modena 04.08.2014 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) zgodnie z teorią o szczelności - będzie źle ale... szczerze mówiąc, olej to Nie mogę tego olać , muszę to mieć zrobione profesjonalnie zgodnie ze sztuką Wystarczy że w starym lokum oglądam sczerniałe węgarki od środka ( wlazła wilgoć + mostek termiczny ) To znaczy że będzie za szczelno z zewnątrz ? ( wewnątrz już mam listwy ) Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 04.08.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Gdybym się zdecydowała na taśmę rozprężną to ile powinno się zostawić tej szczeliny między ramą a węgarkiem żeby tam się wygodnie zmieściła ? Czy taśma rozprężna zamiast listwy dylatacyjnej to lepsze rozwiązanie ? Oczywiście wkładać tą taśmę rozprężną po otynkowaniu na końcu , prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.08.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) Czy taśma rozprężna zamiast listwy dylatacyjnej to lepsze rozwiązanie ? w mej ocenie - tak Oczywiście wkładać tą taśmę rozprężną po otynkowaniu na końcu , prawda ? moim zdaniem - tak Wystarczy że w starym lokum oglądam sczerniałe węgarki od środka ( wlazła wilgoć + mostek termiczny ) to ewentualnie efekt złego montażu i na pewno braku odpowiedniej do zawartości wilgoci w powietrzu temperatury we wnętrzu i wentylacji (raczej jej braku) Gdybym się zdecydowała na taśmę rozprężną to ile powinno się zostawić tej szczeliny między ramą a węgarkiem żeby tam się wygodnie zmieściła ?Wystarczy zastosować taśmę najtańszą 5/10 i dla niej wystarczy szczelina 5 mm by spokojnie ją w niej umieścić Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 04.08.2014 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Ok, dzięki za informację, aby nie kleić beleczki do ramy okna.Jednak bardziej, niz tasma rozpręzna przemawia do mnie jednak listwa przyokienna z siatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.08.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Listwa przyokienna z siaką jest super - tylko tak jak wspomniałem, burzy cała idee montażu zgodnego z zasadą szczelniej od środka niż od zewnątrz - realnie będzie tak że jest tak samo szczelnie z obu strony i ortodoksi będą mieli problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 04.08.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 to ewentualnie efekt złego montażu i na pewno braku odpowiedniej do zawartości wilgoci w powietrzu temperatury we wnętrzu i wentylacji (raczej jej braku) Tak , właśnie taka kumulacja przyczyn występuje . Zwłaszcza w kuchni . No i teraz osiołkowi w żłoby dano w jedno listwy w drugie taśmy rozprężne co tu wybrać żeby sobie nie zrobić kuku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 04.08.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Listwa przyokienna z siaką jest super - tylko tak jak wspomniałem, burzy cała idee montażu zgodnego z zasadą szczelniej od środka niż od zewnątrz - realnie będzie tak że jest tak samo szczelnie z obu strony i ortodoksi będą mieli problem Nie planuję łaźni w domu A zimą, przy WM będę pewnie wręcz łaknął wilgoci w powietrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.08.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 kuku ? \a olej ortodoksów i teoretyków, i zrób tak by było ładnie - daj listwę dylatacyjną z siatką (koniecznie), i tyleNajważniejsze by cokolwiek było, najgorsze rozwiązanie z możliwych to struktura dotykająca bezpośrednio okna - po maksimum dwu latach spęka i pozwoli na penetrację deszczu w głąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 04.08.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Najważniejsze by cokolwiek było, najgorsze rozwiązanie z możliwych to struktura dotykająca bezpośrednio okna - po maksimum dwu latach spęka i pozwoli na penetrację deszczu w głąb teraz tak mam . Mówisz ładnie żeby było ....... hm , a jak mi pianka zamoknie to się udusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.08.2014 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 eeeeeetam, od razu udusi To ci odda wilgoć do ściany o której wogóle w tych rozważaniach się nie mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 04.08.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 eeeeeetam, od razu udusi To ci odda wilgoć do ściany o której wogóle w tych rozważaniach się nie mówi No niby tak , ale weź pod uwagę że moje ściany będą zamalowane lateksową farbą z jednej strony a styropian z drugiej strony , żeby przypadkiem nawet nie próbowały "oddychania " . Ta wilgoć mi się tam przypadkiem nie zakisi .... Od środka piankę mam zasmarowaną silikonem , wentylacja mechaniczna . oczywiście obawiam się bardziej tej wilgoci która wleci z zewnątrz ,przez jakieś szczeliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.08.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 o raaaany to zrób jak uważasz Przy wentylacji mechanicznej wogóle zapomnij o nadmiarze wilgoci we wnętrzu Ale tu piorą mózgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 04.08.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) o raaaany to zrób jak uważasz Przy wentylacji mechanicznej wogóle zapomnij o nadmiarze wilgoci we wnętrzu Ale tu piorą mózgi Ależ ja tylko głośno myślę i rozważam różne warianty Fakt że może już trochę bredzę ........ Pozdrawiam Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.08.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 spoko, jak się poczyta FM to wszystko się lasuje, mózg także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts