Marrcia 12.07.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Witam wszystkie dobre dusze , ktore beda mogly mi cokolwiek podpowiedziec.A mianowicie we wrzesniu zaczynamy budowe domu, w ktorym jeszcze nie na wszystko jestem zdecydowana.Budowac bedziemy na terenie niemiec i t stanowi dodatkow Problem. Obalajac mit niemieckiej sumiennosci i perfekcyjnosci, szukm pomocy w sprawie okien w karaju ojczystym.Wczoraj bylam ogldac sasiednia budowe , w ktorej Firma montowala okna, ktore sobie wybralismy na poczatku I SZOK!!!! okna sa tragiczne, chcialam kolor ciemny szary i takie tez sa, ale prowadnice do zaluzji zewnetrznych sa biale 8/ psskudne , okna sa oklejone i jakiekolwiek przerysowanie (nawet paznokciem)powoduje ze zostaje brzydki slad na oknie. Panowie stwierdzili ze okna szare sa z zaozenia delikatne i to normlne ze sie tak dzieje :/ . Obawim sie ze ie znajde innej alternatywy na miejscu, tak wiec BLAGAM O POMOC. Czy moze ktos udzielic mi fachowej rady na co zwracac uwage przy szukaniu okien w polsce. Wiem tylko tyle ze che okno szare z obu stron i maksymalnie duze 2 okna tarasowe z jak najciensza rama. Biorac pod uwage ze domek jest maly a dzialka niewiele wieksza chcialabym uzyskac jak najwieksza przstrzen w salonie. O calej reszcie , czyli tych najwazniejszych sprawac nie mam pojecia zadnego!! pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 13.07.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Wyślij anfragen-y do polskich producentów z zaznaczeniem koloru np. antracyt, funkcji okien [ uchył, rozwier-uchył , przesuwka tarasowe HS-T czyli Hebeschiebe tueren], Uwert okien np. 0,7 w/m2xK [ passive haus]. Jak dostaniesz angeboty to pochwal się na forum. Oczywiście jak pochwalisz się, że w Niemczech budujesz to dosolą narzut exportowy . Wybieraj producentów na profilach Schucco, VEKA, Bruegmann. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts