Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 months później...

Tiaaaaa....

Osiągają sprawność pewnie 300% stąd takie małe zużycie gazu.

Jaka jest populacja a tym samym ilość opinii w PL wystarczy sprawdzić w Googlach.

https://forum.murator.pl/topic/181019-kot%C5%82y-kondensacyjne/#findComment-6106928

• 4 weeks później...
Tiaaaaa....

Osiągają sprawność pewnie 300% stąd takie małe zużycie gazu.

Jaka jest populacja a tym samym ilość opinii w PL wystarczy sprawdzić w Googlach.

Greengaz miałeś kiedykolwiek doczynienia z tymi kotłami. Wydaje mi się, że nie bardzo. Ja serwisuje kilkadziesiąt takich szt. najstarsze SHR od 98-99 po nowe Q i kilka A. Powiem krótko klienci tych kotłów zapominają o swoich kotłowniach, wydaje mi się, że tylko ja im o nich przypominam. Moim zdaniem klienci tych kotłów nie zajmują się pisaniem na forum, bo i po co skoro kotłownia pracuje bez zarzutów. Z mojego punktu widzenia jest to jeden z lepszych produktów na rynku. Świadczy o tym fakt, że klienta 14 czy 15-letniego ATAGA z powodzeniem namawiam na nowy produkt tej samej firmy (wymieniam stare SHR na nowe Q- ATAGA) . Ja sprzedaje i montuję z przekonaniem, a klient ma zaufanie. Lepiej być nie może. Co do zużycia gazu nie będę się wypowiadał bo i tak nie uwierzysz, ale jest zaskakująco niskie. Co do populacji zgadzam się z Tobą w porównaniu do Vaillanta czy Viessmanna, to populacja o wiele wiele mniejsza.Bo kilka lat wcześniej stać było tylko bogaczy na ATAGA. Teraz uważam , że cena jest adekwatna do technologii, która prezentują urządzenia. Nie jest najtańszy, ale coś za coś, dobra technika musi kosztować.

https://forum.murator.pl/topic/181019-kot%C5%82y-kondensacyjne/#findComment-6145066