Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

Witam wszystkich fanów E-115

Ja również buduje ten dom i od pewnego czasu śledze wasze forum :) Postanowiłam się ujawnić i razem z Wami wymieniać się doświadczeniami. Jestem na etapie stropu, przed zimą chcę mieć stan surowy otwarty

Ps jeszcze nie ogarniał technicznie tego forum ale spróbuje dodać fotke:D

IMG_20141018_113511.jpg

IMG_20141018_113351.jpg

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich użytkowników tego forum.

Zarejestrowałem się w tym tygodniu, ale od początku śledzę losy tego forum i cieszy mnie to, że aż tyle osób buduje właśnie dom E-115.

To mnie coraz bardziej utwierdza w tym, że dokonałem dobrego wyboru.

Mam pytanie do Aneta i Darek 115 odnośnie dachówki. Czy to Reform 11 Bogena ( lub produkowana też przez koramik), bo jestem na etapie wyboru dachówki.

Rozważam zrobienie wyceny na Brass trumalin, Brass rubin 13V i koramik Orea9 i właśnie ze względu na atrakcyjną cenę Reform11 Bogena.

Nie będę się spieszyć gdyż dach mam odeskowany i opapowany, a zdachówkę chcę położyć wczesną wiosną.

Uparłem się na płaską, ale zaczekam na wycenę.

Sorki, że na razie nie dołączyłem żadnych zdjęć z budowy, nie mam aktualnie takiej możliwości, bo pracuję za granicą, ale w grudniu postaram się zgrać zdjęcia na kompa i na pewno coś wrzucę.

Pozdro dla wszystkich forumowiczów;)

...cieszy mnie to, że aż tyle osób buduje właśnie dom E-115.

To mnie coraz bardziej utwierdza w tym, że dokonałem dobrego wyboru.

Mam pytanie do Aneta i Darek 115 odnośnie dachówki. Czy to Reform 11 Bogena ( lub produkowana też przez koramik), bo jestem na etapie wyboru dachówki.

E-115 jest naprawdę przemyślany, też jesteśmy pewni że był to dobry wybór. Poszukiwania trwały ponad pół roku :), jak to z parterówką, dużo dachu dużo fundamentu, dużo wszystkieeego :bash:

Dachówkę wybraliśmy BRASS TOPAS 13V - taka alternatywa między płaską a wypukłą :)

- jeden minus, dachówka jest pomarańczowa pomalowana na kolor Antracyt tylko z wierzchu, lepiej jak cała masa z której jest wypalana dachówka była w kolorze docelowym lub zbliżonym do docelowego, teraz każdy drobny odprysk jest widoczny i należy go czymś pomalować,

Wycenione było na 4080 szt po 3,27 netto, zabrakło jakieś 140 szt, niecałą paletę na palecie jest chyba 240.

http://www.luznybaleron.pl/tmp/in1.jpg

http://www.luznybaleron.pl/tmp/in2.jpg

Łazienka na poddaszu z widokiem na gwiazdy :)

http://www.luznybaleron.pl/tmp/in3.jpg

Witam wszystkich fanów E-115

Ja również buduje ten dom i od pewnego czasu śledze wasze forum Postanowiłam się ujawnić i razem z Wami wymieniać się doświadczeniami. Jestem na etapie stropu, przed zimą chcę mieć stan surowy otwarty

Ps jeszcze nie ogarniał technicznie tego forum ale spróbuje dodać fotke

Gratulujemy jedynego słusznego wyboru :)

Witam wszystkich :)

Widzę, że Aneta i Darek suną do przodu:) Super, zazdroszczę tempa :) My gdybyśmy wiedzieli, że będzie taka pogoda do połowy listopada, byśmy mieli już elektrykę, hydraulike i tynki za sobą.. a tak, trochę sie baliśmy.. :( trudno, będą na wiosnę :) nic straconego :)

U nas elewacja - czekamy jeszcze na bramę garażową, zamkniemy otwór drzwiowy i tyle w tym roku ;)

A jak u WAS?? :)

Kilka fotek naszego domku :)DSC_1685.jpgDSC_1688.jpgDSC_1690.jpgDSC_1694.jpgDSC_1701.jpg

bryndzia ja uważam, ze wybór antracytowych okien to była najlepsza decyzja. Okna naprawdę wyglądają super :) Nam się bardzo podobają. Każdy zwraca na nie uwagę :)

My mamy właśnie HST z Oknoplasru. Wiem, że są droższe, ale przy tak dużym skrzydle inna opcja po prostu nie wchodzi w grę.. Zanim zdecydowaliśmy się na okna objeździliśmy naprawdę kilka salonów różnych firm i mieliśmy okazje zobaczyć i spróbować systemu HST i tego zwykłego w praktyce. Nie ma porównania.. Moim zdaniem warto zastanowić się nad inwestycją teraz, niż potem żałować..

Następne fotki będę pewnie w weekend, po zamontowaniu bramy garażowej :)

baha wyjazd udał sie super :) wypoczęliśmy i zszedł z nas cały stres :) pogodę mieliśmy jeszcze super - Turcja jest bardzo piękna, więc polecamy :) Hotel Itaka poleciła nam super- bardzo dużo atrakcji dla dzieci i dorosłych, świetne jedzenie i miła obsługa. Tego nam było trzeba :)

Baha, zamówiliśmy projekt całościowy - oprócz jednej sypialni, bo na razie nie jest nam potrzebna - jest zaplanowana dla drugiego dziecka, więc urządzimy go później :)

Projektantki coraz podrzucają nam kolejne wizualizacje do akceptacji - projekt jest cały czas żywy :) kuchnię wstępnie widzieliśmy, teraz ją rozrysowaują - jak będę miała fotki na mailu, to wrzucę. Salon jest już tez prawie gotowy - widziałam na żywo :) fotki nie mam:)

baha my nie robiliśmy tej ścianki w kuchni.. jakoś nam się nie podobała ta spiżarka.. wolałam większą, otwartą kuchnię.. mamy tylko szafki dolne, plus zabudowa do sufitu we wnęce (pozostałosci po spiżarce), gdzie będzie schowana lodówka, piekarnik i mikrofala. Kuchnię od salonu oddziela lada ze stołkami barowymi. Jak będę miała jakieś fotki, to dam znać :)

Nie wiem, czy z tą ścianką i spiżarką kuchnie nie jest za mała? Nam się wydawało, że będzie. dlatego z niej zrezygnowaliśmy :)

Jak będę miała kolejne fotki, to wrzucę :)