Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

urządzanie małego mieszkania 52mkw u Renaty

RENATAZ

Recommended Posts

Witajcie serdecznie,

bardzo polubiłam to forum, czytam namiętnie, oglądam zdjęcia, gotowe Wasze prace i wzdycham. Tak pragnęłam przestrzeni ale nie stać nas na nią. Remont kupionego mieszkania zaczynamy od przedpokoju, bowiem potrzebujemy szafy, żeby odgracić pokój dzienny, który połączymy z kuchnią (już ścianę wyburzyliśmy). Zrobiłam zdjęcia przedpokoju:

wchodzimy frontem:

mniejsze.jpg

na wprost obok wejscia do wc myślałam dać szafkę na buty i lustro albo wieszaki na ubranie wierzchnie. myślałam żeby ta ściana była szara albo w szare pasy i białe meble na buty czy wieszaki. Po prawej jest wejscie do saloniku z kuchnią i teraz stoję w tym wejściu i widzę to:

mniejsze2.jpg

Na wprost będzie pokój dzieci (sorki za nie zaścielone łóżko córki)

Pomysł jest także taki że ta ściana po lewej w kolorze szarym i zdjęcia rodzinne w białych ramkach albo tutaj dać małą szafkę na buty wysoką na 120cm a tak jak na poprzednim zdjęciu planowałam szafkę to taką ławeczkę z poduszką żeby buty ubrać.

A teraz się odwracam i stojąc u wejscia do wc widzę wejscie do mieszkania.

mniejsze3.jpg

Po lewej chcemy dać szafe, zmieści się szafa 260cm. Dumaliśmy nad tym jak to rozplanować, może zrobić krótszą szafę o 20cm i jedak tu dać szafkę na buty a nad nią wieszaki?

Za dużo pomysłów się narodziło i juz sama nie wiem co bedzie lepiej wyglądało. W dodatku trzeba to zgrać kolorystycznie.

Zrobiłam próbę farb beckersa- light grey i vanilla cream

P7066190.JPG

Dodam, że szafę chciałam białą z korpusem dębu bielonego albo korpusem białym. Choć znalazłam też na necie inspirację i może cos takiego?

front_2300.jpg tylko pas dekoru prosto a nie po skosie. Albo całą z luster? Dodam Wam, że mam małe dzieci, córka 6 lat i córka 2 lata

Drzwi mają montować w poniedziałek. Zamówiliśmy w kolorze jasnego dębu.

Pomóżcie mi proszę to wszystko uporządkować bo juz się gubię. Co gdzie dać i jak malować, żeby to ładnie i praktycznie wyglądało