trara 19.07.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 W umowie zostal zawarty zapis ktory jest dla mnie nie jasny, bardzo prisze o pomoc.Sprzedajacy zobowiazuje sie wydac na podstawie protokolu zdawczo-odbiorczego podpisanego przez obie strony umowy lokal mieszkalny w stanie technicznym niepogorszonym w stosunku do obecnego za wyjatkiem: sypialnia(szafa, komoda, szafka, sofa); kuchnia ( komoda,meble kuchenne, kuchenka, lodowka) ; lazienka (pralka) Interesuje mnie dokladnie co oznacza za wyjatkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 19.07.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 W umowie zostal zawarty zapis ktory jest dla mnie nie jasny, bardzo prisze o pomoc. Sprzedajacy zobowiazuje sie wydac na podstawie protokolu zdawczo-odbiorczego podpisanego przez obie strony umowy lokal mieszkalny w stanie technicznym niepogorszonym w stosunku do obecnego za wyjatkiem: sypialnia(szafa, komoda, szafka, sofa); kuchnia ( komoda,meble kuchenne, kuchenka, lodowka) ; lazienka (pralka) Interesuje mnie dokladnie co oznacza za wyjatkiem ? Według mnie to oznacza że wymienione przedmioty nie są przedmiotem umowy - sprzedający zabiera je ze sobą. Umowa już podpisana ? Jeżeli nie to co za problem napisać ją po ludzku, aby było jasno i czytelnie (a nie po prawniczemu) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trara 19.07.2013 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Sprawa wyglada tak bylo wystawione mieszkanie na sprzedaz z wyposazeniem tym wymienionym a umowa zostala podpisana z takim punktem czyli bez wyposazenia. Placilismy duze pieniadze za sporzadzenie umowy ktora jest niewlasciwa i chcialam sie upewnic czy dobrze rozumiem to co podpisalismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.07.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Chyba trochę za późnoto na to pytanie, skoro umowa podpisana Chcieliście te meble ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trara 20.07.2013 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 To ja sprzedaje to mieszkanie a lodowka mi sie przyda choc nie planowalam jej zabierac. Ale jezeli umowa mi na to zezwala to z checia skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 20.07.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Umowa umową - ale jak sprzedawałaś mieszkanie na pewno uzgodniłas z kupującym co zostaje. Nawet jeśli jest błąd w umowie to wypadało by zrobic tak jak sie umawialiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts