kozlowskipaw 21.07.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Witam Jestem użytkownikiem pompy zanurzeniowej z pływakiem, mam wykopaną studzienkę w piwnicy , pływak podwieszony na kablu, pompa jest zanurzona w wodzie na 90%, przy wybieraniu wody strzeliło coś przy pływaku w górnej części pompy i zaacząl lecieć dym i swąd, silnik pracuje ale nie wiem czy pompuję wodę, boję się sprawdzić aby nie uszkodzić jeszcze bardziej pompy, wyłącznik pływakowy nie działa, pompa chodzi nawet przy opuszczonym pływaku w dół. Proszę o poradę co to może być ? za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 21.07.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Witam Jestem użytkownikiem pompy zanurzeniowej z pływakiem, mam wykopaną studzienkę w piwnicy , pływak podwieszony na kablu, pompa jest zanurzona w wodzie na 90%, przy wybieraniu wody strzeliło coś przy pływaku w górnej części pompy i zaacząl lecieć dym i swąd, silnik pracuje ale nie wiem czy pompuję wodę, boję się sprawdzić aby nie uszkodzić jeszcze bardziej pompy, wyłącznik pływakowy nie działa, pompa chodzi nawet przy opuszczonym pływaku w dół. Proszę o poradę co to może być ? za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję . pompy pływakowe są teoretycznie nienaprawialne, lepiej kup sobie nową koszt od 100 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 22.07.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Pływak można wymienić. Przynajmniej w niektórych modelach. Wyjmij pompę, opłucz, poszukaj uszkodzeń na pływaku i kablu, zrób zdjęcia (pompy, pływaka, uszkodzeń) i zamieść tutaj. Będzie szansa na bardziej konkretną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts