Franky_1989 15.07.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Witam, mam problem w łazience w bloku z lat 60. Odpływ jest bardzo wysoko, co nie pozwala na zamontowanie niskiego brodzika - przy brodziku 8-10 cm. Myślałem o wysokiej wylewce, ale nie wchodzi w grę przy takiej wysokości, czy jest jakieś inne rozwiązanie racjonalne. Jedyne co mi przyszło do głowy to postument na niski brodzik. Jeszcze zastanawiałem czy da się coś zrobić z wysokością samego odpływu, ale wymagałoby to ingerencji w pion i nie wiem czy jest to warte zachodu i ile by to kosztowało. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 15.07.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Jaki to jest pion zeliwny czy pvc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalflondra 28.05.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Witam, podłączam się do pytania. Mam podobną sytuację. Mieszkam w przedwojennej kamienicy w zaadaptowanym w latach 70-tych poddaszu. Po skuciu tynków zauważyłem, że rura odprowadzająca wodę (umywalka, wanna) do pionu znajduję się wysoko. W miejscu, w którym chcę zamontować kabinę prysznicową wynosi około 25 cm nad podłogą i idzie po ścianie jak litera L w kierunku pionu. Pion jest żeliwny, rury odpływowe plastik. Długość odpływu po scianach do pionu ok 5 m. Czy można go obniżyć? Czy jest jakieś inne rozwiązanie. Jestem kompletnie zielony dlatego z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts