Tomasz Antkowiak 15.11.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Adam, sasiedzie, a ktory z inspektorow wydawal Ci PnB? Pani Daria czy Mosine obsluguje ktos inny? Bo jesli ona to az uwierzyc nie moge ze mogly byc jakies problemy Jak byc potrzebowal jakies namiary czy ekipy to smialo pytaj. Wprawdzie u nas byly ekipy raptem 3 ale wszytskie sie ladnie spisaly wiec ich polecam (Ciesle, okniarze i posadzkarze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam5891 16.11.2013 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Adam, sasiedzie, a ktory z inspektorow wydawal Ci PnB? Pani Daria czy Mosine obsluguje ktos inny? Bo jesli ona to az uwierzyc nie moge ze mogly byc jakies problemy Jak byc potrzebowal jakies namiary czy ekipy to smialo pytaj. Wprawdzie u nas byly ekipy raptem 3 ale wszytskie sie ladnie spisaly wiec ich polecam (Ciesle, okniarze i posadzkarze). Decyzję wydawała Pani Liliana. U nas w sumie od samego początku tzn. od podziału działki pojawiał się jeden problem droga dojazdowa. Jako, że sąsiedztwo naszej działki jest dosyć ubogie jeśli chodzi o zabudowania (jeden sąsiad 150m od nas) a dojazd do działki jest drogą gruntową, która według UM nie spełnia wymogów, chociaż ma nadaną nazwę, musieliśmy jeszcze dostarczyć papiery, że mamy dojazd do działki przez działkę teściów i ciotki. No i tak się to przeciągło jakoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 16.11.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 No tak... dojazd... Bloczki fundamentowe i betony bedziesz potrzebowal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam5891 17.11.2013 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 No tak... dojazd... Bloczki fundamentowe i betony bedziesz potrzebowal ? Bloczków nie będę potrzebował ponieważ my będziemy robić płytę fundamentową. Beton jak najbardziej B25 jakieś 32m3 mi wychodzi ale pewnie będzie trzeba zamówić z 2m3 więcej, żeby czasem nie brakło. A ty skąd brałeś beton i w jakiej cenie? I ile płaciłeś za pompę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 18.11.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Bralem beton z Pajo w Luboniu. Po szczegoly zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gradieszko 19.11.2013 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 naprawdę zacne projekty. może podrzucicie projekt domu parterowego 4 pokojowego a na poddaszu 3 pokoje czekam na propozycję. Niedługo zacznie się budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam5891 19.11.2013 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 naprawdę zacne projekty. może podrzucicie projekt domu parterowego 4 pokojowego a na poddaszu 3 pokoje czekam na propozycję. Niedługo zacznie się budowa Nie wiem czy dobrze rozumiem ale chodzi o to żeby w sumie były 4 pokoje z czego 3 na poddaszu? Mnie się podobał bardzo Madryt z pracowni Lipińscy ale za drogi w budowie jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 22.11.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Bloczków nie będę potrzebował ponieważ my będziemy robić płytę fundamentową. Beton jak najbardziej B25 jakieś 32m3 mi wychodzi ale pewnie będzie trzeba zamówić z 2m3 więcej, żeby czasem nie brakło. A ty skąd brałeś beton i w jakiej cenie? I ile płaciłeś za pompę? Wystarczy bardzo dobrze i szczegółowo policzyć.U mnie na płytę tak wyliczyłem że betonu zostało tylko w koszu - czyli jakieś 2-3 taczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam5891 27.11.2013 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Wystarczy bardzo dobrze i szczegółowo policzyć.U mnie na płytę tak wyliczyłem że betonu zostało tylko w koszu - czyli jakieś 2-3 taczki Wyliczenia wyliczeniami ale ile w betoniarni albo po drodze na budowę "wyparuje" tego betonu to już inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam5891 04.04.2014 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam po długiej przerwie. Sezon budowlany pomału rusza więc czas coś naskrobać w tym na razie dość ubogim dzienniku Przez okres zimowy udało nam się usunąć drzewka, które rosły na działce Tutaj widać jeszcze korzenie ale na dzień dzisiejszy są już wyrwane i teren jest wyrównany. Za 5 tygodni ruszamy z budową. Pomału zamawiamy materiał i już nie umiemy się doczekać startu. Mamy już XPS`a, którego zamówiliśmy jeszcze w zeszłym roku, zamówiliśmy bloczki Solbet na ściany nośne i działówki, folie budowlaną. W przyszłym tygodniu zamówię stal zbrojeniową, strzemiona, dystanse i pospółkę na podbudowę płyty. Muszę też zorganizować agregat prądotwórczy, bo do sąsiada daleko i nie będzie od kogo prądu pożyczyć. Mam na oku diesla jednofazowego z ATS, którego mam w planie wpiąć w instalację po zakończeniu budowy. W razie braku prądu coś tam w domu będzie działało. A więc odliczamy czas do budowy Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez adam5891 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jukata 10.04.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Witam wszystkich:) w przyszłym tygodniu, jak tylko pogoda pozwoli startujemy ze Szpaczkiem w podkarpackim - też, jak i inni nie mogę się doczekać, choć obaw też pełno jest. Ale, jak nie spróbuję to nie zobaczę W najbliższych dniach założę dziennik tak jak należy, mam nadzieję, że z Wasza pomocą niedługo Szpaczek pod lasem będzie się pięknie prezentował Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam5891 10.04.2014 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Witaj Jukata.Fajnie, że ktoś rusza równolegle z nami. Będziemy mogli się powymieniać doświadczeniami lub podpytać w razie jakich wątpliwości. Jak założysz dziennik to podeślij link chętnie będę zaglądał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 10.04.2014 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Też się przywitam, cieszę się że kolejny samorób z wlkp. jak dobrze pójdzie będziemy w podobnym czasie się budować, co prawda ja z drugiej strony Poznania, ale zaglądać "przynajmniej" do dziennika będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 11.04.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Kolejny samorobny płyciarz - super, będe podglądać, tym bardziej że ja juz jestem po płycie, a ściany zaczynaja iśc do góry. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam5891 11.04.2014 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Hej Ahya, witam również, jutro będę miał chwilę czasu to ogarnę Twój dziennik i na pewno będę śledził na bieżąco. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 15.04.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Witam, Co do wiązarów, firmy mają takie rozbieżności co do wyceny, że aż w szoku byłam. Najdroższą wycenę jaką dostaliśmy to była wycena na kwotę 25 tys brutto ! Hatek spisał się najlepiej, kontakt rewelacyjny. I cena najatrakcyjniejsza Opinii negatywnych w internecie nie znaleziono Pozdrawiam i czekam na nowe wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam5891 15.04.2014 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Witaj Gust. No ja wysłałem do Hatka w zeszłym tygodniu maila z prośbą o wycenę i na razie czekam. Mam nadzieję, że po Świętach się odezwą. Pozdrawiam. No i dostałem wycenę z Hatka. Jak to mówią szału nie ma szczerze powiedziawszy. Za kompleksową usługę życzą sobie 25 000 zł netto i nie uwzględnili w wycenie daszku nad wejściem. Jak na razie na pierwszym miejscu jest firma Filar z Inowrocławia. Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez adam5891 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 23.04.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Hmm... Nam wycenili na 11 400 netto + 8% VAT. Tylko u Ciebie doszedł jeszcze dach nad garażem. Ale faktycznie coś sporo wyszło. Co rozumiesz przez usługę kompleksową? Co do daszku właśnie jestem na etapie negocjacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam5891 24.04.2014 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Poprzez kompleksową usługę rozumiem wyprodukowanie wiązarów, transport na budowę i montaż. Same wiązary wycenili na 16 000 zł reszta to montaż i transport. Jak na razie najdroższa oferta jaką dostałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 24.04.2014 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Do kompleksowej usługi dodała bym jeszcze stężenia i okucia. Ważne też jakie mocowanie do wieńca proponują firmy... na murłacie, kotwy chemiczne, rozporowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts