brydzia11 18.10.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Witam wszystkich fanów E-115 Ja również buduje ten dom i od pewnego czasu śledze wasze forum Postanowiłam się ujawnić i razem z Wami wymieniać się doświadczeniami. Jestem na etapie stropu, przed zimą chcę mieć stan surowy otwarty Ps jeszcze nie ogarniał technicznie tego forum ale spróbuje dodać fotke:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian 03 20.10.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Witam wszystkich użytkowników tego forum. Zarejestrowałem się w tym tygodniu, ale od początku śledzę losy tego forum i cieszy mnie to, że aż tyle osób buduje właśnie dom E-115.To mnie coraz bardziej utwierdza w tym, że dokonałem dobrego wyboru. Mam pytanie do Aneta i Darek 115 odnośnie dachówki. Czy to Reform 11 Bogena ( lub produkowana też przez koramik), bo jestem na etapie wyboru dachówki. Rozważam zrobienie wyceny na Brass trumalin, Brass rubin 13V i koramik Orea9 i właśnie ze względu na atrakcyjną cenę Reform11 Bogena.Nie będę się spieszyć gdyż dach mam odeskowany i opapowany, a zdachówkę chcę położyć wczesną wiosną. Uparłem się na płaską, ale zaczekam na wycenę.Sorki, że na razie nie dołączyłem żadnych zdjęć z budowy, nie mam aktualnie takiej możliwości, bo pracuję za granicą, ale w grudniu postaram się zgrać zdjęcia na kompa i na pewno coś wrzucę.Pozdro dla wszystkich forumowiczów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Darek 115 21.10.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 ...cieszy mnie to, że aż tyle osób buduje właśnie dom E-115. To mnie coraz bardziej utwierdza w tym, że dokonałem dobrego wyboru. Mam pytanie do Aneta i Darek 115 odnośnie dachówki. Czy to Reform 11 Bogena ( lub produkowana też przez koramik), bo jestem na etapie wyboru dachówki. E-115 jest naprawdę przemyślany, też jesteśmy pewni że był to dobry wybór. Poszukiwania trwały ponad pół roku , jak to z parterówką, dużo dachu dużo fundamentu, dużo wszystkieeego Dachówkę wybraliśmy BRASS TOPAS 13V - taka alternatywa między płaską a wypukłą - jeden minus, dachówka jest pomarańczowa pomalowana na kolor Antracyt tylko z wierzchu, lepiej jak cała masa z której jest wypalana dachówka była w kolorze docelowym lub zbliżonym do docelowego, teraz każdy drobny odprysk jest widoczny i należy go czymś pomalować, Wycenione było na 4080 szt po 3,27 netto, zabrakło jakieś 140 szt, niecałą paletę na palecie jest chyba 240. http://www.luznybaleron.pl/tmp/in1.jpg http://www.luznybaleron.pl/tmp/in2.jpg Łazienka na poddaszu z widokiem na gwiazdy http://www.luznybaleron.pl/tmp/in3.jpg Witam wszystkich fanów E-115 Ja również buduje ten dom i od pewnego czasu śledze wasze forum Postanowiłam się ujawnić i razem z Wami wymieniać się doświadczeniami. Jestem na etapie stropu, przed zimą chcę mieć stan surowy otwarty Ps jeszcze nie ogarniał technicznie tego forum ale spróbuje dodać fotke Gratulujemy jedynego słusznego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian 03 21.10.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Dzięki za informacje. Na to wychodzi,że trzeba będzie brać dachówkę barwioną w masie. Mam całą zimę,by na coś się zdecydować, ale kto pyta nie błądzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 22.10.2014 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Aneta i Darek jak wy to robocie że tak fajnie wrzucacie fotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Darek 115 26.10.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Aneta i Darek jak wy to robocie że tak fajnie wrzucacie fotki ? Wrzucamy fotki na swój hosting z domeną, a następnie korzystamy z funkcji BB Code oraz w poście, wskazując link do zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 28.10.2014 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 (edytowane) Wrzucamy fotki na swój hosting z domeną, a następnie korzystamy z funkcji BB Code oraz w poście, wskazując link do zdjęcia. Dzięki za info ale to zbyt skomplikowane dla mnie muszę się dokształcić Edytowane 1 Listopada 2014 przez brydzia11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baha130 03.11.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Aneta i Darek poprosimy więcej zdjęć tak miło się patrzy na wasz obecny stan:) Bonsay odpoczywa więc czekamy na wasze realizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 11.11.2014 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Witam wszystkich Widzę, że Aneta i Darek suną do przodu:) Super, zazdroszczę tempa My gdybyśmy wiedzieli, że będzie taka pogoda do połowy listopada, byśmy mieli już elektrykę, hydraulike i tynki za sobą.. a tak, trochę sie baliśmy.. trudno, będą na wiosnę nic straconego U nas elewacja - czekamy jeszcze na bramę garażową, zamkniemy otwór drzwiowy i tyle w tym roku A jak u WAS?? Kilka fotek naszego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 11.11.2014 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Damian , wybór E115 to naprawdę słuszny wybór My też sie naszukaliśmy, zanim znaleźliśmy ten idealny kolejne etapy budowy tylko utwierdza nas w przekonaniu, że wybór był trafny życzymy powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 11.11.2014 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Pochwalę się także projektem elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 11.11.2014 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Pochwalę się także projektem pokoju Naszej córki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 11.11.2014 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 I jeszcze jeden kąt elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 14.11.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Super wyglądają okna w tym kolorze długo się biłam z myślami ale ostatecznie też zdecydowałam się na antracyt. Mam pytanie czy okna tarasowe to system HS? Ja takie chcę tylko ich cena jest przerażająca (ok. 12tyś) Pozdrawiam i czekam na kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baha130 14.11.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Witam Coraz więcej nas się robi co tylko utwierdza mnie w tym iż dokonaliśmy dobrego wyboru. Bonasy jak tam wasz wyjazd? Masz projekt kuchni i salonu my zrobiliśmy te ścianki ale zastanawiam się czy ich nie zburzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 17.11.2014 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 bryndzia ja uważam, ze wybór antracytowych okien to była najlepsza decyzja. Okna naprawdę wyglądają super Nam się bardzo podobają. Każdy zwraca na nie uwagę My mamy właśnie HST z Oknoplasru. Wiem, że są droższe, ale przy tak dużym skrzydle inna opcja po prostu nie wchodzi w grę.. Zanim zdecydowaliśmy się na okna objeździliśmy naprawdę kilka salonów różnych firm i mieliśmy okazje zobaczyć i spróbować systemu HST i tego zwykłego w praktyce. Nie ma porównania.. Moim zdaniem warto zastanowić się nad inwestycją teraz, niż potem żałować.. Następne fotki będę pewnie w weekend, po zamontowaniu bramy garażowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 17.11.2014 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 baha wyjazd udał sie super wypoczęliśmy i zszedł z nas cały stres pogodę mieliśmy jeszcze super - Turcja jest bardzo piękna, więc polecamy Hotel Itaka poleciła nam super- bardzo dużo atrakcji dla dzieci i dorosłych, świetne jedzenie i miła obsługa. Tego nam było trzeba Baha, zamówiliśmy projekt całościowy - oprócz jednej sypialni, bo na razie nie jest nam potrzebna - jest zaplanowana dla drugiego dziecka, więc urządzimy go później Projektantki coraz podrzucają nam kolejne wizualizacje do akceptacji - projekt jest cały czas żywy kuchnię wstępnie widzieliśmy, teraz ją rozrysowaują - jak będę miała fotki na mailu, to wrzucę. Salon jest już tez prawie gotowy - widziałam na żywo fotki nie mam:) baha my nie robiliśmy tej ścianki w kuchni.. jakoś nam się nie podobała ta spiżarka.. wolałam większą, otwartą kuchnię.. mamy tylko szafki dolne, plus zabudowa do sufitu we wnęce (pozostałosci po spiżarce), gdzie będzie schowana lodówka, piekarnik i mikrofala. Kuchnię od salonu oddziela lada ze stołkami barowymi. Jak będę miała jakieś fotki, to dam znać Nie wiem, czy z tą ścianką i spiżarką kuchnie nie jest za mała? Nam się wydawało, że będzie. dlatego z niej zrezygnowaliśmy Jak będę miała kolejne fotki, to wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 17.11.2014 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Kochani, a jak u Was postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 17.11.2014 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 baha ja uważam, że E115 to był NAJLEPSZY wybór uwielbiam jeździć na działkę i na niego patrzeć, bo jest po prostu piękny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 17.11.2014 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Kochani, jeden rzut na salon panele 3D na ścianie z telewizorem, po drugiej stronie struktura. Napinany, obniżany sufit i "kołwingi" (nie wiem jak to się fachowo po polsku nazywa - nam się strasznie spodobały w UK) Myślę tylko nad dodaniem "kolorów" trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts