_artur_ 11.07.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Witajcie.. mam kolejne pytanie.. dzisiaj dekarze zaczęli działać z układaniem dachówek, mam jedno pytanie..są dwa kominki wentylacyjne do kanalizacji - jak najlepiej obrobić membranę żeby nie było w przyszłości problemów..na teraz jest tak:https://www.dropbox.com/s/ilvgzt0hcqloep3/2013-07-11%2015.54.09.jpgma być podklejone taśmą do membran ale zastanawiam się czy to wystarczy, zastanawiałem się czy nie byłoby sensowne żeby zrobić powyżej z membrany taką jakby rynienkę wywiniętą ku górze i na rogach podklejoną (jakby z góry leciało to żeby ominęło podklejenie..ewentualnie proszę o podpowiedź jak to najlepiej obrobić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.07.2013 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Czemu przejście rurą spiro? Troche za duże nacięcia. Rogi powinny być wywinięte do dołu co umożliwiłoby wypchnięcie membrany do góry i oklejęnie taśmą. Nad przejściem rynienka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 14.07.2013 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 rura spiro w komplecie z kominkiem była to założyli, czyli rynienkę dorobią a pomysł z wypchnieciem do góry całkiem niegłupi bo woda spływać będzie,dzięki bardzo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts