ci_d 06.01.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Witam mam również zamiar mieć w domu (cały parter) podłogę betonową szlifowaną (chyba) i mam pytanie odnośnie współpracy z podłogówką i czy jedna firma wykonuje podkład na rozłożone rury podłogówki i tą warstwę ostateczną czy to dwa różne światy? Budowa w okolicach poznania, jeśli ktoś zna jakąś firmę godną polecenia to bardzo chętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gniewosz 15.02.2015 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Witam,Tak jak przedmówca, czy można położyć*beton polerowany na podłogówkę? Chcieli byśmy zrobić coś takiego praktycznie na całym parterze domu. dzięki za odniesienie się*do tematu i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekore 17.02.2015 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Najlepszym przewodnikiem ciepla na podlogowke wlasnie jest beton.Najlepiej wylac go i zatrzec na mokro nastepnie 2 krotnie zaimpregnowac,Po wyschnieciu naciac rowki dyletacyjne tz pekniecia kontrolowane.Beton pod wplywem skokow temparatury lubi pekac,czasami daje to industralnego uroku.Firma Ardex posiada w swoim asortymecie szpachle cementowe cienkowarstwowe ktore samemu mozna nalozyc i zaimpregnowac .......ale to zalezy czy lubicie w to sie bawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włóczykij91 25.02.2015 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 a myślałaś żeby zastosować zamiast betonów gresy techniczne? ja też myslalam właśnei o podłogach z płyt betonowych takich lekko szlifowanych, ale jednak wybierzemy coś z gresu, widziałam sporą ofertę takie płytek w sklepie online; https://sklep.paradyz.com/produkty/gres-techniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar_ch 02.03.2015 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 .... szpachle cementowe cienkowarstwowe ktore samemu mozna nalozyc i zaimpregnowac .......ale to zalezy czy lubicie w to sie bawic. Radzę być bardzo ostrożnym z tym samodzielnym wykonywaniem posadzek. Wbrew pozorom to nie jest takie łatwe i trzeba mieć sporo doświadczenia, aby to dobrze zrobić. W styczniu tylko poprawiałem dwie takie posadzki, które były wykonywane samodzielnie przez inwestorów (jeden z nich to budowlaniec). W większości udało się wszystko wyciągnąć choć w jednej z realizacji dolewany pas betonu na stałe będzie widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal50a 05.03.2015 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 fajny jest efekt końcowy przy zastosowaniu takiego betonu http://forum.chinabuye.com/member.php/180896-magdaa?vmid=10569 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gniewosz 05.03.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 a myślałaś żeby zastosować zamiast betonów gresy techniczne? ja też myslalam właśnei o podłogach z płyt betonowych takich lekko szlifowanych, ale jednak wybierzemy coś z gresu, widziałam sporą ofertę takie płytek w sklepie online; https://sklep.paradyz.com/produkty/gres-techniczny Ten paradyż*to w porównaniu z betonem dekoracyjnym to chyba jakiś żart:P mar_ch gdzie wykonujecie posadzki i jaki jest koszt jednego m2? Ja od poniedziałku będę dzwonił po wykonawcach to dam znać w temacie dokładnie co i jak to obecnie cenowo wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar_ch 05.03.2015 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 mar_ch gdzie wykonujecie posadzki i jaki jest koszt jednego m2? Ja od poniedziałku będę dzwonił po wykonawcach to dam znać w temacie dokładnie co i jak to obecnie cenowo wygląda. Najogólniej w Polsce, w tym tygodniu jesteśmy w Warszawie na sobotę do domu w niedzielę i pn jesteśmy na śląsku od środy w Mrągowie. Potem Warszawa koniec marca szkolenie we Włoszech. Co do konkretów to najlepiej na PW. Warto też pamiętać, że cena to nie wszystko bo niektórych rzeczy nie da się poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 07.03.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Witam, Tak jak przedmówca, czy można położyć*beton polerowany na podłogówkę? Chcieli byśmy zrobić coś takiego praktycznie na całym parterze domu. dzięki za odniesienie się*do tematu i pozdrawiam:) Można. Dwa parametry takiego betonu muszą być bezwzględnie zachowane, mianowicie: wytrzymałość na ściskanie rzędu 20-25N/mm2 i wilgotność resztkowa betonu. Dodatkowo zbrojenie rozproszone długie i nie przegrzewanie "betonu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol90 10.03.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Ja mam beton dekoracyjny, bardzo ładnie wygląda, ale zastanawiam się nad impregnatem do betonu. Znalazłem w necie coś takiego impregnat do betonu Czy ktoś tego używa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 10.03.2015 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Mi również bardzo podoba się taki beton, a najbardzie ten w kolorze biały. Tylko niestety koszty nie są za fajne dla kieszeni, ale mam nadzieję, że kiedyś również u siebie zrobię taką podłoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greta21 11.03.2015 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Mam wrażenie, że na rynku jest tragedia. Firmy są albo kompletnie rozleniwione albo nie wiem co ale wysłałem zapytania do chyba 8 firm i tylko 2 odpowiedziały z czego jedna lakonicznym mailem o treści "koszt to 300zł/m2" i to był cały mail 2 firmy wydzwoniłem i panowie przepraszali i obiecywali przesłać informacje ale na obiecankach się skończyło. Przecież błagać o ofertę nie będę... . Wiesz jak to jest, wiele firm działa tylko na zasadzie dotacji.. Smutna prawda. Najczęstszym problemem firm też jest kompletny brak organizacji. Poszukaj na forum poleconych dostawców. Odnosnie samego betonu to muszę przyznać, że bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_krak 11.03.2015 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 a to nasze powłoki cementowo polimerowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 19.04.2016 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Też o tym myślałam ale żaden wykonawca nie podał ceny mniejszej niż 300zl (za robocizne, trzeba doliczyć materialy) za zrobienie 115m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 20.04.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Cena posadzki dekoracyjnej cienkowarstwowej 2-3 mm na bazie mikro cementów i żywic firmy Bautech "Creativo" to 250 zł/m2 z materiałem ,o ile podłoże pod posadzkę jest w dobrym stanie,a z reguły tak nie jest i to wymaga dodatkowych zabiegów wzmacniających lub wyrównujących - co podraża cenę.Creativo można stosować na słabych podłożach -odpowiednio zagruntowanych,płytkach ceramicznych, ścianach,schodach,meblach,płytach OSB i g-k w szerokiej palecie kolorów. Tym którzy pragną popróbować swoich sił na zabawę w betonie polecam stronę: http://panitopotrafi.blogspot.com/2016/01/babski-przepis-na-betonowe-ciacho-czyli.html Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez jnow1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar_ch 21.07.2016 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Udało nam się dopracować technologię polerowania posadzki z "miksokreta", czyli takiej jaka jest przeważnie wylewana jako podkładowa, na ogrzewanie podłogowe. Dzięki odpowiedniemu wzmocnieniu i obróbce możemy uzyskać pełen połysk lub satynę. Koszt jest znacznie niższy, gdyż nie wymaga nadlewek z drogich mieszanek polimerobetonów. Ciekawy efekt osiągnęliśmy na miksokrecie robionym na białym cemencie. Dobrym materiałem do wykonywania posadzek z polimerobetonów jest czeskiej produkcji fornivel. Wykonujemy też posadzki szpachlowane z mikrocementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 21.07.2016 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 march: a jakiego wypełniacza użyliście (chodzi mi o kolor) - gotowe czy własne? Tak troszkę zawodowo się pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar_ch 26.07.2016 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 (edytowane) W nazwach plików jest materiał, z którego jest wykonana posadzka. Miksokret na białym cemencie nie ma dodatkowych pigmentów (chociaż można użyć), a kolor wynika z użytego pisaku, którego ziarna po zeszlifowaniu i wypolerowaniu nadają odcień całej posadzce. Powraca również moda na lastriko, obecnie ładnie nazwane Terrazo, Są zapytania zarówno o małe powierzchnie (40 m2 jak i powyżej 1000 m2). I jest to najtrwalszy rodzaj posadzki betonowej, a obecne możliwości doboru ładnych kruszyw zupełnie odbiegają od standardów lastriko lat 70. Inna sprawa, że zregenerowana stara posadzka lastriko wygląda również efektownie, a pomimo wielu lat nadal jest trwała i trudna do zastąpienia. Najnowszym trendem w posadzkach jest lastriko żywiczne, czyli kruszywa zatopione w żywicy epoksydowej i polerowane. Są niezwykle trwałe i efektowne, ale też cena ich jest wysoka 400-500 zł/m2 Edytowane 26 Lipca 2016 przez mar_ch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 26.07.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Witam; o tym, że biały cement - wiem, po kolorze, bop kolor wymusza (mam coś takiego w sprzedaży). Dawniej to szło na ziarnie do 2 , 4 lub 8 mm. polerka na ostro lub na gładko. Można zrobić rożne kolory - wybarwić etc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ore 04.08.2016 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 mar_ch prosze o jakis kontakt,napisałan na pw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts