Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dylemat-zbiornik na gaz płynny

miko.kras

Recommended Posts

Ja osobiście nie mam zbiornika ani nie dzierżawie bo dopiero zaczynam budowe domu. ale jak dojde do etapu gazu to na pewno wybiore dzierzawe. Sasiad używa gazu płynnego już rok czasu. Dzierżawi zbiornik, bo jest to po prostu dla niego wygodniejsze. Firma zajmie się papierkową robotą, przeglądami itp. Dodatkowo kontroluje stan zbiornika przez co nie ma opcji, żeby gazu zabrakło. Stawia na komfort.

Jeżeli planujesz ogrzewanie propanem to tylko własny zbiornik.Ja zainwestowałem we własną instalację bo nie mam zamiaru dać się golić dzierżawcy.Nie wiąże mnie żadna umowa,gaz kupuję gdzie najtaniej,nie płacę za dzierżawę a po wygaśnięciu umowy nikt mi zbiornika nie wykopie,nie płacę co miesiąc za dzierżawę Firma która instalowała mi zbiornik załatwiła całą dokumentację nawet wypełniła mi druczki do gminy.Ja tylko je złożyłem i po miesiącu odebrałem pozwolenie.Ot i cały kłopot.Dwa sezony i jestem do przodu.

Ja dzierżawie zbiornik od 2 lat. Mam umowę, płace stałe miesięczne opłaty. Jakość gazu jest cały czas taka sama, przynajmniej nie zauważyłem zwiększonego zużycia. Poza tym poleciłem kilku znajomym tę firmę i dostałem za to 300l za 3zł. Dzierżawie, bo jest to po prostu dla mnie wygodniejsze.

• 2 weeks później...
Poza tym poleciłem kilku znajomym tę firmę i dostałem za to 300l za 3zł.

Mam umowę standardową i płace 2,39 za litr

To czekaj - jeśli kogoś polecisz to dostajesz karę i musisz kupić 300 l drożej?

Nie chodź i nie gadaj bo z torbami pójdziesz.

Rozumiem, ze musicie reklamować własną firmę i negujecie konkurencję, ale ja po prostu wyraziłem jedynie swoją opinie i fakty. Poza tym ceny przedstawione przez firmy na stronach internetowych w rzeczywistości są inne. Można negocjować w celu osiągnięcia korzystniejszych cen, i jak widać mi się udało. Zobaczymy jak będzie wyglądała dalsza współpraca z tą firmą ja na razie jestem zadowolony i nie zamierzam niczego zmieniać. Poza tym cenie sobie wygodę jaką dzięki temu mam.

Twoje zamiary nie mają jakby znaczenia - podpisałeś umowę na pewna ilość gazu którą MUSISZ kupić po cenie jaką podyktuje Ci dostawca. Oczywiście nie jest to cena rynkowa. Ale zbiornik na pewno był za złotówkę. Tylko ze to będzie baaaardzo droga złotówka.;)

Udanych wyborów.

Mam umowę standardową i płace 2,39 za litr, natomiast za dzierżawę płacę 300 zł netto. Piotrmak skąd masz takie informacje? Dzierżawisz?

Gratuluję zdolności negocjacyjnych. W tym roku nie spotkałem się z ceną niższą od 3,49 w trakcie trwania umowy.

Po wyczerpaniu limitów zużycia i groźbie rozwiązania umowy zdarzały się ceny o kilkadziesiąt groszy niższe na jedną dostawę /początek lipca/. Opłata za dzierżawę cały czas jest pobierana.

Próbowałem dzisiaj sprawdzić ceny. Niestety telefonicznie informacje nie są udzielane.

Gratuluję zdolności negocjacyjnych. W tym roku nie spotkałem się z ceną niższą od 3,49 w trakcie trwania umowy.

Po wyczerpaniu limitów zużycia i groźbie rozwiązania umowy zdarzały się ceny o kilkadziesiąt groszy niższe na jedną dostawę /początek lipca/. Opłata za dzierżawę cały czas jest pobierana.

Próbowałem dzisiaj sprawdzić ceny. Niestety telefonicznie informacje nie są udzielane.

Wydaje mi się, że spotkane przez Ciebie ceny za litr wynikają z tego, że sam nie chcesz tak na prawdę podpisać umowy, a tylko sprawdzasz konkurencję, albo nie jesteś zbytnio przekonywujący, bo zależy Ci żeby firma krzyknęł jak najwyższą cenę, aby poźniej pisać z jakimi najniższymi cenami się spotkałeś... Spotkanie z przedstawicielem firmy na żywo daje możliwości negocjacji. Nie dziwi mnie też, że takich danych nie udzielają telefonicznie, najlepiej spotkać się, uzgodnić najlepsze warunki oferty i trochę ich "pomęczyć". ;)