Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Inspiracje i pomysły na przebudowę

Stypulek

Recommended Posts

Witajcie,

Jestem tu nowy i to mój pierwszy temat. Liczę na to, że nie zbesztacie mnie jeśli coś zrobię źle:).

Jako, że jest tu masa doświadczonych i z tego co widzę bardzo pomocnych osób pomyślałem, że ktoś może zechce i mi pomóc i podzieli się ze mną swoją wiedzą i wizjami rozbudowy starego domu. Mam kilka swoich pomysłów, ale chętnie sprawdzę jak widzą to inni.

Dom odziedziczyłem po dziadkach. Był budowany w 1935 roku. Czerwona cegła i drewniane podłogi na żerdziach. Poniżej zamieszczam projekt domu.

Na projekcie nie widnieje pokój dobudowany później po lewo od wejścia. Szkic znajduje się na planie rozbudowy.

Chciałbym złamać jakoś ciekawie bryłę i zaadaptować poddasze na 2-3 sypialnie, i łazienkę. Na dobudowanym później pokoju planowałem taras, ale czy to wykonalne?

Garaż póki co jest wolnostojący, ale nie obraziłbym się gdyby udało się go jakoś wpasować w bryłę domu.

Szerokość działki to 12m.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i porady!

Pozdrawiam,

Michał

Projekty:

image.jpegimage_3.jpeg

image_2.jpeg

image_4.jpeg

image_5.jpeg

image_6.jpeg

image_7.jpeg

image_8.jpeg

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i porady!

Pozdrawiam,

Michał

image_4.jpg