lilo1111 19.10.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 forum jest dead dead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 19.10.2015 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Forum LIVE U mnie stan na dziś to: W tym tygodniu zamawiam dachówkę i mam nadzieję że przykryjemy zanim spadnie śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 19.10.2015 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 jerry nie chcę się wtrącać, ale to nadproże nad garażem to masz źle zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 19.10.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Troszkę późno na krytykę ale chętnie się dowiem co jest nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.10.2015 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Hej, jakie DEAD Wszyscy żyjemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.10.2015 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Ja jestem mega wkurzona! Stolarz jeszcze się grzebie.. ostatnio podczas transportu pracownik uszkodził bok łóżka - i znowu element do lakierowania i kolejne 1.5 tyg czekania.. Pokój córki jest skończony, kuchnia też w naszej sypialni kończą łóżko - i też koniec - materace zamówione w łazienkach kończą montować szafki łazienkowe - w małej zostało wycięcie otworów na wylewkę i odpływ w wiatrołapie szafka na buty już stoi - brakuje frontów fornirowanych - czekamy jeszcze Stół i krzesła jadalniane zamówione stolik kawowy - zamówiony Mam nadzieje, że w przyszłym tygodniu będę mogła już posprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.10.2015 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Troszkę późno na krytykę ale chętnie się dowiem co jest nie tak Też jestem ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.10.2015 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Forum LIVE U mnie stan na dziś to: [ATTACH=CONFIG]334542[/ATTACH] W tym tygodniu zamawiam dachówkę i mam nadzieję że przykryjemy zanim spadnie śnieg U nas zimy jeszcze nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.10.2015 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 U nas dziś na budowie ma być Pan do wyceny i zmierzenia podbruku - mamy z polecenia firmę, sprawdzoną - i mają akurat wolny termin Więc to co wydawało się nierealne, zaraz będzie - kostka na podwórku jeszcze przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 20.10.2015 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 U mnie na szczęście też nie. Ale zanim materiał dojedzie i przyjdzie ekipa będzie listopad, a wtedy śnieg to rzecz normalna. Cóż pożyjemy zobaczymy bonsay zazdroszę Ci że już prawie prawie mieszkasz ehhh...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 20.10.2015 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 (edytowane) Jerry , to nie krytyka, w projekcie są słupy betonowe podpierające to nadproże od samej ławy betonowej , powinno być wypuszczone zbrojenie już w ławie fundamentowej, to nadproże jest bardzo długie i ciężkie i może siadać na tym gazobetonie, możesz mieć z tym problem, nawet przy słupach nadproże powinno wychodzić na ściany zewnętrzne garażu, nie wiem jaki masz strop, jak monolit to wieńce mogą trochę odciążyć to nadproże, pozdrawiam, zobacz na moich fotkach, na paru pustakach masz oparty strop i cały dach nad garażem, nie wiem jak kierownik budowy na to się zgodził, wszystko jest w projekcje narysowane, budowlańcy wszystko chcą zrobisz szybko,a szalowanie jest pracochłonne , u mnie wykonawca po co ci daszek nad oknem kuchennym i okno narożnikowe w kuchni, namawiał mnie że to nie potrzebne,a ja nie ma tak być jak w projekcje, no i szalowali to ponad tydzień, a potem za kilka lat to już nie ich problem Edytowane 20 Października 2015 przez lilo1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 20.10.2015 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Hej U mnie elewacja na wykończeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.10.2015 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Hej U mnie elewacja na wykończeniu [ATTACH=CONFIG]334683[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]334684[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]334685[/ATTACH] brydzia, pięknie to wygląda! Naprawdę mi się podoba A jak w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 20.10.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 brydzia, pięknie to wygląda! Naprawdę mi się podoba A jak w środku? W środku bez zmian, był przestuj, piec został uruchomiony i suszymy, końcem miesiąca wraca ekipa i wykańcza łazienki i robi podłogi, jeszcze w tym roku schody na poddasze i pewnie tyle Bonsay proszę o aktualne fotki z twoich wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 21.10.2015 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 W środku bez zmian, był przestuj, piec został uruchomiony i suszymy, końcem miesiąca wraca ekipa i wykańcza łazienki i robi podłogi, jeszcze w tym roku schody na poddasze i pewnie tyle Bonsay proszę o aktualne fotki z twoich wnętrz Fotki wyślę dzisiaj, jak mi sie uda - nie byłam wczoraj na budowie. Wczoraj stolarze działali - mam nadzieje, że duży efekt wizualny będzie dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 21.10.2015 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Jerry , to nie krytyka, w projekcie są słupy betonowe podpierające to nadproże od samej ławy betonowej , powinno być wypuszczone zbrojenie już w ławie fundamentowej, to nadproże jest bardzo długie i ciężkie i może siadać na tym gazobetonie, możesz mieć z tym problem, nawet przy słupach nadproże powinno wychodzić na ściany zewnętrzne garażu, nie wiem jaki masz strop, jak monolit to wieńce mogą trochę odciążyć to nadproże, pozdrawiam, zobacz na moich fotkach, na paru pustakach masz oparty strop i cały dach nad garażem, nie wiem jak kierownik budowy na to się zgodził, wszystko jest w projekcje narysowane, budowlańcy wszystko chcą zrobisz szybko,a szalowanie jest pracochłonne , u mnie wykonawca po co ci daszek nad oknem kuchennym i okno narożnikowe w kuchni, namawiał mnie że to nie potrzebne,a ja nie ma tak być jak w projekcje, no i szalowali to ponad tydzień, a potem za kilka lat to już nie ich problem lilo1111 dzięki za uwagi pogadam z moim kierownikiem zobaczę co powie. Tylko u mnie nie ma ławy fundametowej na której miały by się opierać nadproże bo mam płytę fundamentową a nie standardowe fundamenty. Wydaje mi się że jest ok (ale jeszcze popytam) strop terriva jest na wieńcu dookoła budynku. Nadproże jest zezbrojone i wylane razem z wieńcem i stropem. Powoduje to że nadproże jest "podczepione" do wieńca i to on podtrzymuje główny ciężar. Nie będę się wymądrzał bo po prostu nie mam na ten temat wiedzy - mam nadzieje że kier bud wiedział co robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 21.10.2015 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Hej U mnie elewacja na wykończeniu [ATTACH=CONFIG]334683[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]334684[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]334685[/ATTACH] Super to wygląda ale ja chcę więcej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 21.10.2015 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Jerry swojego kierownika nie pytaj, zapytaj kogoś innego lub architekta, na płycie też można zrobić słupy, to nie chodzi o to że jest podczepione ,tu chodzi o grawitację, strop teriva jest lekkim stropem i nie jest on tak wytrzymały jak monolit, jak masz np ścianki działowe nad poddaszu to powinny być podwójne belki do terriwy, masz jeszcze szanse coś z tym zrobić bo potem może być to bardzo kosztowne, ty będziesz tam mieszkał a nie budowlańcy czy kierownik budowy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 21.10.2015 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Super to wygląda ale ja chcę więcej fotek Więcej fotek będzie jak skończą przód domu.... oby nie lalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gora80 21.10.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 (edytowane) Ja bym tez wam wstawił fotke jak moj domwyglada ale nie moge dodac zdjec.Lub moja wiedza jest znikoma Edytowane 21 Października 2015 przez gora80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts