Chewi 16.07.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Witam!Planuję zbudować sobie altankę, fundament już zalany konstrukcja na dniach powstanie ale mam problem z nakryciem otóż w żadnym sklepie nie mogę dostać Eternitu który jest od blachy dużo tańszy i łatwiejszy w demontażu. Na domiar złego nikt nie potrafi mi powiedzieć gdzie znajduje się producent tego materiału, próbowałem wpisywać w google ale też nie wyskakuje żaden producent . Sąsiad coś gadał że niby się tego już nie produkuje i teraz sam już nie wiem co o tym sądzićProszę o pomoc i z góry dziękuję.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łosiu 16.07.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 A on nie jest zakazany przypadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareksz51 16.07.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Eternitu nie ma już w sprzedaży ale na serwisie alle... widziałem coś eternito-podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 17.07.2013 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Witam! nie mogę dostać Eternitu który jest od blachy dużo tańszy i łatwiejszy w demontażu. Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Pozdrawiam! eternitu już nie kupisz - jest zabroniony... ale może chodziło ci o płyty faliste onduline... wyglądają jak eternitowe... te kupisz wszędzie ( np. Casto )i na pewno sa zdrowsze od poszukiwanego tak mozolnie eternitu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chewi 17.07.2013 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Sprawdziłem rzeczywiście ten materiał wyszedł z użycia, miałem okazję kupić używany ale wolę nie ryzykować ( nie znam jego jakości), sądzę że w tym wypadku najrozsądniej będzie kupić blachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 17.07.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Jeśli się nie mylę to właśnie onduline produkował kiedyś eternit, ale później rakiem wycofał się z tego i nawet zmienił nazwę żeby nie kojarzyła się z eternitem. Generalnie do 2032 i tak trzeba będzie zdemontować wszystkie dachy z eternitem więc daj sobie z nim spokój. Co prawda to jeszcze prawie 20 lat ale szkoda się truć (pełne płyty zbyt szkodliwe nie są, ale ukruszone już bardzo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paroofka 14.08.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Też przesadzają z tym eternitem... Azbest też miał już dawno zniknąć, bo niby jest niebezpieczny, a we wrocławiu będą go usuwać do 2030 roku. Do tego czasu będziemy się jeszcze truli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts