radam5 17.07.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Na poddaszu robię suszarnię. I o ile kołki w ścianę to nie problem to zamocowanie kołków podtrzymujących sznurek w płycie KG już jest lekkim wyzwaniem. Zamieszczam rysunek aby było łatwiej zrozumieć (płyta kg jest podwójna) Sznurki będą rozwieszone wzdłuż skosu, czyli od ściany do ściany. Długość sznurka ok 4m i dlatego chciałbym go podwiesić do skosu aby po powieszeniu ubrań nie opuszczał się za mocno. Odległość od skosu do sznurka w pionie to ok 20cm. Myślałem nad kołkami rozkładanymi z hakiem ale nie wiem czy wytrzyma płyta KG jak powiesi się ubrania. Najlepszym ale zarazem najgorszym do zrobienia byłoby przewiercić się przez płytę aż do krokwy i w nią wkręcić pręt odpowiedniej długości z hakiem na końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamer 23.07.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Witaj, masz podwójną płytę więc wyrżnij dziurę tak abyś mógł wsunąć dłuższą deskę/listę/itp., przykręć ją do płyty, zaślep spowrotem dziurę i wkręć przez płytę do deski jakiegoś wkręta do drewna. Ciężar rozłoży sie na większą powierzchnię płyty i finito (a'la większy moly). Zawsze możesz poszukać profili pod płytą za pomocą wykrywacza lub poszukać ozebrowania z listew, zależy do czego masz kręcone płyty...Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radam5 28.07.2013 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Na razie powiesiłem podwójny sznurek tylko na hakach między ścianami i o dziwo po powieszeniu ubrań trzyma się całkiem dobrze. Ale i tak z czasem coś wymyślę bo sznurki długo tak nie wytrzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts