Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom E 115 pracowni edomy.pl

Recommended Posts

l1.jpgl2.jpgl3.jpgl4.jpgl5.jpg

Duża łazienka - na suficie fototapeta (rysunek na razie przykładowy - my chcemy Londyn :) prysznic do ziemi, sama szyba bez brodzika (wzór na razie przykładowy). Po obu stronach prysznica jest wysoka zabudowa - tam będzie schowana pralka i wszystko inne ręczniki, chemia itd). Też prosiłam projektantki o dodanie trochę koloru - albo prysznic będzie wyłożony mozaiką w jakimś żywym kolorze, albo wysoka zabudowa.

• Odpowiedzi 996
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co myślicie?? Mój mąż krzyczy, że wszystko jest biało-czarne :):) faceci.. :D

Konsultuję z projektantką dodanie kolorów - koleżanki podpowiadają, aby zostawić tak, jak jest i dodać mocne dodatki, np turkusowe poduszki itd.

Ale to jeszcze daleko... przed nami.. Ale miło pocieszyć oko wizją finish'u:):) wszystko się wydaje takie realne :)

POZDRAWIAM ciepło :):)

Witam'

Projekt bardzo nowoczesny i minimalistyczny, fajne to coś na suficie :D no i rewelacyjny żyrandol nad stołem... super

QUOTE=bonsay;6673005][ATTACH=CONFIG]289509[/ATTACH]

Kochani, jeden rzut na salon :) panele 3D na ścianie z telewizorem, po drugiej stronie struktura. Napinany, obniżany sufit i "kołwingi" (nie wiem jak to się fachowo po polsku nazywa - nam się strasznie spodobały w UK)

Myślę tylko nad dodaniem "kolorów" trochę :)

Co myślicie?? Mój mąż krzyczy, że wszystko jest biało-czarne :):) faceci.. :D

Konsultuję z projektantką dodanie kolorów - koleżanki podpowiadają, aby zostawić tak, jak jest i dodać mocne dodatki, np turkusowe poduszki itd.

Ale to jeszcze daleko... przed nami.. Ale miło pocieszyć oko wizją finish'u:):) wszystko się wydaje takie realne :)

POZDRAWIAM ciepło :):)

Mój mąż jest fanem koloru czarnego wszystko mógłby mieć czarne :yes:

Ja mam zamiar w dużej łazience zmieścić dwie umywalki z dużym lustrem, wanne, wc i dodatkowo bidet, prysznic będzie w małej łazience która będzie powiekszona. Taki jest plan.

Ja też uwielbiam połączenie czarno-białe. Ale projekt super:) bardzo mi się podoba... Będę trochę ściągać:)

Baha, nie widzę problemu :) Ja nie mam zmysłu do projektowania, nie mam na tyle rozbudowanej wyobraźni, aby stworzyć taki projekt - miedzy innymi dlatego zdecydowaliśmy się na zatrudnienie firmy, która nam to ułatwi.. :) a dziewczyny są naprawdę fajne, kreatywne, z głowami pełnymi pomysłów :)

Mój mąż jest fanem koloru czarnego wszystko mógłby mieć czarne :yes:

Ja mam zamiar w dużej łazience zmieścić dwie umywalki z dużym lustrem, wanne, wc i dodatkowo bidet, prysznic będzie w małej łazience która będzie powiekszona. Taki jest plan.

bryndzia, a kosztem czego powiększacie łazienkę? Macie w planach schody i poddasze?

Witam'

Projekt bardzo nowoczesny i minimalistyczny, fajne to coś na suficie :D no i rewelacyjny żyrandol nad stołem... super

QUOTE=bonsay;6673005][ATTACH=CONFIG]289509[/ATTACH]

Kochani, jeden rzut na salon :) panele 3D na ścianie z telewizorem, po drugiej stronie struktura. Napinany, obniżany sufit i "kołwingi" (nie wiem jak to się fachowo po polsku nazywa - nam się strasznie spodobały w UK)

Myślę tylko nad dodaniem "kolorów" trochę :)

bryndzia, to "coś" to napinany sufit :):) właśnie projektantki nam to pokazały :) wcześniej nie słyszałam nawet o czymś takim :) a wygląda nieziemsko :)

bryndzia, a kosztem czego powiększacie łazienkę? Macie w planach schody i poddasze?

Łazienkę powiększamy kosztem przedpokoju (patrz zdjecie - projekt odbicie lustrzane) wnęka ta zostanie wykorzystana na prysznic. Schody na poddasze będą ale nie lane

IMG_20141120_124048.jpg

Edytowane przez brydzia11

Poszukałama na necie tych sufitów napinanych a konkretnie interesowały mnie wzory i ceny i znalazłam fajna stronę http://www.sufit-napinany.com\cena

Nie jest to takie drogie jak myślałem a wygląda super. I już mam o czym myśleć:rolleyes: dzięki za inspirację nie ma to jak przydatne forum:lol2:

Edytowane przez brydzia11

Poszukałama na necie tych sufitów napinanych a konkretnie interesowały mnie wzory i ceny i znalazłam fajna stronę http://www.sufit-napinany.com\cena

Nie jest to takie drogie jak myślałem a wygląda super. I już mam o czym myśleć:rolleyes: dzięki za inspirację nie ma to jak przydatne forum:lol2:

bryndzia, no właśnie po to tu jesteśmy, żeby inspirować siebie na wzajemnie :) pomyślałam, że podzielę się z Wami fajnymi pomysłami :)

Moim zdaniem cena, jak na taki efekt nie jest wysoka.. Trzeba tylko poszukać dobrych ekspertów - nasze projektantki mają właśnie sprawdzoną ekipę, która te sufity robi :)

• 2 weeks później...

Hej :)

u nas wczoraj zamontowali bramę garażową :) pięknie wygląda, jak zrobię fotki to Wam wrzucę :)

Jesteśmy na etapie wyboru drzwi frontowych - zmieniliśmy z Porty ( obsługa klienta - koszmar!!! na każde zapytanie działu handlowego trzeba było czekać 2 tyg na odpowiedź,, oferta zaakceptowana, po czym dostaliśmy odpowiedź, ze trzeba dopłacić 500zł..) na CAL'a

Dodatkowo, w CAL'u mają fajną promocję na drzwi wewnętrzne, drewniane, minus 20%. Do końca grudnia można się zastanowić nad zamówieniem.

Dodatkowo, w OKNOPLAST jest promocja na Okna, drzwi i rolety - mamy wycenione rolety zewnętrzne - teraz nasz doradca w Oknoplaście ma jeszcze raz przesłać ją do wyceny i sprawdziyny cenę - moze skusimy się na zamówienie rolet już teraz :)

A jak u Was??? :)

Hej :)

u nas wczoraj zamontowali bramę garażową :) pięknie wygląda, jak zrobię fotki to Wam wrzucę :)

Jesteśmy na etapie wyboru drzwi frontowych - zmieniliśmy z Porty ( obsługa klienta - koszmar!!! na każde zapytanie działu handlowego trzeba było czekać 2 tyg na odpowiedź,, oferta zaakceptowana, po czym dostaliśmy odpowiedź, ze trzeba dopłacić 500zł..) na CAL'a

Dodatkowo, w CAL'u mają fajną promocję na drzwi wewnętrzne, drewniane, minus 20%. Do końca grudnia można się zastanowić nad zamówieniem.

Dodatkowo, w OKNOPLAST jest promocja na Okna, drzwi i rolety - mamy wycenione rolety zewnętrzne - teraz nasz doradca w Oknoplaście ma jeszcze raz przesłać ją do wyceny i sprawdziyny cenę - moze skusimy się na zamówienie rolet już teraz :)

A jak u Was??? :)

Cześć

Mam pytanko o ceny, mi za okna 3-szybowe, profil 82mm powiedzieli niespełna 20tys w tym HST za 12tys, + moskitiery gratis ale tylko okna

Brama Wiśniowski od 5400 do 6400 (podobno jest wymiar nie standardowy) co dziwne okazało się że okna w garażu są na takiej wysokości że kolidują z prowadnicami dlatego brama musi być większa :( .

Drzwi wejściowe firmy Vikking drewniane wycena to 5400zl

Cześć

Mam pytanko o ceny, mi za okna 3-szybowe, profil 82mm powiedzieli niespełna 20tys w tym HST za 12tys, + moskitiery gratis ale tylko okna

Brama Wiśniowski od 5400 do 6400 (podobno jest wymiar nie standardowy) co dziwne okazało się że okna w garażu są na takiej wysokości że kolidują z prowadnicami dlatego brama musi być większa :( .

Drzwi wejściowe firmy Vikking drewniane wycena to 5400zl

Hej :) my za wszystkie okna zapłaciliśmy 29 900 zł. Wyszukałam wycenę, jaką dostaliśmy i HST kosztował nas niecałe 8 tys..??

Dopłaty u nas do okien:

- kolor okien Antracyt

- poszerzana rama okna, dzięki czemu nie tworzy się mostek cieplny w łączeniu okna z podłogą - rama okna jest zalewana posadzką

- ruchome słupki

- ramka WINERGETIC w kolorze okna

- dodatkowy zawias antywłamaniowy

Nasze okna to Winergetic Premium w pakiecie 3-szybowym. A wasze??

Brama faktycznie ma nietypowy wymiar - Wiśniowskiego mieliśmy wycenionego na 6100 właśnie w opcji niestandardowej.

My zdecydowaliśmy się jednak na Hormann'a, bo mają lepsze mechanizmy prowadzenia. Dodatkowo, w ich bramach jest opcja wysokiego prowadzenia bramy, co rozwiązało problem z oknami w garażu. Nie wiem czy jest taka opcja w Wiśniowskim. Nie trzeba było zwiększać wymiaru bramy. Nam doradca podpowiedział, aby zmniejszyć wymiar otworu, przez co zmieściliśmy się w wymiarze standardowym i unikneliśmy dopłat

Hej :) my za wszystkie okna zapłaciliśmy 29 900 zł. Wyszukałam wycenę, jaką dostaliśmy i HST kosztował nas niecałe 8 tys..??

Dopłaty u nas do okien:

- kolor okien Antracyt

- poszerzana rama okna, dzięki czemu nie tworzy się mostek cieplny w łączeniu okna z podłogą - rama okna jest zalewana posadzką

- ruchome słupki

- ramka WINERGETIC w kolorze okna

- dodatkowy zawias antywłamaniowy

Nasze okna to Winergetic Premium w pakiecie 3-szybowym. A wasze??

Brama faktycznie ma nietypowy wymiar - Wiśniowskiego mieliśmy wycenionego na 6100 właśnie w opcji niestandardowej.

My zdecydowaliśmy się jednak na Hormann'a, bo mają lepsze mechanizmy prowadzenia. Dodatkowo, w ich bramach jest opcja wysokiego prowadzenia bramy, co rozwiązało problem z oknami w garażu. Nie wiem czy jest taka opcja w Wiśniowskim. Nie trzeba było zwiększać wymiaru bramy. Nam doradca podpowiedział, aby zmniejszyć wymiar otworu, przez co zmieściliśmy się w wymiarze standardowym i unikneliśmy dopłat

HST - niecałe 8 tys zł plus VAT oczywiście :)

Witam budujących, domki prezentują się super. Oglądamy różne dzienniki budowy projektów z pracowni e-domy i naprawdę te domy są świetne. Sami budujemy E-127 i stoimy przed wyborem okien (decyzja w sumie już zapadła aczkolwiek jeszcze umowy nie podpisaliśmy) i stąd moje pytanie - jak Oknoplast wypadł jakościowo i podczas montażu?