rafaljezus 14.07.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Prosze o rade czy w przypadku dachu deskowanego, krytego wstepnie papą, w szczelinie wentylacyjnej w kalenicy stosuje sie dodatkowo pod gasiory folie wysokoparaprzepuszczalną czy wystarczy tasma kalenicowa z otworami wentylacyjnymi pod gasiory? POzdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 14.07.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) Prosze o rade czy w przypadku dachu deskowanego, krytego wstepnie papą, w szczelinie wentylacyjnej w kalenicy stosuje sie dodatkowo pod gasiory folie wysokoparaprzepuszczalną czy wystarczy tasma kalenicowa z otworami wentylacyjnymi pod gasiory? POzdrawiam,Taśma kalenicowa bez otworów zamontowana na kontrłatach nie zamknie szczeliny wentylacyjnej w kalenicy ale stworzy daszek a pod gąsiory taśma kalenicowa lub szczotka z otworami wentylacyjnymi,takie rozwiązanie daje gwarancję poprawnej wentylacji połaci co przedłuża żywotność wszystkich elementów dachu. Edytowane 14 Lipca 2013 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 14.07.2013 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Taśma kalenicowa bez otworów zamontowana na kontrłatach nie zamknie szczeliny wentylacyjnej w kalenicy ale stworzy daszek a na gąsiory taśma kalenicowa lub szczotka z otworami wentylacyjnymi,takie rozwiązanie daje gwarancję poprawnej wentylacji połaci co przedłuża żywotność wszystkich elementów dachu. Taśma na kontrłatach? Wydawało mi sie że na lacie kalecnicowej, i tasma kalenicowa na gąsiory? to ja jush nic niewiem albo zbyt duże skroty myslowe stosujesz animuss. POzdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 14.07.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) Taśma na kontrłatach? Wydawało mi sie że na lacie kalecnicowej, i tasma kalenicowa na gąsiory? to ja jush nic niewiem albo zbyt duże skroty myslowe stosujesz animuss. POzdrawiam,Pod gąsiory poprawiłem .Może jakiś rysunek hmm.,. http://www.ekosklad.pl/images/products/original/14502.jpg powiększenie: http://www.ekosklad.pl/images/products/original/14502.jpg znalazłem akurat ze szczotką ale widać taśmę kalenicową to czarne pod łatami tworzy daszek nad szczeliną wentylacyjną w kalenicy ale jej nie zamyka. tu może : http://img853.imageshack.us/img853/800/msv9.png Edytowane 14 Lipca 2013 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 14.07.2013 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Dziękuje za wyjasnienie POzdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts