Tomasz_LUB 18.07.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Witam. Bardzo proszę o poradę: Planowana jest rozbudowa i nadbudowa domu parterowego z 1970r w mieście, wydane są warunki zabudowy, działka jest wąska (poniżej 16m) dokładnie 14,5m więc nie ma problemu z tym że jedną stroną stoi w granicy. W tej właśnie ścianie są obecnie okna B i C. Pytanie 1: czy okna B i C muszą zostać zamurowane, czy mogą zostać? Jeśli mogą zostać czy mogę zmniejszyć powierzchnię jednego o połowę? Pytanie 2: czy okno A może zostać? Czy istotne jest że jego krawędź jest 1,6m od granicy? Na nim mi bardzo zależy, bo bez niego pokój zostanie bez okna. Z tego co słyszałem modernizacja/nadbudowa budynku powoduje konieczność dostosowania go do istniejących przepisów. Czerwona linia oznacza granicę działki, za granicą jest polna droga szerokości 3,5m a za drogą działki rolne, żadnych zabudowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts