą stronę, Poznań, może Kalisz? Myślimy jeszcze nad tym: http://pracownia-projekty.dom.pl/ed_e-141_ce.htm Na naszą działkę 25x40 byłby fajny Edytowane 19 Czerwca 2015 przez Edzia1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gora80 19.06.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Edzia my budujemy E 115 w Namysłowie .60 Km od Wrocławia.Poki co mamy mury pod strop wyciągniete.W połowie Lipca strop zakładamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 19.06.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Witam, U mnie wylewki się suszą a panowie działają na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 20.06.2015 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Ja buduje koło wałbrzycha , zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzia1992 23.06.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Ja buduje koło wałbrzycha , zapraszam Ekstra, na pewno wpadniemy zobaczyć jak Wam idzie, jakoś po urlopie, wrzesień/październik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gora80 23.06.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Czy ktos z budujacych E115 mogł by mi podesłac zestawienie drewna z projektu na wiezbe dachowa.Z mojego projektu dziwnym trafem znikneło.koło 6 lipca bedziemy mieli strop zostanie zalewanie i w połowie sierpnia wchodzi ciesla z dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 26.06.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Witam z jakich przyczyn zrezygnowaliście z daszku nad oknem w kuchni i wejściu, widzę, że nikt z Państwa tego nie zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 27.06.2015 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Witam z jakich przyczyn zrezygnowaliście z daszku nad oknem w kuchni i wejściu, widzę, że nikt z Państwa tego nie zrobił. U mnie jest "daszek" wylany z betonu a to co jest na wizualizacji na e-domy wydaje mi się że można zrobic na etapie elewacji że styropianu. Ps jeśli chcesz rolety zewnętrzne to uważaj z tym daszkiem u mnie przez niego nie dało się zamontować rolety na oknie bocznym kuchennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 29.06.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Bonsay Jak u Ciebie temat sufitów napinanych? Ja cały czas bije się z myślami co zrobić w salonie tak żeby się ładnie zagrało z jadalnią i kuchnią Proszę o fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 29.06.2015 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Bonsay Jak u Ciebie temat sufitów napinanych? Ja cały czas bije się z myślami co zrobić w salonie tak żeby się ładnie zagrało z jadalnią i kuchnią Proszę o fotki brydzia, montaż sufitów napinanych - początek lipca Wrzucę fotki, jak już będę miała Nie mogę już się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 29.06.2015 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 U mnie postępy, postępy W tym tygodniu zaczynają malowanie, tapety, pamele + w piątek mają być drzwi wewnętrzne Dziś przyjedzie też armatura łazienkowa - wanna, misy sedesowe, zlewy itd - więc w łazienkach tylko fugi i montujemy sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 29.06.2015 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Moje drzwi zewnętrzne Hormann Thermo Pro Plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 29.06.2015 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Mój Big Ben Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 29.06.2015 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Mozaika w małej łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts