bonsay 17.11.2014 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Duża łazienka - na suficie fototapeta (rysunek na razie przykładowy - my chcemy Londyn prysznic do ziemi, sama szyba bez brodzika (wzór na razie przykładowy). Po obu stronach prysznica jest wysoka zabudowa - tam będzie schowana pralka i wszystko inne ręczniki, chemia itd). Też prosiłam projektantki o dodanie trochę koloru - albo prysznic będzie wyłożony mozaiką w jakimś żywym kolorze, albo wysoka zabudowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 17.11.2014 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Nasza sypialnia - napinany sufit z efektem gwieździstego nieba, kolory stonowane i mocny akcent tapety na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 17.11.2014 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Co myślicie?? Mój mąż krzyczy, że wszystko jest biało-czarne :) faceci.. Konsultuję z projektantką dodanie kolorów - koleżanki podpowiadają, aby zostawić tak, jak jest i dodać mocne dodatki, np turkusowe poduszki itd. Ale to jeszcze daleko... przed nami.. Ale miło pocieszyć oko wizją finish'u:) wszystko się wydaje takie realne POZDRAWIAM ciepło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 19.11.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Witam' Projekt bardzo nowoczesny i minimalistyczny, fajne to coś na suficie no i rewelacyjny żyrandol nad stołem... super QUOTE=bonsay;6673005][ATTACH=CONFIG]289509[/ATTACH] Kochani, jeden rzut na salon panele 3D na ścianie z telewizorem, po drugiej stronie struktura. Napinany, obniżany sufit i "kołwingi" (nie wiem jak to się fachowo po polsku nazywa - nam się strasznie spodobały w UK) Myślę tylko nad dodaniem "kolorów" trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 19.11.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Co myślicie?? Mój mąż krzyczy, że wszystko jest biało-czarne :) faceci.. Konsultuję z projektantką dodanie kolorów - koleżanki podpowiadają, aby zostawić tak, jak jest i dodać mocne dodatki, np turkusowe poduszki itd. Ale to jeszcze daleko... przed nami.. Ale miło pocieszyć oko wizją finish'u:) wszystko się wydaje takie realne POZDRAWIAM ciepło :) Mój mąż jest fanem koloru czarnego wszystko mógłby mieć czarne Ja mam zamiar w dużej łazience zmieścić dwie umywalki z dużym lustrem, wanne, wc i dodatkowo bidet, prysznic będzie w małej łazience która będzie powiekszona. Taki jest plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baha130 19.11.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Ja też uwielbiam połączenie czarno-białe. Ale projekt super:) bardzo mi się podoba... Będę trochę ściągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.11.2014 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Ja też uwielbiam połączenie czarno-białe. Ale projekt super:) bardzo mi się podoba... Będę trochę ściągać Baha, nie widzę problemu Ja nie mam zmysłu do projektowania, nie mam na tyle rozbudowanej wyobraźni, aby stworzyć taki projekt - miedzy innymi dlatego zdecydowaliśmy się na zatrudnienie firmy, która nam to ułatwi.. a dziewczyny są naprawdę fajne, kreatywne, z głowami pełnymi pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.11.2014 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Mój mąż jest fanem koloru czarnego wszystko mógłby mieć czarne Ja mam zamiar w dużej łazience zmieścić dwie umywalki z dużym lustrem, wanne, wc i dodatkowo bidet, prysznic będzie w małej łazience która będzie powiekszona. Taki jest plan. bryndzia, a kosztem czego powiększacie łazienkę? Macie w planach schody i poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 20.11.2014 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Witam' Projekt bardzo nowoczesny i minimalistyczny, fajne to coś na suficie no i rewelacyjny żyrandol nad stołem... super QUOTE=bonsay;6673005][ATTACH=CONFIG]289509[/ATTACH] Kochani, jeden rzut na salon panele 3D na ścianie z telewizorem, po drugiej stronie struktura. Napinany, obniżany sufit i "kołwingi" (nie wiem jak to się fachowo po polsku nazywa - nam się strasznie spodobały w UK) Myślę tylko nad dodaniem "kolorów" trochę bryndzia, to "coś" to napinany sufit :) właśnie projektantki nam to pokazały wcześniej nie słyszałam nawet o czymś takim a wygląda nieziemsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 20.11.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) bryndzia, a kosztem czego powiększacie łazienkę? Macie w planach schody i poddasze? Łazienkę powiększamy kosztem przedpokoju (patrz zdjecie - projekt odbicie lustrzane) wnęka ta zostanie wykorzystana na prysznic. Schody na poddasze będą ale nie lane Edytowane 20 Listopada 2014 przez brydzia11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 20.11.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) Poszukałama na necie tych sufitów napinanych a konkretnie interesowały mnie wzory i ceny i znalazłam fajna stronę http://www.sufit-napinany.com\cena Nie jest to takie drogie jak myślałem a wygląda super. I już mam o czym myśleć dzięki za inspirację nie ma to jak przydatne forum:lol2: Edytowane 20 Listopada 2014 przez brydzia11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 21.11.2014 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Poszukałama na necie tych sufitów napinanych a konkretnie interesowały mnie wzory i ceny i znalazłam fajna stronę http://www.sufit-napinany.com\cena Nie jest to takie drogie jak myślałem a wygląda super. I już mam o czym myśleć dzięki za inspirację nie ma to jak przydatne forum:lol2: bryndzia, no właśnie po to tu jesteśmy, żeby inspirować siebie na wzajemnie pomyślałam, że podzielę się z Wami fajnymi pomysłami Moim zdaniem cena, jak na taki efekt nie jest wysoka.. Trzeba tylko poszukać dobrych ekspertów - nasze projektantki mają właśnie sprawdzoną ekipę, która te sufity robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 02.12.2014 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Hej u nas wczoraj zamontowali bramę garażową pięknie wygląda, jak zrobię fotki to Wam wrzucę Jesteśmy na etapie wyboru drzwi frontowych - zmieniliśmy z Porty ( obsługa klienta - koszmar!!! na każde zapytanie działu handlowego trzeba było czekać 2 tyg na odpowiedź,, oferta zaakceptowana, po czym dostaliśmy odpowiedź, ze trzeba dopłacić 500zł..) na CAL'a Dodatkowo, w CAL'u mają fajną promocję na drzwi wewnętrzne, drewniane, minus 20%. Do końca grudnia można się zastanowić nad zamówieniem. Dodatkowo, w OKNOPLAST jest promocja na Okna, drzwi i rolety - mamy wycenione rolety zewnętrzne - teraz nasz doradca w Oknoplaście ma jeszcze raz przesłać ją do wyceny i sprawdziyny cenę - moze skusimy się na zamówienie rolet już teraz A jak u Was??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brydzia11 04.12.2014 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Hej u nas wczoraj zamontowali bramę garażową pięknie wygląda, jak zrobię fotki to Wam wrzucę Jesteśmy na etapie wyboru drzwi frontowych - zmieniliśmy z Porty ( obsługa klienta - koszmar!!! na każde zapytanie działu handlowego trzeba było czekać 2 tyg na odpowiedź,, oferta zaakceptowana, po czym dostaliśmy odpowiedź, ze trzeba dopłacić 500zł..) na CAL'a Dodatkowo, w CAL'u mają fajną promocję na drzwi wewnętrzne, drewniane, minus 20%. Do końca grudnia można się zastanowić nad zamówieniem. Dodatkowo, w OKNOPLAST jest promocja na Okna, drzwi i rolety - mamy wycenione rolety zewnętrzne - teraz nasz doradca w Oknoplaście ma jeszcze raz przesłać ją do wyceny i sprawdziyny cenę - moze skusimy się na zamówienie rolet już teraz A jak u Was??? Cześć Mam pytanko o ceny, mi za okna 3-szybowe, profil 82mm powiedzieli niespełna 20tys w tym HST za 12tys, + moskitiery gratis ale tylko okna Brama Wiśniowski od 5400 do 6400 (podobno jest wymiar nie standardowy) co dziwne okazało się że okna w garażu są na takiej wysokości że kolidują z prowadnicami dlatego brama musi być większa . Drzwi wejściowe firmy Vikking drewniane wycena to 5400zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 07.12.2014 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Cześć Mam pytanko o ceny, mi za okna 3-szybowe, profil 82mm powiedzieli niespełna 20tys w tym HST za 12tys, + moskitiery gratis ale tylko okna Brama Wiśniowski od 5400 do 6400 (podobno jest wymiar nie standardowy) co dziwne okazało się że okna w garażu są na takiej wysokości że kolidują z prowadnicami dlatego brama musi być większa . Drzwi wejściowe firmy Vikking drewniane wycena to 5400zl Hej my za wszystkie okna zapłaciliśmy 29 900 zł. Wyszukałam wycenę, jaką dostaliśmy i HST kosztował nas niecałe 8 tys..?? Dopłaty u nas do okien: - kolor okien Antracyt - poszerzana rama okna, dzięki czemu nie tworzy się mostek cieplny w łączeniu okna z podłogą - rama okna jest zalewana posadzką - ruchome słupki - ramka WINERGETIC w kolorze okna - dodatkowy zawias antywłamaniowy Nasze okna to Winergetic Premium w pakiecie 3-szybowym. A wasze?? Brama faktycznie ma nietypowy wymiar - Wiśniowskiego mieliśmy wycenionego na 6100 właśnie w opcji niestandardowej. My zdecydowaliśmy się jednak na Hormann'a, bo mają lepsze mechanizmy prowadzenia. Dodatkowo, w ich bramach jest opcja wysokiego prowadzenia bramy, co rozwiązało problem z oknami w garażu. Nie wiem czy jest taka opcja w Wiśniowskim. Nie trzeba było zwiększać wymiaru bramy. Nam doradca podpowiedział, aby zmniejszyć wymiar otworu, przez co zmieściliśmy się w wymiarze standardowym i unikneliśmy dopłat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 07.12.2014 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Aneta a ile wy zapłaciliście za okna? Jak wasze postępy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 08.12.2014 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Hej my za wszystkie okna zapłaciliśmy 29 900 zł. Wyszukałam wycenę, jaką dostaliśmy i HST kosztował nas niecałe 8 tys..?? Dopłaty u nas do okien: - kolor okien Antracyt - poszerzana rama okna, dzięki czemu nie tworzy się mostek cieplny w łączeniu okna z podłogą - rama okna jest zalewana posadzką - ruchome słupki - ramka WINERGETIC w kolorze okna - dodatkowy zawias antywłamaniowy Nasze okna to Winergetic Premium w pakiecie 3-szybowym. A wasze?? Brama faktycznie ma nietypowy wymiar - Wiśniowskiego mieliśmy wycenionego na 6100 właśnie w opcji niestandardowej. My zdecydowaliśmy się jednak na Hormann'a, bo mają lepsze mechanizmy prowadzenia. Dodatkowo, w ich bramach jest opcja wysokiego prowadzenia bramy, co rozwiązało problem z oknami w garażu. Nie wiem czy jest taka opcja w Wiśniowskim. Nie trzeba było zwiększać wymiaru bramy. Nam doradca podpowiedział, aby zmniejszyć wymiar otworu, przez co zmieściliśmy się w wymiarze standardowym i unikneliśmy dopłat HST - niecałe 8 tys zł plus VAT oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 08.12.2014 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 My dostaliśmy ofertę na rolety zewnętrzne - 15 tys zł.. czyli jakaś lipa z tą promocja, bo ostatnio mieliśmy wycenione na niecałe 14.. Tylko, że doszło nam jeszcze jedno okno.. To gdzie ta promocja??? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsay 08.12.2014 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 I tak nas korci ten CAL z drzwiami wewnętrznymi .. mają super dębowe Porta jest tańsza, ale tam nie mają dębu.. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 08.12.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Witam budujących, domki prezentują się super. Oglądamy różne dzienniki budowy projektów z pracowni e-domy i naprawdę te domy są świetne. Sami budujemy E-127 i stoimy przed wyborem okien (decyzja w sumie już zapadła aczkolwiek jeszcze umowy nie podpisaliśmy) i stąd moje pytanie - jak Oknoplast wypadł jakościowo i podczas montażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts