deshi 18.07.2013 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Witam W przyszłym tygodniu zaczynam stawianie ścian z Ytonga i z silki. Zastanawiam się tylko jaki kupić klej. Oryginalny biały Xelli kosztuje 22 zł za worek a zamiennik szary 14 zł za worek czyli różnica dosyć spora.Czy oprócz efektu wizualnego jest jakaś istotna różnica miedzy tymi klejami? Sprzedawca i majster twierdza że różnic nie ma i lepiej wziąć szary. A z jakiego Wy budowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 18.07.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 (edytowane) mnie już tu nie ma.. Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjuniewi 18.07.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Ja robiłem białym klejem. Majster mówił, że kleił wielokrotnie zarówno szarym z Solbetu, jaki i białym z Ytonga. Jedna różnica, jaką zauważył ( oprócz ceny ) - to przy wyższych temperaturach zewnętrznych szary klej za szybko wiązał w stosunku do białego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodii 18.07.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Ja u siebie kleilem bialym, bo roznica w cenie za worek to 2zl. A po drugie to u mnie dom bedzie stal nie ocieplony przez nastepne 2-3 lata. Jak by nie bylo dom stoi przy drodze, a szare spoiny wygladaja nieestetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts