GraMar 24.07.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 W poniedziałek montowane okna prawie białą pianką http://www.soudal.pl/pianki-profi/item/419-soudafoam-gun-click-fix-pianka-pistoletowa a dziś już zrobiło się jasnożółte. Napiszę do ich działu technicznego- jak toto zabezpieczyć -może do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 24.07.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Witam W poniedziałek montowane okna prawie białą pianką http://www.soudal.pl/pianki-profi/item/419-soudafoam-gun-click-fix-pianka-pistoletowa a dziś już zrobiło się jasnożółte. Napiszę do ich działu technicznego- jak toto zabezpieczyć -może do wiosny. W innym wątku piszesz, że montaż OK i że zgodny z zaleceniami producenta a tutaj ... ? to co to za producent ? przeczytałem ostatnio kilkanaście różnych gwarancji i instrukcji czy też zaleceń producentów i w każdym była mowa o wykończeniu/zabezpieczeniu warstwy termicznej jakim jest piana. To jak z tym Twoim montażem w końcu ?? zgodny ?? jeśli tak to chętnie zapoznam się z instrukcją montażu producenta Twoich okien. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 25.07.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Witam W innym wątku piszesz, że montaż OK i że zgodny z zaleceniami producenta a tutaj ... ? to co to za producent ? przeczytałem ostatnio kilkanaście różnych gwarancji i instrukcji czy też zaleceń producentów i w każdym była mowa o wykończeniu/zabezpieczeniu warstwy termicznej jakim jest piana. To jak z tym Twoim montażem w końcu ?? zgodny ?? jeśli tak to chętnie zapoznam się z instrukcją montażu producenta Twoich okien. Pozdrawiam Montaż został wykonany zgodnie z warunkami producenta okien, piana została zastosowana także zgodnie z jej specyfikacją. Niestety, ja nie spełnię warunków piany soudal (napisałam do nich wczoraj, dzisiaj rano elegancko oddzwonili i przekazali mi warunki)-w ciągu 7 dni pianka musi być zabezpieczona przed UV ociepleniem, tynkiem albo w najgorszym razie malowana farbą EMULSYJNĄ ELEWACYJNĄ. Niestety, nie prowadzą badań nad wpływem takich farb na żywotność ich pianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.07.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Michałowi bardziej chodzilo o to, że nie masz montażu z zastosowaniem taśm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 25.07.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Witam Michałowi bardziej chodzilo o to, że nie masz montażu z zastosowaniem taśm.. blisko, blisko ale taśmy to nie jedyny sposób, a więc dokładniej : masz od swojego producenta okien coś takiego jak GWARANCJA i ZALECENIE czy też INSTRUKCJĘ MONTAŻU - i teraz pytanie czy masz montaż zgodny z tymi dokumentami ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 26.07.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Witam blisko, blisko ale taśmy to nie jedyny sposób, a więc dokładniej : masz od swojego producenta okien coś takiego jak GWARANCJA i ZALECENIE czy też INSTRUKCJĘ MONTAŻU - i teraz pytanie czy masz montaż zgodny z tymi dokumentami ?? Pozdrawiam Poszukiwanie okien zaczęłam od porównywaniu producentów wg warunków gwarancji, montażu, użytkowania. Sprzedawca podjął się montażu na warunkach producenta i zostało to wykonane[vidok] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 26.07.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Michałowi bardziej chodzilo o to, że nie masz montażu z zastosowaniem taśm.. Taśmy to zawsze z dyblami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.07.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Nie.. mocowanie mechaniczne to jedno, ale od dawna daleko idaca interpretacja przepisow mowi o montazu maksymalnie szczelnym (czyli z zalozenia piana tego nie gwarantuje). Stad mowi sie o koniecznosci stosowania warstw ktore zabezpiecza piane przed przenikaniem powietrza i przy okazji przed wilgocia. A to ze te prawidlowe montaze robi sie pewnie w mniej niz kilku procentach inwestycji to inna sprawa. Czytalem Instrukcje montazu Twojego Producenta i nie rzucilo mi sie w oczy mowa o tym fakcie. Ale moze przez to ze nie zwrocilem na to uwagi? a moze dlatego, ze to byl dokument z 2009r kiedy to jeszcze nie byla tak szeroko rozpowszechniona technologia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts