kraken82 18.07.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Witam, będę kładł tynk cementowo-wapienny.Mieszankę przygotowuję sam.Zgodnie z zaleceniami które znalazłem, wapno hydratyzowane zalałem wodą i odstawiłem na 24-36 godzin. I teraz pytanie, jaki jest termin przydatności takiego ciasta wapiennego?Czy przy każdorazowym przygotowywaniu zaprawy muszę wcześniej na nowo przygotowywać wapno czy mogę zrobić większą ilość od razu? Wapno przechowuję szczelnie zakryte grubą folią w plastikowej wannie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.07.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Witam, będę kładł tynk cementowo-wapienny. Mieszankę przygotowuję sam. Zgodnie z zaleceniami które znalazłem, wapno hydratyzowane zalałem wodą i odstawiłem na 24-36 godzin. I teraz pytanie, jaki jest termin przydatności takiego ciasta wapiennego? Czy przy każdorazowym przygotowywaniu zaprawy muszę wcześniej na nowo przygotowywać wapno czy mogę zrobić większą ilość od razu? Wapno przechowuję szczelnie zakryte grubą folią w plastikowej wannie Jeśli będzie wilgotne to kilka lat Gdyby było palone w bryłach i zalane wodą....kilkadziesiąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraken82 18.07.2013 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 A, to powinienem się wyrobić z tynkowaniem tych moich paru m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts