Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

U mnie będzie 8m ,jeden pustak wyżej na stropie plus zmiana kąta dach z 30 na 35 stopni, u mnie załamka po burzy po kostki wody na chudziaku, czy u was też było tyle odpadu z porothermu (trochę mnie to przeraża , wykonawca nie ma odpowiedniej piły). Dylemat ze stropem jeszcze nie rozwiązany.:bash:

mury idą szybko 4 murarzy plus 2 pomocników, z jakością trochę na bakier , ale chyba trzeba się do tego przyzwyczaić :bash:

Trochę wam zazdroszczę ,że już jesteście za tym etapem, ciekaw jestem czy uda mi się wprowadzić przed zimą 2016:bash:

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie będzie 8m ,jeden pustak wyżej na stropie plus zmiana kąta dach z 30 na 35 stopni, u mnie załamka po burzy po kostki wody na chudziaku, czy u was też było tyle odpadu z porothermu (trochę mnie to przeraża , wykonawca nie ma odpowiedniej piły). Dylemat ze stropem jeszcze nie rozwiązany.:bash:

mury idą szybko 4 murarzy plus 2 pomocników, z jakością trochę na bakier , ale chyba trzeba się do tego przyzwyczaić :bash:

Trochę wam zazdroszczę ,że już jesteście za tym etapem, ciekaw jestem czy uda mi się wprowadzić przed zimą 2016:bash:

Lilo1111 a Ty budujesz E115 czy 116? Tak czy inaczej tu i tu podnieść trzeba o ponad pół metra.

Liczę na jakieś fotki w późniejszym czasie jak to wygląda już z dachem :) Początki bywają trudne, tak jak mówisz

lilo, z tego co pamiętam, to u nas nie było tragedii z odpadem na protermie.. z murami musisz uważać, bo jak (tfu, tfu..) gdzieś nie zachowają kątu, albo coś, to potem same problemy.. :( u nas nie było kątu w jednej łazience i ściana kuchenna jest z jednej strony krótsza.. :bash:

u nas zaczęliśmy wiosną 2014 roku stan surowy, zamknęliśmy SO jesienią, przestał zimę - prace wykończeniowe ruszyły w maju, więc koniec lipca już pewnie u siebie :D;)

Słuchajcie, a wie ktoś jak powiększenie łazienki kosztem dużej szafy w przedpokoju (E116) wpłynie na rozmiar łazienki? Na razie wydaje mi się zbyt mała.

No i myślimy o tym żeby zamienić miejscami kuchnie ze spizarnia, czyli okna narozne tez. Wydaje mi się, że będzie lepiej jak wieksze powedruje na drugą stronę,

Co myślicie?

ktoś pod wrocławiem się buduje? :) albo może w drugą stronę, Poznań, może Kalisz?

Myślimy jeszcze nad tym: http://pracownia-projekty.dom.pl/ed_e-141_ce.htm

Na naszą działkę 25x40 byłby fajny :)

Edytowane przez Edzia1992

Witam z jakich przyczyn zrezygnowaliście z daszku nad oknem w kuchni i wejściu, widzę, że nikt z Państwa tego nie zrobił.

U mnie jest "daszek" wylany z betonu IMG_20150509_143050.jpg

a to co jest na wizualizacji na e-domy wydaje mi się że można zrobic na etapie elewacji że styropianu.

Ps jeśli chcesz rolety zewnętrzne to uważaj z tym daszkiem u mnie przez niego nie dało się zamontować rolety na oknie bocznym kuchennym :(

Bonsay

Jak u Ciebie temat sufitów napinanych? Ja cały czas bije się z myślami co zrobić w salonie tak żeby się ładnie zagrało z jadalnią i kuchnią

Proszę o fotki :D

brydzia,

montaż sufitów napinanych - początek lipca :) :D

Wrzucę fotki, jak już będę miała :) Nie mogę już się doczekać :)