Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W poszukiwaniu swojego miejsca...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 191
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie, taraz ja przyszłam z rewizyta i właśnie zbieram szczękę z podłogi.zabudowy masz niesamowite i sofkę również. czy prześlesz mi na priv wymiary szafy i cene zabudowy w przedpokoju? wogóle śliczne cudne to Twoje mieszkanie Edytowane przez anitka89

Jest pięknie....

Drzwi wejściowe pomaluj na biało, jeszcze bym jakieś listwy dołożyła do nich, zobacz jak zrobiła to blogerka Ushii KLIK

Dziękuje :hug: i dzięki za info, tak się bałam tej okleiny a tu wystarczy je podkleić jakąś cienką płytą i po sprawie. Zastanawiam się co z futryną, bo ona też w okleinie a jej chyba nie da rady okleić a nie wiem czy da się pomalować.... Ale jest to już jakiś pomysł. Zasięgniemy chyba opinii stolarza.

Witam serdecznie, taraz ja przyszłam z rewizyta i właśnie zbieram szczękę z podłogi.zabudowy masz niesamowite i sofkę również. czy prześlesz mi na priv wymiary szafy i cene zabudowy w przedpokoju? wogóle śliczne cudne to Twoje mieszkanie

Dziękuję Anitko serdecznie i witam Cię w moich skromnych progach :welcome:

Już piszę privka do Ciebie

Z przykrych rzeczy sąsiedzi zalali nam mieszkanie :bash: Wróciliśmy po weekendzie do mieszkania i taka niespodzianka nas czekała na trzech ścianach. Powoli to wszystko schnie, w kuchni już farba odeszła, w pokoju i przedpokoju na razie wszystko się trzyma. Zobaczymy czy nie wyjdą jakieś plamy. Taki peszek.

Zbieram szczękę z podłogi :jawdrop: Genialne! Szafa w przedpokoju - ideał! Gratuluję! W sypialni boska! Zazdroszczę! Zapisuję Twój wątek w ulubionych :D

A jak ma się sprawa z zalanymi ścianami?

Witam serdecznie i dziękuję za miłe słowa. Ściany jeszcze schną, plamy niestety zostały, więc czeka nas ponowne malowanie przedpokoju, pokoju i kuchni.

Piękne szafy. Wszystkie! Ja widziałabym na nich jakieś ładne gałeczki (w sypialnianej po 2 na szufladach).

A drzwiom wejściowym faktycznie dobrze zrobiłoby malowanie. Teraz trochę "ciążą" tej boskiej zabudowie :)

Dropciu cieszę się, że wpadłaś. Przy Maluchu pewnie czas pędzi jak szalony. Doceniam ;) Drzwi są tematem jak na razie odległym. Musimy się uporać z bardziej bieżącymi sprawami. Na chwilę obecną staram się jak najmniej patrzeć w ich stronę ;) Jeżeli chodzi o szafy, to zdecydowaliśmy się na uchwyty. Szuflady mają po 50cm i wydaje mi się, że może być niewygodnie z gałeczkami. Sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądało. Wolałabym przymierzyć uchwyty do szafy przed zakupem, ale niestety nie miałam takiej okazji. Po cichu liczę, że będę mogła wymienić :cool:

Zrobiliśmy projekt półek do kuchni

http://i938.photobucket.com/albums/ad222/dzazgunia/Gdansk/poacute1420kanowa_zps5086031f.png

Zawisną po obu stronach okapu. Mam nadzieję, że kolor uda się dobrać taki sam jak ikeowskich szafek.

Dzazgunia, piękne mieszkanie. Aż się dziwię, że wcześniej do Ciebie nie trafiłam, niemniej jednak teraz obiecuję być na bieżąco :) Nie mogę się napatrzeć zabudowom, jeśli możesz prześlij proszę koszt poszczególnych szaf. Mam też pytanie o to gdzie można nabyć lampę, którą planujesz nad stów (z postu #105).

Jak tam sytuacja ze ścianami po zalaniu? Dogadaliście się z sąsiadami o to, kto pokryje poniesione przez Was szkody?

Dzazgunia, piękne mieszkanie. Aż się dziwię, że wcześniej do Ciebie nie trafiłam, niemniej jednak teraz obiecuję być na bieżąco :) Nie mogę się napatrzeć zabudowom, jeśli możesz prześlij proszę koszt poszczególnych szaf. Mam też pytanie o to gdzie można nabyć lampę, którą planujesz nad stów (z postu #105).

Jak tam sytuacja ze ścianami po zalaniu? Dogadaliście się z sąsiadami o to, kto pokryje poniesione przez Was szkody?

Dziękuję Dzustaa i witam, cieszę się z odwiedzin :) Lampa niestety jest z hameryki, wlepiłam bo może trafił ktoś na coś w tym stylu. Ja jeszcze nie znalazłam swojego ideału nad stół i naprawdę obawiam się, że goła żarówka długo będzie nad nim dyndać. Jeżeli chodzi o zalanie, to ściany dosychają, sąsiad zadeklarował się, że pokryje koszty malowania. Na szczęście mamy jeszcze farby. Trzeba tylko zmobilizować się do roboty ;)

• 4 weeks później...

[QUcóż to za piękny sklep? Chciałam jeszcze dopytać z czego jest zrobiona szafa szara w sypialni? OTE=dzazgunia;6402046]Witam Nelli Sza, dziękuję za odwiedziny. Najgorzej jak się nic nie podoba. Traci się ochotę i zapał , rozumiem.

Dobre wiadomości :) Jak się okazuje, zamówienie klamki, składającej się z dwóch różnych modeli nie jest niemożliwe. Termin realizacji zamówienia troszkę długi, bo od 4-6 tygodni, ale nieważne :)

Na liście zakupów:

lampy - kuchnia szt 3, jedna główna i dwie nad mini wyspę-barek, salon szt 2, przedpokój 1szt i sypialnia 1szt,

wiadomo ból, ale mam ciekawe kąski na oku

http://i938.photobucket.com/albums/ad222/dzazgunia/Lampy/1924744_733697133330051_1273029070_n_zpse329d19c.jpg

sofa ????

stół i krzesła ????

szafka rtv ????

szafa do sypialni ?????

nie mówiąc już lustrach, szafce na buty, szafkach nocnych. My gooood! Co to są klamki przy tym wszystkim.....

Witam jestem początkująca na forum...coś mi ten post powyżej nie wyszedł....Chciałam zapytać co to za sklep ze zdjęć. Pozdrawiam

Witam rozaliafashion :) Tak się właśnie zastanawiałam co mogłaś mieć na myśli :) Zdjęcie jest ze sklepu http://www.mintgrey.pl/, a szafa zrobiona jest z mdfu

Nic się przez ten czas nie wydarzyło, aż do zeszłej środy. Przyjechał stolarz zamontował blat w łazience, uchwyty i wyposażenie w szafie w sypialni. Zrobił także półki do kuchni, jednak kolor zupełnie nie dobrany. Musieliśmy oddać. Posprzątam zrobię zdjęcia :)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Zapłon mam trochę spóźniony, ale lepiej późno nić wcale ;)

Wrzucam moją skromną choineczkę, nowe oraz stół z nowymi krzesłami.

http://i938.photobucket.com/albums/ad222/dzazgunia/Gdansk/7dfcd4e0-fa7b-4efd-8cc9-c5110a1fd63e_zps69d08740.jpg

Pod ścianą widać hoker, zakupiliśmy sztuk 2

http://i938.photobucket.com/albums/ad222/dzazgunia/Gdansk/a2b0a550-71bf-4607-9024-848cdf7c23e9_zps17414553.jpg

http://i938.photobucket.com/albums/ad222/dzazgunia/Gdansk/06a63466-a6f4-408e-b8d5-0e55ce2602f5_zps7df7e803.jpg

Obiecuję sobie na nowy rok zakup aparatu, bo tak nie idzie nic pokazać.

Edytowane przez dzazgunia