Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W poszukiwaniu swojego miejsca...

Recommended Posts

Chociaż na forum jestem nie od dziś, nadszedł ten moment aby założyć własną galerię i z Waszą pomocą spróbować urządzić mieszkanko.

Przedstawiam rzut, nie jest dokładnie to mieszkanie, ale na chwilę obecną nie mam aktualnego rzutu. Różnice są minimalne, jednak najważniejsza to komin po części znajdujący się na korytarzu i łazience (mniej więcej tam gdzie pralka), którego tutaj nie ma, a po prostu burzy całą koncepcję i zabiera cenną przestrzeń.

1.png

Ustawienie w łazience będzie prawdopodobnie jak na rzucie, druga opcja jest z wanną na ścianie razem z kibelkiem. W takim przypadku wanna będzie musiała być mniejsza lub narożna.

Plany są następujące

Łazienka

płyki Sant Marti Zienia Tubądzin

sant%2520marti.jpg

Poniżej wklejam inspiracje. Realia gabarytowe łazienki są jednak zgoła odmienne od tych na zdjęciach zamieszczonych poniżej.

http://i938.photobucket.com/albums/ad222/dzazgunia/Zalaczone/houzz1_zps1a3147f9.jpg

http://i938.photobucket.com/albums/ad222/dzazgunia/Zalaczone/780e5188ae8e2497_zps53e85c0d.jpg

http://i938.photobucket.com/albums/ad222/dzazgunia/Zalaczone/bshaw_01-12-2012_047_zpsdad2c25d.jpg

http://i938.photobucket.com/albums/ad222/dzazgunia/Zalaczone/312734507_iUSzF-M-1_zps448e3173.jpg

Kuchnia

płytki Vives Mugat białe albo waniliowe.

Drop_Inn jeszcze raz serdecznie dziękuję za płyteczkę.

meble w fazie rozważań, prawdopodobnie padnie na Ikea

Edytowane przez dzazgunia

• Odpowiedzi 191
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam monzel. Zaglądaj i doradzaj.Czemu nie masz galerii? Bardzo chętnie zobaczyłabym ułożenie Twoich płytek. Czy masz łączone te dwa kolory w łazience? Na podłogę brałaś płytki z kolekcji, czy dobrałaś może coś innego? Zastanawiamy się nad jakąś jasną podłogą, ale te z kolekcji mi nie leżą. Chciałabym jeszcze dobrać jakieś płytki w formie listew przyściennych.

Na ściany wybraliśmy kolor beżowy

sant marti płytka.jpg

Dropku mam nadzieję, że nie tylko obserwować ale także doradzać.

Dalej w temacie łazienek.

Moja inspiracja pięknej łazienki u Drop_Inn

wersja pierwsza

final_3d-5.jpg

final_3d-2.jpg

Wersja druga czyli z wycięciem w kształcie łuku

DSC_2146aa_filtered.jpg

DSC_2355_filtered.jpg

Planujemy podobną wnękę na wannę jednak pomysł jest taki aby wanna licowała się z kolumnami i nie było wcięcia. Do przedyskutowania jest wersja czy wycięcie przy suficie będzie w kształcie łuku, czy prosto jak na pierwszej wizualizacji.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

Szukamy zestawu prysznicowo wannowego z deszczownicą w rozsądnej cenie, stylistyka retro

Wrzucam to co znalazłam

http://madix.com.pl/baterie_lazienkowe-1/kolumna_natryskowa-658p

http://www.kreocen.pl/produkt/Artvillano-Bateria-prysznicowa-KR-313-OLD-z-deszczownica-RETRO-18_659_625391.html

sansilesia Rubber cena 1366,00zł

bateria brąz.jpg

sansilesia cena 689,99zł

sansilesia.jpg

Faris Liberty 2005,00zł

syriusz.jpg

Italmix

tres.JPG

Czy ktoś może coś polecić? Oprócz Tresa nie znam pozostałych propozycji.

A może ma ktoś fajnie skompletowany taki zestaw: czyli bateria wannowa, słuchawka od prysznica i deszczownica?

Kilka słów w temacie przedpokoju. Mieliśmy wiele pomysłów na podłogę:

pierwszym był dywanik z płytek, po raz pierwszy namierzony w wątku illusjon

połączenie Vives 1900 Gibert Gris i Vives 1900 Calvet Gris

ZDF565~1.JPG

ZD7C8C~1.JPG

Niestety jednak druga strona zagłębiła się w kolekcje i vivesa i poniosła go fantazja

przedstawiam jego propozycje:

Vives 1900 Art Nouveau Tassel Grafito

imagesCA8OA46G.jpg

W ostateczności mogłabym przystać na te połączenie ale w jaśniejszej wersji

Vives 1900 Art Nouveau Tassel Perla

5970.jpg

Poszło zapytanie o podłogę

mam nadzieję, że wyjdzie fajnie i ciekawie. Wrzucam nasz typ

Vives Zoclo Plinto Gris jako dekor

200_0749480383860e16c88ad318a53a44de.jpg

Vives Zoclo Gris jako ramka

200_019ed7f42eb5609358fc746d0ee3b095.jpg

wrzucam zdjęcie ze sklepu

DSC_0092.jpg

Płytki na ramkę na zdjęciu niestety nie ma, ale była podobna tylko innego rozmiaru, na ramkę ma taki sam rozmiar jak dekor.

Na polskiej stronie jest napisane, że są to płytki ścienne, na stronie zagranicznej, że na podłogę. Trzymamy się wersji, że są to płytki na podłoge ;)

Dzazgunia,

Gratuluję założenia własnego wątku. :wave:

Wiem jak ciężko jest wykonać ten pierwszy krok, ale potem człowiek zaczyna się zastanawiać... Dlaczego tak późno?

Bo z posiadania własnego wątku są same korzyści. :yes:

Mam nadzieję, że szybko się o tym przekonasz.

Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów :bye:

Dzazguniu, bardzo bardzo mi miło, że to właśnie moja mała łazieneczka stała się Twoją inspiracją :hug:

Co do przysufitowego wykończenia wnęki, zaokrąglone rogi na pewno wyglądają subtelniej. Robiliśmy próbę z kanciastymi (tak jak na wizualizacji od Venuski), ale w tej wersji przestrzeń odcinała się jakoś tak... zbyt mocno.

Podłogowe płytki od Vivesa podobają mi się bardzo i jestem tu zdecydowanie na tak :)

Z deszczownicą niestety nie pomogę, my się na nią w ogóle nie zdecydowaliśmy.

illusjon dziekuję :hug: Zdecydowanie łatwiej jest zebrać pomysły w jednym miejscu i nie ukrywam, że liczę na pomoc i doradztwo :). Jest tutaj tyle zaprawionych w boju i doświadczonych ludzi, tylko czerpać tę wiedzę.

Dropku mi też bardziej podoba się wersja z łukiem, ale niestety nie udało mi się przeforsować pomysłu. Zobaczymy jak wyjdzie. Mam nadzieję, że do płytek Zienia będzie ok. Myślimy o wykończeniu na 20cm od sufitu. A Ty ile masz u siebie w najwęższym miejscu. I jak sprawuje się oświetlenie we wnęce? Też planujemy punktowe. Ile światełek zamontowaliście?

W związku z tym, że ekipa wchodzi w środę, trzeba było poczynić zakupy:

zamówione zostały płytki do łazienki

ścienne

listwa ścienna sant marti.jpg

sant marti płytka.jpg

i na podłogę

podłoga sant marti.jpg

płytki do kuchni

na ścianę

mugat blanco.jpg

i podłogę - czarno biała szachownica

oraz wyżej wspomniane Vives Zoclo na podłogę do przedpokoju.

hej :)

wpradam z rewizyta :) zapowiada sie slicznie :)

klimaty odmienne niz u mnie, ale podobaja mi sie :) jak u Dropka :)

pytalas u mnie o deszczownice, ale widze, ze szukasz retro - niestety w tym nie doradze, bo w retro nie wchodze ;)

podziwiam tak urzadzone wnetrza, ale w wyszukiwaniu materialow z tego stylu nie jestem specem ;)

drzwi - rozumiem, ze szukasz nawiazujacych do retro ?

moga byc takie ? o ile dobrze namierzylam to Fiordy z P-sk

http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/file,21,file=9296,in_body_atta%20chment=1.html

Royal z P-ty

http://www.sykomat.com.pl/pics/thumb/800x800/pics/product/10564/royal.jpg

helloł ;) :bye: nie widziałam poprzedniego mieszkania :cry: i chyba sporo straciłam, no nic nadrobię w tym wątku :popcorn:

Dropku ja nie miałam możliwości lub nie umiem zrobić łuku w tym programie do wizualek :lol2:

Piękne baterie ma firma Nikolazzi, ceny w necie raczej nie znajdziesz, ale niektóre typy takie że miałam przebłysk aby wywalić wszystko u nas i zamówić od nich :lol2: Dobra bateria to podstawa, ja z Paffoni średnio jestem zadowolona, tj bez rewelacji dlatego może nie warto oszczędzać ;)

życzę samych słusznych wyborów ;)

Jakie interesują Cię ceny za drzwi?

Dropku ja nie miałam możliwości lub nie umiem zrobić łuku w tym programie do wizualek :lol2:

Ale to nic a nic nie szkodzi, i tak bardzo mi wtedy pomogłaś :hug:

Dzazgunia, my mamy Fiordy Pol-Skone, ale chyba jeszcze bardziej podoba mi się ich inny model - Modern 08 (pełne). Niestety za drogie były dla nas :(