Witt 17.07.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Witam wszystkich w trakcie budowy jak i tych co dopiero planują. Chciałbym odświeżyć temat elektrycznej instalacji w domu z bali. Mój dom stoi w stanie surowym zamkniętym bale 25x27 cm mszony i nie będzie niczym wykończony od środka. Szukam fajnego( ładnego i nie drogiego rozwiązania ) ułożenia instalacji natynkowej na balach, myślałem o rurkach z miedzi dochodzących do gniazd porcelanowych tu link http://www.fontini.pl/garby/gniazdka/gniazdko-elektryczne-fontini-z-porcelany-z-kolekcji-garby.html. Znalazłem tez firme włoska ale cena powala za rurki metalowe link http://www.dobregniazdka.pl/asortyment/fontini/system-natynkowy-fontini-garby-collection-rurki/4422. Może ktoś mam jakiś inny fajny pomysł i trochę tańszy. Wiem ze sa przewody elektryczne w oplocie jedwabnym można bez rurek położyć. A jak wygląda instalacja w waszych domach z bala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 18.07.2013 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Witam wszystkich w trakcie budowy jak i tych co dopiero planują. Chciałbym odświeżyć temat elektrycznej instalacji w domu z bali. Mój dom stoi w stanie surowym zamkniętym bale 25x27 cm mszony i nie będzie niczym wykończony od środka. Szukam fajnego( ładnego i nie drogiego rozwiązania ) ułożenia instalacji natynkowej na balach, myślałem o rurkach z miedzi dochodzących do gniazd porcelanowych tu link http://www.fontini.pl/garby/gniazdka/gniazdko-elektryczne-fontini-z-porcelany-z-kolekcji-garby.html. Znalazłem tez firme włoska ale cena powala za rurki metalowe link http://www.dobregniazdka.pl/asortyment/fontini/system-natynkowy-fontini-garby-collection-rurki/4422. Może ktoś mam jakiś inny fajny pomysł i trochę tańszy. Wiem ze sa przewody elektryczne w oplocie jedwabnym można bez rurek położyć. A jak wygląda instalacja w waszych domach z bala. Często robiliśmy właśnie przewody w rurkach miedzianych. ładnie to wygląda. Można użyć też zwykłych stalowych, Taką rurkę kowal przeklepuje co powoduje, że rurka jest nieregularnych kształtów i wygląda to kapitalnie. Taka rurka może być pomalowana na czarno albo po wyczyszczeniu i pomalowaniu bezbarwną farbą, w kolorze ciemna szarym. Wygląda to pięknie. Do tego oryginalne włączniki i całość super. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witt 18.07.2013 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Dzięki Będę próbował zobaczę jak to wygląda z z rurkami stalowymi i miedzianymi. Może ktoś wrzuci jakieś zdjęcia jak coś takiego robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panna minczin 16.09.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Witt, jestem ciekawa czy zrealizowałeś już swój plan? Sama również chcę położyć u siebie instalację natynkową, ale jestem dopiero na początku tej drogi i chętnie posłucham rad bardziej doświadczonych Ceny włączników z porcelany w stylu retro powalają niestety. Czy koszt samej instalacji (robocizna) jest chociaż niższy, niż takiej kładzionej pod tynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojcieszek 16.09.2013 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Szukałem gwiazdek I wlacznikow Fontini w zagranicznych sklepach internetowych. Na razie nie namierzylem dobregomsklepu z tania ofertą.Spora oferta dostępna jest w UK. Tam takie gniazdka nazywane są Dolly Switch. Póki co, najtaniej w Polsce, udało mi sie znaleźć na dobregniazdka.pl.Wlaczniki porcelanowe, to koszt 171pln. Bakelitowe to 135pln, a gniazdka bakelitowe natynkowe około 95. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witt 20.12.2013 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Witam, niestety na razie nic sie nie dzieje u mnie z pracami na budowie. Na pewno dam znać jak tylko rusza prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts