bonsay 08.08.2014 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Hej, przesyłam ostatnie zdjecia Dekarz kładzie dach, okna już wstrawione :) Okna dachowe już też czekają tylko na montaż - wybór padł na Fakro. A jak u Was postępy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 08.08.2014 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 08.08.2014 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 my czekamy na wylanie stropu Baha, widzę, że zmniejszyliście okno w kuchni - jakieś jeszcze zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 13.08.2014 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Hej budowlańcy jak postępy? Przesyłam zdjęcia z wczoraj |Dom już nabiera ładnego wyglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 13.08.2014 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Anetka, wy jesteście z pracami trochę bardziej zaawansowani niż my. Co planujecie jeszcze zrobić do zimy??Ostatnio elektryka/ hydraulikaOkna też już pewnie zaraz wstawicie Tynkujecie też przed zimą?A elewacja?Czy wstawiacie od razu też drzwi wejściowe (mi trochę chyba szkoda będzie drzwi przy chodzących po domu budowlańcach..) i bramę garażową? My mieliśmy w planie właśnie przed zimą zrobić hydraulikę/ elektrykę, elewację i tynkowanie ale mąż boi się trochę, ze przez zimę to wszystko nie wyschnie, jeśli szybko przyjdzie mrożna zima...Czy będziecie ogrzewać dom przez zimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 13.08.2014 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Anetka, przy wstawianiu okien z OKNOPLASTU dokładnie je obejrzyjcie.. U nas ramy są stuknięte/ obite w kilku miejscach, tarasowe, to aż strasznie.. Zgłosiliśmy reklamacje, zobaczymy co z tego będzie.. :/ Ogólnie okna wyglądają bardzo ładnie Anetka, a jakie drzwi wejściowe/ bramę garażową? My myślimy nad PORTA i HORMANN/ NORMSTAHL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 13.08.2014 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) My mieliśmy w planie właśnie przed zimą zrobić hydraulikę/ elektrykę, elewację i tynkowanie ale mąż boi się trochę, ze przez zimę to wszystko nie wyschnie, jeśli szybko przyjdzie mrożna zima... Czy będziecie ogrzewać dom przez zimę? Witaj Wykonanie w/w prac przed zimą to dobry pomysł. Tynki potrzebują w pierwszym okresie kilkunastu dni plusowych temperatur, żeby woda odparowała. Więc jeśli ściany proste i tynku 1-2 cm to śmiało robić. Zawsze będziecie do przodu i spokojnie rozplanujecie następne. Ogrzewać przez zimę dom bez docieplonego stropu to strata czasu... o pieniądzach nie wspomnę. Powodzenia! Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez inwestorbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 13.08.2014 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Witaj Wykonanie w/w prac przed zimą to dobry pomysł. Tynki potrzebują w pierwszym okresie kilkunastu dni plusowych temperatur, żeby woda odparowała. Więc jeśli ściany proste i tynku 1-2 cm to śmiało robić. Zawsze będziecie do przodu i spokojnie rozplanujecie następne. Ogrzewać przez zimę dom bez docieplonego stropu to strata czasu... o pieniądzach nie wspomnę. Powodzenia! Dziękuje za zainteresowanie moim postem i odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baha130 13.08.2014 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Baha, widzę, że zmniejszyliście okno w kuchni - jakieś jeszcze zmiany? Witam, u nas zmiany to głównie ze względów ekonomicznych. Nie mamy małego wykuszu okno balkonowe mamy tylko w salonie przy tarasie, obniżyliśmy strop o 1 pustaka, w sypialni nie bedziemy robic szafy tylko powiększymy garderobę, powiększamy łazienkę o 15 cm kosztem pokoju, robimy strop terriva i użytkowe poddasze. Tyle pamiętam.A ja blondynka myślałam że parterówka będzie tańsza;), i teraz słyszę sama taki projekt wybrałaś i tak nawet po tych "przymusowych " zmianach mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siasia87 13.08.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Witam wszystkich budujących dom E-115!Razem z mężem przymierzamy się do budowy tego właśnie domu, ale póki co czekamy wciąż na warunki zabudowy.Przy dobrych wiatrach ruszymy z fundamentami na jesieni, ale ja się szykuję raczej na wiosnę.Czy ktoś z budujących z okolic Warszawy lub Radomia nie miał by nic przeciwko odwiedzinom na budowie?Szczególnie swoje pytanie kieruję do Anety i Darka 115, bo z tego co widzę to ich domek już jest w dosyć zaawansowanym stadium.Fajnie byłoby zobaczyć ten dom na żywo przed podjęciem ostatecznej decyzji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 14.08.2014 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam wszystkich budujących dom E-115! Razem z mężem przymierzamy się do budowy tego właśnie domu, ale póki co czekamy wciąż na warunki zabudowy. Przy dobrych wiatrach ruszymy z fundamentami na jesieni, ale ja się szykuję raczej na wiosnę. Czy ktoś z budujących z okolic Warszawy lub Radomia nie miał by nic przeciwko odwiedzinom na budowie? Szczególnie swoje pytanie kieruję do Anety i Darka 115, bo z tego co widzę to ich domek już jest w dosyć zaawansowanym stadium. Fajnie byłoby zobaczyć ten dom na żywo przed podjęciem ostatecznej decyzji . Witaj Siasia87 ja zapraszam bardzo na Suwalszczyznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek2K 14.08.2014 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) bonsay, rozważaliście temat jak szare okna będą wyglądać wewnątrz domu? Ja jestem na etapie wyboru koloru okien do grafitowego dachu. Ciągle się waham, brązowe czy szare. Dom w stylu bardziej nowoczesnym. Ogólnie posłodzę projekt macie bardzo fajny. ps. Siasia87, też buduję w Pionkach, inny projekt Dom w Gaurach, (do Suwałk to ok 400km, choć polecam polecam wycieczkę, tereny przepiękne) Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez Krzysiek2K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 14.08.2014 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 bonsay, rozważaliście temat jak szare okna będą wyglądać wewnątrz domu? Ja jestem na etapie wyboru koloru okien do grafitowego dachu. Ciągle się waham, brązowe czy szare. Dom w stylu bardziej nowoczesnym. Ogólnie posłodzę projekt macie bardzo fajny. ps. Siasia87, też buduję w Pionkach, inny projekt Dom w Gaurach, (do Suwałk to ok 400km, choć polecam polecam wycieczkę, tereny przepiękne) Krzysiek2K, potwierdzam, tereny mamy piękne:) dookoła zielono, zaraz niedaleko jeziorko.. Co do koloru okien - nam się strasznie ten antracyt podoba. Ogólnie jak widzieliśmy połączenie - ciemny dach, antracytowe okna, drzwi, brama garażowa plus jasna elewacja - strasznie nam się to podoba Co do wnętrza domu, wystarczy w aranżacji dodać trochę grafitowych dodatków. No ale to kwestia gustu - nam się strasznie kolor podoba, są bardzo wyjątkowe i niepowtarzalne,a nam na takim właśnie efekcie zależało Fakt, że kolor antracyt jest niestety z dopłatą, ale jak dla nas - opłacało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 14.08.2014 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Krzysiek i dziekuję za słodzenie Znalezienie tego projektu zajęło nam miesiąc... Ale jak go zobaczyliśmy, wiedzieliśmy od razu, że Ten jest dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 14.08.2014 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Krzysiek Twój projekt też bardzo fajny - taki dworek:) Chcecie zrobić go w bardziej nowoczesnym stylu? Jestem ciekawa efektu, gdyż wg wizualizacji, to bardziej styl klasyczny:) Podeślij kilka fotek:) Jestem ciekawa, ja osobiście też uwielbiam styl nowoczesny My na początku też oglądaliśmy projekty z Archona - pierwszy wybór padł na Dom w Rukoli - ale potem szalony pomysł padł na parterówkę no i zakochaliśmy się w E 115 Mam nadzieję, że z wzajemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 14.08.2014 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam, u nas zmiany to głównie ze względów ekonomicznych. Nie mamy małego wykuszu okno balkonowe mamy tylko w salonie przy tarasie, obniżyliśmy strop o 1 pustaka, w sypialni nie bedziemy robic szafy tylko powiększymy garderobę, powiększamy łazienkę o 15 cm kosztem pokoju, robimy strop terriva i użytkowe poddasze. Tyle pamiętam.A ja blondynka myślałam że parterówka będzie tańsza;), i teraz słyszę sama taki projekt wybrałaś i tak nawet po tych "przymusowych " zmianach mi się podoba. Baha no niby się wydaje, ale stropy mają dużą powierzchnię - dom ma w końcu potężne wymiary. Powierzchnia dachu też spora. Dochodzą duże okna itd. U nas sporo kasy poszło na beton, bloczki i drewno, zbrojenia - nie robiliśmy dachówki a blachodachówkę, ale już Pani projektant nie podpowiedziała nam, aby zmniejszyć krokwie pod dach, bo będzie dużo lżejszy i nie trzeba tak potężnej konstrukcji.. Strop, mimo że drewniany byłby tańszy, robiliśmy betonowy - może kiedyś będziemy chcieli zrobić poddasze użytkowe - a wtedy strop betonowy lepszy.. No zobaczymy jak finalnie wyjdzie Baha - podeślij fotki - jestem ciekawa jak będzie wyglądam z mniejszymi oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baha130 14.08.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam fotki postaram się wstawić wieczorkiem, też będziemy robić blachodachówkę. Pytanie mam na jaki rozmiar zmniejszaliście krokwie i ile drewna wam poszło na dach. Jaką blachą kryliście my zastanawiamy się nad ruukki finerą. Wyliczono nam że potrzeba 330m2 sądzicie że wystarczy tyle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 14.08.2014 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam fotki postaram się wstawić wieczorkiem, też będziemy robić blachodachówkę. Pytanie mam na jaki rozmiar zmniejszaliście krokwie i ile drewna wam poszło na dach. Jaką blachą kryliście my zastanawiamy się nad ruukki finerą. Wyliczono nam że potrzeba 330m2 sądzicie że wystarczy tyle?? my też kryjemy Finnerą - super się prezentuje - kupiliśmy 440 arkuszy blachy, z czego niewykorzystaną resztę możemy zwrócić do sklepu. Nam chyba wyliczył 340m2, ale musiałabym sprawdzić dokładnie. Krokwi nie zmniejszaliśmy - zostały tak jak w projekcie - samo drzewo na więźbę dachową kosztowało nas 12 tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 14.08.2014 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Słuchajcie, a jakie macie rozwiązanie na wentylację w garażu, salonie i garderobie?? My nie robiliśmy kominka w domu, wiec nie mamy teraz pomysłu na wentylacje w tych pomieszczeniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baha130 14.08.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 my też kryjemy Finnerą - super się prezentuje - kupiliśmy 440 arkuszy blachy, z czego niewykorzystaną resztę możemy zwrócić do sklepu. Nam chyba wyliczył 340m2, ale musiałabym sprawdzić dokładnie. Krokwi nie zmniejszaliśmy - zostały tak jak w projekcie - samo drzewo na więźbę dachową kosztowało nas 12 tys zł. Nam też liczą 440 arkuszy zobaczymy jak wycenia nam drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts