RadekJ 19.07.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Witajcie, Potrzebuje porady, bo już kompletnie zgłupiałem Mam wnękę drzwiową o szerokości 99cm. I teraz nie wiem czy mam zamawiać drzwi 90 czy 100? Zakładam że w obu przypadkach albo będę musiał wnękę przerobić - albo poszerzyć albo zwęzić... Z góry dzięki i pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.07.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 99 cm to dobry otwór na drzwi "90" z podstawową ościeżnicą regulowaną. Podając wymiar drzwi ma się na uwadze światło przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.07.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 To zależy jakie chcesz mieć - po prostu. Standardowo w środku domów i mieszkań robi się 80cm (w świetle przejścia). W budynkach użyteczności publicznej zwykle jest to 90cm. Są to tez minimalne szerokości wymagane przez warunki techniczne. Dla przejazdu wózkiem inwalidzkim warto dać nawet 100cm. Rzadko kiedy robi się szersze skrzydła niż wymagane minima. Ościeżnica nieregulowana zajmuje 5-6cm z jednej strony, regulowana zabierze mniej z szerokości otworu, jak to finlandia pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.07.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Dziewięćdziesiątka często jest "na wejściu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts