Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom Latarnika

Recommended Posts

Witaj Magdo25, chętnie odpowiem na Twoje pytania:

1. Kafle podłogowe o rozmiarach 31,6x31,6 oraz 45x45 zostały zakupione w Komforcie za około 45 zł /m kw. Jest to firma hiszpańska Ballesmar seria Rhin Marron (http://www.ballesmar.es). Wpraktyce sprawują się bardzo dobrze bo nie widać na nich zanieczyszczeń :lol: .

2. Zegar wisi w salonie a tam nie nocujemy także nie wiem czy głośno tyka, ale za to gościom podoba się ogromnie.

3. Kuchnia ze względów oszczędnościowych została zakupiona w Ikei, choć słyszałem różne opinie na temat ich mebli.Jednak u nas póki co sprawuje się bez zarzutu. Wykonana jest z mdf. Faktum/stat.

Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów. :wink:

• Odpowiedzi 277
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pięknie dziękuję za odpowiedź!

Znalazłam już stronę z tymi kaflami, tzn. jakiś sklep internetowy, gdzie te kafle kosztują 43,90, bardzo mnie to cieszy, bo prawdopodobnie położymy je na około 50 metrach, i te 80 zł/m trochę mnie przerażało...

Nasz dom będzie śliczny, bo podobny do Waszego! :lol: :wink:

Pozdrawiam

magda

Rany trafiłam tu bo koleżanka podała mi linka (QQRQ dzięki) ale u was cudnie... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: kuchnia jest śliczna i wiesz co? przypadkowo okazało się że wybrałam te same kafle które macie w łazience... dobrze wiedzieć, że będą śliczne :lol: :lol: :lol: :lol: będę tu częstym gościem jeśli pozwolicie.. a was zapraszam do mnie z cennymi radami :wink: :roll:

Latarnik mam do Ciebie prośbę.

Mógłbyś mi wkleić zdjecie sciany w salonie na której jest kominek??

Mam domek z archonu w koniczynce i podobny układ salonu, jadalni i kuchni..

jestem ciekawa jak to wyglada.

Poza tym chciałam pogratulować pomysłu na aranzacje domu. Wyglada rewelacyjnie i powiem szczerze zazdroszcze ;)

• 2 weeks później...

Witam,

mam kolejną porcję pytań:

czy kredens w salonie to bejcowana sosna z firmy Doktór, jeśli tak, to jaki to kolor?

jaką masz głębokość parapetów?

czy kafle w pokoju dziennym zdają egzamin, albo inaczej, jakich argumentów byś użył, by przekonać kogoś do takiego rozwiązania? (mnie się to bardzo podoba, ale mąż ma obawy, mówi, że będzie tak "zimno", w sensie estetycznym oczywiście, bo mamy zamiar zrobić podłogówkę)

c.d. pytań nastąpi

:wink:

pozdrawiam serdecznie

magda

• 5 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam i przepraszam, że tak długo mnie nie było.

qqrq5: kolor w kuchni rodził się w bólach tzn, kupiliśmy farbę z nobilesa- jarzębinę, okazało się, że z czerwienią ma to nie wiele wspólnego a więc dodaliśmy czerwony barwnik. Kolor był ok ale samej farby z tej firmy nie polecam, ponieważ słabo kryła w porównaniu np z duluxem.

Magda25: kredens, który widać na zdjęciach jest już z nami od lat i niestety nie wiem jaka to firma, natomiast jest to zwykła sosna bejcowana (błagam nie pytaj mnie o kolor :oops: ). Nasze parapety mają 27 cm, natomiast temat płytek w salonie był już nie raz przerabiany na forum, u nas sprawują się super: biega pies-nie widać żadnych zarysowań, chodzimy do ogrodu przez taras-płytki nie niszczą się i akurat na tych nie widać kurzu i tp :D , kolor płytek sprawia, że nie jest zimno a wręcz przeciwnie ale w innych pokojach mamy już deski 8) . Nie wiem jak przekonać Twego męża ale myślę, że Ty sama masz na niego swoje sposoby :wink: .

Latarniku, masz cudny dom. Kołobrzeg to bardzo urokliwe miejsce (jeżdże do znajomych do Podczela i jestem zakochana w tym mieście zwłaszcza gdy nie przeżywa nawału turystów - zimą też jest pięknie). Wasz dom a raczej jego wnętrze i to co robi Twoja małżowinka to tylko dowód na to, że w Waszych stronach mieszkają wyjątkowi ludzie, z wyjątkowymi talentami o wyjątkowej wrażliwości. Pozdrawiam.