rustin 13.07.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Dopiero dzisiaj zobaczyłem , że u mnie w kominie http://www.kominy.zapel.com.pl/ nie ma tego otworu przy skraplaczu oznaczonym nr 10 http://www.kominy.zapel.com.pl/get.php?plik=Instrukcja_montazu_ECO_S__i_ECO_M_2012.pdf tak jak i tej kratki, jest tylko wyczystka i trójnik spalin który ku mojemu zdziwieniu jest dość wysoko tzn jakieś metr nad poziomem.Czy to błąd majstra co murował , brak tego otworu i kratki czy może komin zapel eco tego nie posiada czy ewentualnie to dopiero teraz wytnie jakoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 13.07.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Przecież masz wszystko opisane jak na dłoni, więc nie wiem po co pytasz. Jak widać murarz dał dupy. A co do trojnika spalinowego to 1m nad posadzką to stanowczo zamało. Jeśli komin do kominka to powinno być 1,8-2m jeśli do kotła na paliwo stałe to ok 1,5m, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 14.07.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 zapytaj wykonawcę czy wstawiał skraplacz, jeżeli wstawiał to wystarczy wyciąć otwór, jak nie ma skraplacza to nie potrzeba.1m to wynikowa waszych ustaleń..bo nikt bez zapytania się inwestora nie robi trójnika we wskazanym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 15.07.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Przecież masz wszystko opisane jak na dłoni, więc nie wiem po co pytasz. Jak widać murarz dał dupy. A co do trojnika spalinowego to 1m nad posadzką to stanowczo zamało. Jeśli komin do kominka to powinno być 1,8-2m jeśli do kotła na paliwo stałe to ok 1,5m, do niektórych pieców, pieco-kominków wlot spalin może być przy podłodze, i też będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts