sohei 13.07.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 (edytowane) Przede wszystkim witam forumowiczów! Mam kłopot z jednym z elementów wykończenia łazienki. Otóż chcielibyśmy z żoną, żeby jedna ze ścian nad brodzikiem prysznicowym przedstawiała wybrany przez nas krajobraz. Zrobiłem rozpoznanie w sklepach oferujących wydruki wielkoformatowe, gdzie proponowano mi różne rozwiązania - folia samoprzylepna na ścianę, folia przyklejana pod PVC, wydruk na PVC itd. Obecnie w całej łazience są już płytki, a ściana nad brodzikiem jest obrobiona, położone są zielone płyty k-g, brakuje tylko wykończenia. W miejscu, gdzie będzie zdjęcie jest wnęka (ok. 45 cm szerokości), w której jest pion z wodą. Zależy mi na tym, żebym mógł w razie czego zdjąć wydruk nie uszkadzając go - myślę, że najlepiej byłoby przykleić to na silikon, dodatkowo na jednej krawędzi będzie mocowanie kabiny, więc będzie się trzymać. Wodomierze są wyprowadzone poza wnękę więc nie ma problemu. Wciąż nie wiem jednak, jakie rozwiązanie wybrać - po pierwsze chodzi mi o to, żeby wydruk i PVC stanowiły całość, jeden element który mogę zdejmować i zakładać, nie uszkadzając wydruku. Myślałem o "kanapce" - PVC/folia z wydrukiem/PVC, z drugiej strony mój kolega ma wydruk bezpośrednio na winylu, co też byłoby chyba dobrym rozwiązaniem - mówił coś o UV, ale nie bardzo wiem jak to było zrobione - on chyba też nie . Z oczywistych względów klejenie folii na ścianę odpada. Wielkość zdjęcia - 1920x880x6 mm. Uprzejmie proszę o rady, a jeśli ktoś ma sprawdzonego wykonawcę - w Warszawie, w Łodzi lub wysyłającego przez internet, bardzo proszę o PW z nazwą firmy. Nie będę ukrywał, że zależy mi również na rozsądnej cenie - w mojej okolicy rozmowa zaczyna się od 700 zł, co jest dla mnie nie do przełknięcia. Dzięki, pozdrawiam. Edytowane 14 Lipca 2013 przez sohei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts