Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

Aneta, nie wiem dokładnie, może blizej lata? :) jak byśmy odwiedzali w Wawie mojego brata lub znajomych, to byśmy mogli i do was wskoczyc :) wszystko kwestia dogadania/kontaktu.

Teren bardzo suchy, wykop to był sam żwir.

Odnośnie cegły, to sama nie wiem? :) zapytam męża :)

Kanalizacja chyba po osypie.. przekaże Wasze spostrzeżenia :) dzięki

Kiedy mogło by to być ?

No i elegancko, teren chyba całkiem suchy, na górce i podłoże piaskowe ?

Co to za czerwona cegłą w kotłowni/łazience ? :)

Kanalizacje chłopaki kładą przed zasypaniem czy po ?

- z tego co pamiętam to żałowaliśmy że kładliśmy ją po bo w najgłębszych miejscach gdzie wykop był na ~1,6m to zrobił się lej po bombie przez ciągłe osypywanie, nie było łatwo.

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aneta, nie wiem dokładnie, może blizej lata? :) jak byśmy odwiedzali w Wawie mojego brata lub znajomych, to byśmy mogli i do was wskoczyc :) wszystko kwestia dogadania/kontaktu.

Teren bardzo suchy, wykop to był sam żwir.

Odnośnie cegły, to sama nie wiem? :) zapytam męża :)

Kanalizacja chyba po osypie.. przekaże Wasze spostrzeżenia :) dzięki

Anetka, te cegły to komin :)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Idziecie jak burza.

Wygląda elegancko

jesteśmy na etapie szukania dekarza i podejmowania decyzji - czy pokryć blacho-dachówką czy dachówką.

W pierwotnym planie byliśmy nakręcenie na gont bitumiczny ale z czasem entuzjazm do tego materiału opadł i zostaliśmy przy dachówce ceramicznej.

Wybór padł na BRASS/ RUPP CERAMICA TOPAS (Atnracyt)

Generalnie mocno zamuliliśmy się przy stropie, na szczęście ten etap już za nami i wczoraj na plac weszli chłopaki od dachu, w między czasie bierzemy się za ogrodzenie, kupiliśmy 3m sześcienne desek i strugarko / gruboścówkę, sztachety już częściowo przygotowane.

http://luznybaleron.pl/tmp/Budowa322.jpg

http://luznybaleron.pl/tmp/Budowa323.jpg

obecnie dekarz kładzie na dach folię membranę, aby zabezpieczyć już dach - układanie blachodachówki - sierpień :) blachodachówkę wybraliśmy Ruuki, kolr też Antracyt :)

zamówiliśmy też okna w Oknoplaście, też Antracyt - powinny być na przełomie lipca i sierpnia :)

fajne już mamy te domki:)

marzenie, które kiedyś było tylko w głowie i na papierze, staje się powoli rzeczywistością :)

• 3 weeks później...
[ATTACH=CONFIG]267545[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]267546[/ATTACH]

Aneta, dodałam nasze zbrojenie przez zalaniem stropu i gotowa wieźba z kominem i wiankiem (wianek opity 14 czerwca :)

Witam.

Też jesteśmy w trakcie budowy E-115 na etapie wylania "chudziaka". Widzę, że zrezygnowaliście z okna w spiżarce, jakie jeszcze zmiany rozbiliście?

• 2 weeks później...
Witam.

Też jesteśmy w trakcie budowy E-115 na etapie wylania "chudziaka". Widzę, że zrezygnowaliście z okna w spiżarce, jakie jeszcze zmiany rozbiliście?

Witajcie :)

Mam nadzieje, że zostaniecie z nami na dłużej :)

my zrezygnowaliśmy ze spiżarni - w to miejsce zrobimy ładny półwysep, wyższy, z barowymi stołkami

przenieśliśmy kotłownię do piwnicy na rzecz większej łazienki w części sypialnianej

nie robimy na razie schodów na górę - na razie nie robimy poddasza, bo nie jest nam potrzebne - zrobimy tam schowek na np zimowe ubrania, z wysuwanymi, drabinkowymi schodami

zrezygnowaliśmy z drzwmi na mały taras, będą okna. Teraz byśmy w ogóle nie robili tego tarasu, a powiększylibysmy tym kosztem pokój..

szafę z holu "włączyliśmy" do garderoby

wy palnujecie jakieś zmiany?? :)

Anetka

super wszystko wyglada :)

u nas o tydzień przełozyło sie kładzenie dachu, startujemy we wtorek.

okna też wstawiamy w przyszłym tygodniu

elektryka i hydraulika w sierpniu

projekt aranżacji wnętrz już się tworzy :)

przed zimą chcemy także otynkować dom i zrobić elewacje :)

reszta będzie cirpliwie czekać na wiosnę :)