brydzia11 25.09.2015 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 [ATTACH=CONFIG]331857[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]331858[/ATTACH] Hej hej U mnie powstaje płot oraz budynek gospodarczy Na działce częściowo ziemia usypana - reszta jak będzie stał płot A jak tam w środku? Wszystko już gotowe ? Kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 28.09.2015 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 A jak tam w środku? Wszystko już gotowe ? Kiedy przeprowadzka? Hej, w środku jest praktycznie koniec - w tym tygodniu/ następnym powinnam wygonić już wszystkich majstrów Ja już powoli się pakuję Mam nadzieje że na początku października będę już u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 28.09.2015 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 A jak u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 28.09.2015 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 A jak u Was? No to gratuluje ukończenia budowy U nas ostatnio była przerwa w robotach wykończeniowych panowie wracają końcem października, zostały nam do położenia podłogi i biały montaż w łazienkach, czekam na schody wewnętrzne, meble kuchenne dopiero w listopadzie. Realny termin przeprowadzki to wiosna. Bonsay proszę o aktualne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 29.09.2015 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 No to gratuluje ukończenia budowy U nas ostatnio była przerwa w robotach wykończeniowych panowie wracają końcem października, zostały nam do położenia podłogi i biały montaż w łazienkach, czekam na schody wewnętrzne, meble kuchenne dopiero w listopadzie. Realny termin przeprowadzki to wiosna. Bonsay proszę o aktualne fotki brydzia, dzis będę po południu na budowie, to popstrykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 29.09.2015 05:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 No to gratuluje ukończenia budowy U nas ostatnio była przerwa w robotach wykończeniowych panowie wracają końcem października, zostały nam do położenia podłogi i biały montaż w łazienkach, czekam na schody wewnętrzne, meble kuchenne dopiero w listopadzie. Realny termin przeprowadzki to wiosna. Bonsay proszę o aktualne fotki brydzia, ale podłogi i już po remoncie? Potem tylko U mnie gdyby nie stolarz, już dawno byłoby po.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 29.09.2015 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 brydzia, ale podłogi i już po remoncie? Potem tylko U mnie gdyby nie stolarz, już dawno byłoby po.... Panele jeszcze do położenia i płytki na podłogach w korytarzach kuchni i łazienkach, nie mam drzwi wew. brakuje mi koncepcji na wykończenie kominka nie wiem czy pomałować jakąś farbą strukturalną czy może czymś obłożyć tak samo ze ścianą na której będą schody. Jeszcze trochę tematów jest a na zewnątrz nic nie tknięte, ciągle plac budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil997 02.10.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Witam Będę budował dom e134 (wyglądem z zewnatrz przypomnina e114 lecz kąt dachu będzie 37 stopni). Jeszcze budowa (adaptacja) nie ruszyła a juz są dylematy..czy robili państwo identyczny fundamet i zbrojenie jak w projekcie? Doradzono mi zeby nie robic szerokiego na 80cm i głebokiego na 30 cm plus chudy beton ( gdzie jest przewidziane dwa rzędy po 4 pręty zbrojenia i 2 strzemiona) lecz wykonać szeroki na 60 i głęboki na 50 (w tym jedno strzemie z 4 prętami). Co państwo o tym sądzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 03.10.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 u mnie też tak zrobili wszystkie ławy szerokość 60 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 05.10.2015 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 U mnie jest płyta fundamentowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzia1992 06.10.2015 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Cześć wszystkim, U nas zapadła decyzja - mamy już projekt, zdecydowaliśmy się na indywidualny bo za dużo było zmian. Myślę że nie będziemy załować z zewnątrz domek będzie wyglądał jak e128, wnętrze do e114. I tak wyszedł olbrzym, bo przez to ze musielismy go podniesc do 8m powierzchnia na poddaszu zrobila sie prawie 80m! Czyli razem aż 190m, naprawde wydaje mi sie duzo. Z drugiej strony Wy budujecie e115 i też generalnie tyle Wam wyjdzie i chyba jesteście