LostHighway 17.07.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Pytanie do specjalistów od glazury, próbuję ułożyć płytki w pomieszczeniu gospodarczym i garażu. Po pierwszych przymiarkach mam wybrane dwa rozkłady płytek - jeszcze nie wiem na który wariant się zdecydować. Na zdjęciu widać dwa warianty Pierwszy - fuga na środku pomieszczenia, do obcięcia przy ścianie ok 2.cm płytki. Drugi wariant - środek płytki na środku pomieszczenia, do obcięcia przy ścianie więcej niż pół płytki (płytka rozmiar 32,6cm przy ścianie zostatnie ok.14cm - czy to nie za mało?). W związku z tym, że pierwsza zasada glazurnika brzmi "pierwszą płytkę kleimy, gdy wiemy gdzie leży ostatnia" mam pewne wątpliwości: 1. jak wykończyć układanie przy progach? Wybierając wariantt gdzie środek płytki na środku pomieszczenia - można wyprowadzić progi bez "kijowych" docinek. 2. Przy drzwiach wejściowych bankowo trzeba dojechać płytką do progu, a jak połączyć płytkami pomieszczenie gospodarcze z garażem? Drzwi będą w ścianie nośnej czyli szerokość futryny 25cm. Płytki w garażu innej wielkości niż w pomieszczeniu gospodarczym. Nie wiem co jeszcze jest istotne w tej kwestii? Szczegóły na zdjęciu poniżej Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts