Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A jak u Was? :)

No to gratuluje ukończenia budowy :D

U nas ostatnio była przerwa w robotach wykończeniowych panowie wracają końcem października, zostały nam do położenia podłogi i biały montaż w łazienkach, czekam na schody wewnętrzne, meble kuchenne dopiero w listopadzie. Realny termin przeprowadzki to wiosna.

Bonsay proszę o aktualne fotki :yes:

U nas ostatnio była przerwa w robotach wykończeniowych panowie wracają końcem października, zostały nam do położenia podłogi i biały montaż w łazienkach, czekam na schody wewnętrzne, meble kuchenne dopiero w listopadzie. Realny termin przeprowadzki to wiosna.

brydzia, dzis będę po południu na budowie, to popstrykam :)

brydzia, ale podłogi i już po remoncie? :) Potem tylko

U mnie gdyby nie stolarz, już dawno byłoby po.... :(

brydzia, ale podłogi i już po remoncie? :) Potem tylko

U mnie gdyby nie stolarz, już dawno byłoby po.... :(

Panele jeszcze do położenia i płytki na podłogach w korytarzach kuchni i łazienkach, nie mam drzwi wew. brakuje mi koncepcji na wykończenie kominka nie wiem czy pomałować jakąś farbą strukturalną czy może czymś obłożyć :-? tak samo ze ścianą na której będą schody. Jeszcze trochę tematów jest a na zewnątrz nic nie tknięte, ciągle plac budowy :roll:

Witam :)

Będę budował dom e134 (wyglądem z zewnatrz przypomnina e114 lecz kąt dachu będzie 37 stopni). Jeszcze budowa (adaptacja) nie ruszyła a juz są dylematy..czy robili państwo identyczny fundamet i zbrojenie jak w projekcie? Doradzono mi zeby nie robic szerokiego na 80cm i głebokiego na 30 cm plus chudy beton ( gdzie jest przewidziane dwa rzędy po 4 pręty zbrojenia i 2 strzemiona) lecz wykonać szeroki na 60 i głęboki na 50 (w tym jedno strzemie z 4 prętami). Co państwo o tym sądzą?

Cześć wszystkim,

U nas zapadła decyzja - mamy już projekt, zdecydowaliśmy się na indywidualny bo za dużo było zmian. Myślę że nie będziemy załować :) z zewnątrz domek będzie wyglądał jak e128, wnętrze do e114. I tak wyszedł olbrzym, bo przez to ze musielismy go podniesc do 8m powierzchnia na poddaszu zrobila sie prawie 80m! Czyli razem aż 190m, naprawde wydaje mi sie duzo. Z drugiej strony Wy budujecie e115 i też generalnie tyle Wam wyjdzie i chyba jesteście zadowoleni? :)

Ale bedzie miejsce na wymarzoną siłownie :wiggle:

Mamy też większą kuchnie z barkiem, skrytke z wejsciem od strony salonu (za dodatkowa scianka), przez co blaty mozna poustawiać w "U" a nie w "L". Architekt nam doradził i jak dla mnie bomba. Poza tym 'zabralismy' szafe z drugiego pokoju na dole i zrobilsmy sobie po małą garderobę. Na środku ściany będzie tv, a po obu stonach wejscie do garderoby, kazda po 2m2. Generalnie duuużo zmian.

Mam pytanie - jaki otwór zostawić na bramę garażową? Nam projektant wyrysował taką 500 x 220. Czy to standard?

I jeszcze - czy ktos decydował się na pomniejszenie okien w salonie i pokojach? Nie jestesmy pewni czy potrzebne są nam aż tak duże. W salonie, chodzi mi o okno z jadalni - nie wiem jak bedzie sie prezentowac ze standardowym, nie takim do samej ziemi. W pokojach też chcemy zrobić zwykłe. Ma ktoś fotki? :)

Tak 5000x2250 to standard, zmniejszałam też okna w sypialniach na 208x150 w salonie okno jadalniane zostawiłam bo mam ładny widok :rolleyes: [ATTACH=CONFIG]333109[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]333110[/ATTACH]

jest gdzie powiesić kaloryfery

U mnie bedzie płot i sąsiad od okna jadalnego także nie ma na co patrzeć :D jakby było lustro to widok na lasek i sarenki :p no ale nie pasowało niestety takie ułożenie

Hej Edzia,

nas to właśnie urzekło w tym projekcie - te duże okna :)

Zostawiliśmy wszędzie duże. Nie mamy dookoła żadnych sąsiadów - dookoła zielone pola, lasek... więc nie było mowy o zmianie okien :)

Cześć wszystkim,

U nas zapadła decyzja - mamy już projekt, zdecydowaliśmy się na indywidualny bo za dużo było zmian. Myślę że nie będziemy załować :) z zewnątrz domek będzie wyglądał jak e128, wnętrze do e114. I tak wyszedł olbrzym, bo przez to ze musielismy go podniesc do 8m powierzchnia na poddaszu zrobila sie prawie 80m! Czyli razem aż 190m, naprawde wydaje mi sie duzo. Z drugiej strony Wy budujecie e115 i też generalnie tyle Wam wyjdzie i chyba jesteście zadowoleni? :)

Ale bedzie miejsce na wymarzoną siłownie :wiggle:

Mamy też większą kuchnie z barkiem, skrytke z wejsciem od strony salonu (za dodatkowa scianka), przez co blaty mozna poustawiać w "U" a nie w "L". Architekt nam doradził i jak dla mnie bomba. Poza tym 'zabralismy' szafe z drugiego pokoju na dole i zrobilsmy sobie po małą garderobę. Na środku ściany będzie tv, a po obu stonach wejscie do garderoby, kazda po 2m2. Generalnie duuużo zmian.

Mam pytanie - jaki otwór zostawić na bramę garażową? Nam projektant wyrysował taką 500 x 220. Czy to standard?

I jeszcze - czy ktos decydował się na pomniejszenie okien w salonie i pokojach? Nie jestesmy pewni czy potrzebne są nam aż tak duże. W salonie, chodzi mi o okno z jadalni - nie wiem jak bedzie sie prezentowac ze standardowym, nie takim do samej ziemi. W pokojach też chcemy zrobić zwykłe. Ma ktoś fotki? :)