zadowoleni? Ale bedzie miejsce na wymarzoną siłownie Mamy też większą kuchnie z barkiem, skrytke z wejsciem od strony salonu (za dodatkowa scianka), przez co blaty mozna poustawiać w "U" a nie w "L". Architekt nam doradził i jak dla mnie bomba. Poza tym 'zabralismy' szafe z drugiego pokoju na dole i zrobilsmy sobie po małą garderobę. Na środku ściany będzie tv, a po obu stonach wejscie do garderoby, kazda po 2m2. Generalnie duuużo zmian. Mam pytanie - jaki otwór zostawić na bramę garażową? Nam projektant wyrysował taką 500 x 220. Czy to standard? I jeszcze - czy ktos decydował się na pomniejszenie okien w salonie i pokojach? Nie jestesmy pewni czy potrzebne są nam aż tak duże. W salonie, chodzi mi o okno z jadalni - nie wiem jak bedzie sie prezentowac ze standardowym, nie takim do samej ziemi. W pokojach też chcemy zrobić zwykłe. Ma ktoś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 06.10.2015 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 otwór 500 na 225 to jest standard , ja też zmieniłem wszystkie duże okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzia1992 06.10.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 No i bardzo fajnie to wygląda podpowiesz jakie wymiary mają te okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 06.10.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 No i bardzo fajnie to wygląda podpowiesz jakie wymiary mają te okna? Tak 5000x2250 to standard, zmniejszałam też okna w sypialniach na 208x150 w salonie okno jadalniane zostawiłam bo mam ładny widok jest gdzie powiesić kaloryfery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 06.10.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 szerokość 210 wysokość 150, 83 cm od podłogi na gotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzia1992 07.10.2015 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Tak 5000x2250 to standard, zmniejszałam też okna w sypialniach na 208x150 w salonie okno jadalniane zostawiłam bo mam ładny widok [ATTACH=CONFIG]333109[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]333110[/ATTACH] jest gdzie powiesić kaloryfery U mnie bedzie płot i sąsiad od okna jadalnego także nie ma na co patrzeć jakby było lustro to widok na lasek i sarenki no ale nie pasowało niestety takie ułożenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzia1992 07.10.2015 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Dzięki Wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 07.10.2015 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Hej Edzia, nas to właśnie urzekło w tym projekcie - te duże okna Zostawiliśmy wszędzie duże. Nie mamy dookoła żadnych sąsiadów - dookoła zielone pola, lasek... więc nie było mowy o zmianie okien Cześć wszystkim, U nas zapadła decyzja - mamy już projekt, zdecydowaliśmy się na indywidualny bo za dużo było zmian. Myślę że nie będziemy załować z zewnątrz domek będzie wyglądał jak e128, wnętrze do e114. I tak wyszedł olbrzym, bo przez to ze musielismy go podniesc do 8m powierzchnia na poddaszu zrobila sie prawie 80m! Czyli razem aż 190m, naprawde wydaje mi sie duzo. Z drugiej strony Wy budujecie e115 i też generalnie tyle Wam wyjdzie i chyba jesteście zadowoleni? Ale bedzie miejsce na wymarzoną siłownie Mamy też większą kuchnie z barkiem, skrytke z wejsciem od strony salonu (za dodatkowa scianka), przez co blaty mozna poustawiać w "U" a nie w "L". Architekt nam doradził i jak dla mnie bomba. Poza tym 'zabralismy' szafe z drugiego pokoju na dole i zrobilsmy sobie po małą garderobę. Na środku ściany będzie tv, a po obu stonach wejscie do garderoby, kazda po 2m2. Generalnie duuużo zmian. Mam pytanie - jaki otwór zostawić na bramę garażową? Nam projektant wyrysował taką 500 x 220. Czy to standard? I jeszcze - czy ktos decydował się na pomniejszenie okien w salonie i pokojach? Nie jestesmy pewni czy potrzebne są nam aż tak duże. W salonie, chodzi mi o okno z jadalni - nie wiem jak bedzie sie prezentowac ze standardowym, nie takim do samej ziemi. W pokojach też chcemy zrobić zwykłe. Ma ktoś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 09.10.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 U mnie akcja ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 14.10.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 brydzia11 pochwal się elewacją bo już nie mogę siędoczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts