dzazgunia 16.07.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 (edytowane) Chociaż na forum jestem nie od dziś, nadszedł ten moment aby założyć własną galerię i z Waszą pomocą spróbować urządzić mieszkanko. Przedstawiam rzut, nie jest dokładnie to mieszkanie, ale na chwilę obecną nie mam aktualnego rzutu. Różnice są minimalne, jednak najważniejsza to komin po części znajdujący się na korytarzu i łazience (mniej więcej tam gdzie pralka), którego tutaj nie ma, a po prostu burzy całą koncepcję i zabiera cenną przestrzeń. Ustawienie w łazience będzie prawdopodobnie jak na rzucie, druga opcja jest z wanną na ścianie razem z kibelkiem. W takim przypadku wanna będzie musiała być mniejsza lub narożna. Plany są następujące Łazienka płyki Sant Marti Zienia Tubądzin Poniżej wklejam inspiracje. Realia gabarytowe łazienki są jednak zgoła odmienne od tych na zdjęciach zamieszczonych poniżej. http://i938.photobucket.com/albums/ad222/dzazgunia/Zalaczone/houzz1_zps1a3147f9.jpg http://i938.photobucket.com/albums/ad222/dzazgunia/Zalaczone/780e5188ae8e2497_zps53e85c0d.jpg http://i938.photobucket.com/albums/ad222/dzazgunia/Zalaczone/bshaw_01-12-2012_047_zpsdad2c25d.jpg http://i938.photobucket.com/albums/ad222/dzazgunia/Zalaczone/312734507_iUSzF-M-1_zps448e3173.jpg Kuchnia płytki Vives Mugat białe albo waniliowe. Drop_Inn jeszcze raz serdecznie dziękuję za płyteczkę. meble w fazie rozważań, prawdopodobnie padnie na Ikea Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez dzazgunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzazgunia 16.07.2013 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 (edytowane) Mugaty w kuchni już przerabialiśmy w starym mieszkaniu, także wiemy z czym to się je i nadal bardzo nam się podobają. Wrzucam kilka fotek Edytowane 16 Lipca 2013 przez dzazgunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 16.07.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Pierwsza A więc na początek życzenia oby to mieszkanko było waszym ostatnim, a kolejnym etapem DOM ( z dziećmi, psem i mamusią ) Znając twój dobry gust i skuteczność w przekonywaniu D. mieszkanie będzie katalogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzazgunia 16.07.2013 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Tak, tak Mamusia się na pewno ucieszy A tak na serio ty już dobrze wiesz co mi do szczęścia potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzazgunia 16.07.2013 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Pytania na dziś - jak ustawić sanitarkę w łazience, aby zmieściła się pralka? Myślimy o jej zabudowaniu. Próbowaliśmy coś takiego na starym mieszkaniu, niestety ktoś zapomniał o odpływie z tyłu pralki i już nie było miejsca na front Potrzebuje sprytnego rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monzel 17.07.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Witam, zapowiada się mój klimat więc będę odwiedzać. Gratuluje wyborów, a szczególnie płytek do łazienki, bo też mam Zienia (białego i szarego). Polecam zakup tych płytek w II gat. za niecałe 50 zł. za metr, bo zupełnie nie widać różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzazgunia 17.07.2013 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Witam monzel. Zaglądaj i doradzaj.Czemu nie masz galerii? Bardzo chętnie zobaczyłabym ułożenie Twoich płytek. Czy masz łączone te dwa kolory w łazience? Na podłogę brałaś płytki z kolekcji, czy dobrałaś może coś innego? Zastanawiamy się nad jakąś jasną podłogą, ale te z kolekcji mi nie leżą. Chciałabym jeszcze dobrać jakieś płytki w formie listew przyściennych. Na ściany wybraliśmy kolor beżowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 18.07.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Cieszę się, że zdecydowałaś się założyć wątek Poprzednie mieszkanie mieliście bardzo przytulne. Chętnie będę obserwować jak powstaje nowe. A płytka to naprawdę drobiazg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzazgunia 18.07.2013 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 (edytowane) Dropku mam nadzieję, że nie tylko obserwować ale także doradzać. Dalej w temacie łazienek. Moja inspiracja pięknej łazienki u Drop_Inn wersja pierwsza Wersja druga czyli z wycięciem w kształcie łuku Planujemy podobną wnękę na wannę jednak pomysł jest taki aby wanna licowała się z kolumnami i nie było wcięcia. Do przedyskutowania jest wersja czy wycięcie przy suficie będzie w kształcie łuku, czy prosto jak na pierwszej wizualizacji. Edytowane 19 Lipca 2013 przez dzazgunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzazgunia 18.07.2013 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 (edytowane) Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... Szukamy zestawu prysznicowo wannowego z deszczownicą w rozsądnej cenie, stylistyka retro Wrzucam to co znalazłam http://madix.com.pl/baterie_lazienkowe-1/kolumna_natryskowa-658p http://www.kreocen.pl/produkt/Artvillano-Bateria-prysznicowa-KR-313-OLD-z-deszczownica-RETRO-18_659_625391.html sansilesia Rubber cena 1366,00zł sansilesia cena 689,99zł Faris Liberty 2005,00zł Italmix Czy ktoś może coś polecić? Oprócz Tresa nie znam pozostałych propozycji. A może ma ktoś fajnie skompletowany taki zestaw: czyli bateria wannowa, słuchawka od prysznica i deszczownica? Edytowane 18 Lipca 2013 przez dzazgunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzazgunia 20.07.2013 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Kilka słów w temacie przedpokoju. Mieliśmy wiele pomysłów na podłogę: pierwszym był dywanik z płytek, po raz pierwszy namierzony w wątku illusjon połączenie Vives 1900 Gibert Gris i Vives 1900 Calvet Gris Niestety jednak druga strona zagłębiła się w kolekcje i vivesa i poniosła go fantazja przedstawiam jego propozycje: Vives 1900 Art Nouveau Tassel Grafito W ostateczności mogłabym przystać na te połączenie ale w jaśniejszej wersji Vives 1900 Art Nouveau Tassel Perla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzazgunia 20.07.2013 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 (edytowane) Braliśmy także pod uwagę Opoczno Damasco Grafit sprawdzone już na starym mieszkaniu ale chciałabym jednak coś innego. Edytowane 20 Lipca 2013 przez dzazgunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzazgunia 21.07.2013 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 (edytowane) Poszło zapytanie o podłogę mam nadzieję, że wyjdzie fajnie i ciekawie. Wrzucam nasz typ Vives Zoclo Plinto Gris jako dekor Vives Zoclo Gris jako ramka wrzucam zdjęcie ze sklepu Płytki na ramkę na zdjęciu niestety nie ma, ale była podobna tylko innego rozmiaru, na ramkę ma taki sam rozmiar jak dekor. Na polskiej stronie jest napisane, że są to płytki ścienne, na stronie zagranicznej, że na podłogę. Trzymamy się wersji, że są to płytki na podłoge Edytowane 21 Lipca 2013 przez dzazgunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 22.07.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Dzazgunia, Gratuluję założenia własnego wątku. Wiem jak ciężko jest wykonać ten pierwszy krok, ale potem człowiek zaczyna się zastanawiać... Dlaczego tak późno? Bo z posiadania własnego wątku są same korzyści. Mam nadzieję, że szybko się o tym przekonasz. Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 22.07.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Dzazguniu, bardzo bardzo mi miło, że to właśnie moja mała łazieneczka stała się Twoją inspiracją Co do przysufitowego wykończenia wnęki, zaokrąglone rogi na pewno wyglądają subtelniej. Robiliśmy próbę z kanciastymi (tak jak na wizualizacji od Venuski), ale w tej wersji przestrzeń odcinała się jakoś tak... zbyt mocno. Podłogowe płytki od Vivesa podobają mi się bardzo i jestem tu zdecydowanie na tak Z deszczownicą niestety nie pomogę, my się na nią w ogóle nie zdecydowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzazgunia 22.07.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 (edytowane) illusjon dziekuję Zdecydowanie łatwiej jest zebrać pomysły w jednym miejscu i nie ukrywam, że liczę na pomoc i doradztwo . Jest tutaj tyle zaprawionych w boju i doświadczonych ludzi, tylko czerpać tę wiedzę. Dropku mi też bardziej podoba się wersja z łukiem, ale niestety nie udało mi się przeforsować pomysłu. Zobaczymy jak wyjdzie. Mam nadzieję, że do płytek Zienia będzie ok. Myślimy o wykończeniu na 20cm od sufitu. A Ty ile masz u siebie w najwęższym miejscu. I jak sprawuje się oświetlenie we wnęce? Też planujemy punktowe. Ile światełek zamontowaliście? W związku z tym, że ekipa wchodzi w środę, trzeba było poczynić zakupy: zamówione zostały płytki do łazienki ścienne i na podłogę płytki do kuchni na ścianę i podłogę - czarno biała szachownica oraz wyżej wspomniane Vives Zoclo na podłogę do przedpokoju. Edytowane 22 Lipca 2013 przez dzazgunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzazgunia 23.07.2013 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Dziewczyny prośba podrzucie mi propozycję białych drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 25.07.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 hej wpradam z rewizyta zapowiada sie slicznie klimaty odmienne niz u mnie, ale podobaja mi sie jak u Dropka pytalas u mnie o deszczownice, ale widze, ze szukasz retro - niestety w tym nie doradze, bo w retro nie wchodze podziwiam tak urzadzone wnetrza, ale w wyszukiwaniu materialow z tego stylu nie jestem specem drzwi - rozumiem, ze szukasz nawiazujacych do retro ? moga byc takie ? o ile dobrze namierzylam to Fiordy z P-sk http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/file,21,file=9296,in_body_atta%20chment=1.html Royal z P-ty http://www.sykomat.com.pl/pics/thumb/800x800/pics/product/10564/royal.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 25.07.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 helloł nie widziałam poprzedniego mieszkania i chyba sporo straciłam, no nic nadrobię w tym wątku Dropku ja nie miałam możliwości lub nie umiem zrobić łuku w tym programie do wizualek Piękne baterie ma firma Nikolazzi, ceny w necie raczej nie znajdziesz, ale niektóre typy takie że miałam przebłysk aby wywalić wszystko u nas i zamówić od nich Dobra bateria to podstawa, ja z Paffoni średnio jestem zadowolona, tj bez rewelacji dlatego może nie warto oszczędzać życzę samych słusznych wyborów Jakie interesują Cię ceny za drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 28.07.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Dropku ja nie miałam możliwości lub nie umiem zrobić łuku w tym programie do wizualek Ale to nic a nic nie szkodzi, i tak bardzo mi wtedy pomogłaś Dzazgunia, my mamy Fiordy Pol-Skone, ale chyba jeszcze bardziej podoba mi się ich inny model - Modern 08 (pełne). Niestety za drogie były dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts