now77ak 17.07.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Witam, Co sądzicie o kupowaniu lodówki z ekspozycji ? Oczywiście zakładam, że stan wizualny jest "jak nowa", nieuszkodzona..Czy stoją tam felerne modele? Jakieś ukryte wady? Sam nie wiem... Bo jeżeli nawet mają już jakiś przebieg - to tylko dobrze, bo z tego co słyszałem - najnowsze lodówki psują się zaraz po gwarancji. A jeszcze za ew. różnice w cenie można dopłacić do 5 lat.. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 18.07.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Ona na ekspozycji stoi niewłączona, więc na 100% nie będzie "przechodzona". Natomiast może mieć rozchwiane elementy mechanizczne: uchwyty, zawiasy, obejrzyj BARDZO DOKŁADNIE wszelkie plastiki, zwłaszcza półki w drzwiach. No i kompletność... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astw 20.07.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Na ekspozycji może być włączona i to ... kilka lat. Niektórzy producenci przewidują odmienne regulancje gwarancji dla sprzętu powystawowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 20.07.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 W życiu, nigdy i nigdzie nie widziałem na ekspozycji włączonej lodówki. Po co zresztą miałaby być włączona? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.zielas 22.07.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Witam Was, Lodówki na ekspozycji nie są włączone, szkoda przede wszystkim prądu, a i po co pokazywać samo światełko w środku? Inaczej jest np z telewizorami. Jakie zaś mogą być minusy lodówki z ekspozycji? Warto patrzeć na zawiasy i przede wszystkim rączki. W większych sklepach, w których jest spory przemiał ludzi takie drzwi mogą być otwierane dziesiątki razy. Często też ten sprzęt jest poobijany, ponieważ obsługa go przestawia z miejsca na miejsce, a klienci rysują ekspresami kurtek... no ale to chyba tyle Życzę udanych zakupów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antek38 07.08.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Moim zdaniem warto jeśli oczywiscie nie ma żadnych wad meachnicznych. Na pierwszy rzut oka może byc wszytko ok, ale różnie to poźniej bywa Dlatego jeśli się zdecydujesz to KONIECZNIE sprawdz wszytsko dokładnie. A co do tego, czy była włączona to z pewnością NIE BYŁA. Tak jak mój poprzednik napisał- szkoda prądu na oglądanie światełka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly john 09.08.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Przede wszystkim dowiedz się jak wygląda kwestia gwarancji, a po drugi naprawdę sprawdź wszystko dokładnie. Kiedyś znajomy kupił kuchenkę gazową z ekspozycji i nie był to dobry wybór, w trakcie zakupu wszystko było ok, ale potem pokrętła się zepsuły a z gwarancją miał problem bo sprzęt powystawowy i przeceniony. Mam nadzieje, że z lodówką lepiej trafisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdal1500 27.08.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Ja uważam, że warto. Ja akurat kupowałam z ekspozycji pralkę jak i szafkę umywalkową i jestem bardzo zadowolona. Pralka chodzi bez zarzutu, szafka była jak nowa, no i co najważniejsze zaoszczędziłam sporo pieniędzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
balik 07.09.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Wg nie ma się co obawiać o jakość sprzętu. Jest to tylko kwestia ceny. Ja osobiście uważam, że jeżeli cena nie byłaby niższa o 20% o ceny 'nowego' sprzętu to nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabina_kraków 10.09.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Można, tylko trzeba dokładnie obejrzeć. No i cena powinna być odpowiednio niższa, o jakieś 20%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszula30 22.09.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Ja mam jakoś niechęć do kupowania z ekspozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikolaus 25.09.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Biorąc pod uwagę to co niektórzy ludzie potrafią robić ze sprzętem z ekspozycji to sam miałbym opory z kupowaniem czegoś drogiego. Szczególnie jeśli byłby to jakiś popularny model. Nie raz i nie dwa widziałem już na ekspozycjach lodówki z wyrwanymi rączkami czy pękniętymi półkami, bo jakiś burak chciał przed kupnem sprawdzić wytrzymałość półki.Ale wszystko to oczywiście kwestia indywidualna i uzależniona od okoliczności danego przypadku. Niemniej sprzętowi z ekspozycji za cenę magazynowego mówię nie. Powinien być przynajmniej 20% tańszy, na co wskazywali forumowicze powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marejko 25.09.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Jeśli chcesz kupić z ekspozycji to się targuj. Często one są obite gdzieniegdzie, wlasnie poluzowane w nich rozne rzeczy i za taka sama cene to ja bym Ci radzil zeby zamowili drugi model jak powiedzą, że nie maja opcji to idź do innego sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójtala1719510313 27.09.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 (edytowane) Tak na prawdę zakupy produktów z ekspozycji to jedna wielka loteria. Raz można kupić bubla, innym razem porządny produkt w atrakcyjnej cenie. W przypadku lodówki, tak jak zostało już napisane, należy zwrócić szczególną uwagę na elementy mechaniczne, zawiasy itd. edit: generalnie odradzałbym zakupów sprzętu w dużych marketach, wysłuchałem parę historii od kolegi, który pracuje w dziale RTV/AGD w jednej z większych sieci marketów i skutecznie mnie zniechęcił. Edytowane 27 Września 2013 przez Wójtala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marejko 29.09.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 No z tych większych to ja tez odradzam zdecydowanie, dlatego pisałem o tym, żeby poprosić o zamowienie tego samego modelu, czeka się od 2-7 dni zazwyczaj a mamy nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapominalski88 14.10.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Warto, przecież w sklepach lodówki nie są włączone, więc nie działała tylko była wystawiona do obejrzenia. Jeśli nie posiada żadnych uszkodzeń to można kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
architektzwyboru 25.10.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Przede wszystkim trzeba sprawdzić wszystkie zawiasy i innego tego typu kwestie. Ale zanim się kupi sprzęt "z wystawy" warto sprawdzić czy różnica w cenie faktycznie jest aż tak duża. Moi znajomi ostatnio kupowali pralkę i różnica między taką z wystawy a zupełnie nową, ten sam rodzaj, była 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackjack2 23.11.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Urządzenia z wystawy zazwyczaj są troche tańsze i nie wiele różnią sie od calkiem nowych modeli, sprawdz tylko na zawiasach czy nie są wybite.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek8 26.11.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Dokładnie obejrzyj dokładnie ze wszystkich stron i nie ma się co zastanawiać. Ja kupiłem z wystawy LG lodówkę pare lat temu i chodzi bez problemu. Tylko najpierw wszystko dokładnie posprawdzałem . Ale sprzęt porządny i nie ma się do czego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DariuszKosmyk 27.11.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Zgadzam się z głosem większości - jeśli nie ma zarysowań, problemów z zawiasami i faktycznie jest korzystna różnica w cenie oraz nie ma różnic w gwarancji, to czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts