Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam do wykończenie pokój nad garażem. Na podłodze jest zalany strop z którego wystają belki (około 2-3 cm wysokości) nie ma tam jeszcze wylewki. Teraz mam pytanie czy opłaca się lać tam jeszcze beton na wylewkę. Znajomy mi zaproponował abym zamiast wylewki przestrzeń między belkami wyrównał płytą MDF, później na płytę jakaś gąbka i panele czy jakaś inna drewniana podłoga.

Teraz pytanie jakie rozwiązanie będzie lepsze. Mi osobiście zależy na dużym wygłuszeniu podłogi aby nie było słychać odgłosów z garażu, który znajduje się bezpośrednio pod tym pokojem. Garaż jest na parterze, czyli pokój nie znajduje się bezpośrednio na wysokości gruntu. Co doradzacie aby położyć na tym stropie ? Szczerze mówiąc nie za bardzo mam ochotę lać tam jeszcze beton na wylewkę, ale nie wiem czy rozwiązanie z jakimiś drewnianymi płytami będzie odpowiednie jeśli chodzi o wygłuszenie i ewentualne ocieplenie podłoża. Garaż pod tym pokojem nie jest ogrzewany. Jakie płyty wybrać i ewentualnie jaka gąbka żeby maksymalnie wygłuszyć podłogę ? Z góry dziękuje za pomoc.

https://forum.murator.pl/topic/181034-alternatywa-dla-wylewki-pok%C3%B3j-nad-gara%C5%BCem/