Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pomoc przy sprzedazy mieszkania

trara

Recommended Posts

W umowie zostal zawarty zapis ktory jest dla mnie nie jasny, bardzo prisze o pomoc.

Sprzedajacy zobowiazuje sie wydac na podstawie protokolu zdawczo-odbiorczego podpisanego przez obie strony umowy lokal mieszkalny w stanie technicznym niepogorszonym w stosunku do obecnego za wyjatkiem: sypialnia(szafa, komoda, szafka, sofa); kuchnia ( komoda,meble kuchenne, kuchenka, lodowka) ; lazienka (pralka)

Interesuje mnie dokladnie co oznacza za wyjatkiem ?

W umowie zostal zawarty zapis ktory jest dla mnie nie jasny, bardzo prisze o pomoc.

Sprzedajacy zobowiazuje sie wydac na podstawie protokolu zdawczo-odbiorczego podpisanego przez obie strony umowy lokal mieszkalny w stanie technicznym niepogorszonym w stosunku do obecnego za wyjatkiem: sypialnia(szafa, komoda, szafka, sofa); kuchnia ( komoda,meble kuchenne, kuchenka, lodowka) ; lazienka (pralka)

Interesuje mnie dokladnie co oznacza za wyjatkiem ?

Według mnie to oznacza że wymienione przedmioty nie są przedmiotem umowy - sprzedający zabiera je ze sobą. Umowa już podpisana ? Jeżeli nie to co za problem napisać ją po ludzku, aby było jasno i czytelnie (a nie po prawniczemu) ?

Sprawa wyglada tak bylo wystawione mieszkanie na sprzedaz z wyposazeniem tym wymienionym a umowa zostala podpisana z takim punktem czyli bez wyposazenia. Placilismy duze pieniadze za sporzadzenie umowy ktora jest niewlasciwa i chcialam sie upewnic czy dobrze rozumiem to co podpisalismy.