ClNEK 26.07.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Akurat pracownik zrobił foto Roleta zapewne jest z\dystansowana, żeby móc ocieplić nadproże nad górną krawędzią okna. Mi bardziej rozchodzi się o głupotę architektów / iwestrorów decydujących sie na okno łukowe watpliwej urody a potem robiących takie konstrukcje, żeby na nim zamontować prostokątna roletę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmax 26.07.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Mi to wygląda na roletę integro zamontowaną skrzynką w kierunku okna, zrobiony dystans i rewizja jest pomiędzy oknem a pancerzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 26.07.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Bardzo słabe zdjęcie i nie widać dokładnie, masz lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 26.07.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Mam w większej rozdzielczości i tez mi przeszło to przez myśl, ze jest to integro. Można to stwierdzić po tylnej osłonie prawdopodbnie z blachy. Ale mniejsza o to jaka to roleta. Dla mnie lekkie przecięcie. Wykończenie tego to nielada wyczyn i tam nie będzie mostków cieplnych a konkretne mosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 27.07.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 przeglądając to zdjęcie naprawde nie wiem co to za system i w jakim celu zostało to wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 27.07.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Teraz poruszę inny temat. Pianek montazowych. Jakich używacie i jakie polecacie ? Wg mnie, żeby polecić piankę, trzeba jej używać minimum pełny rok. Ja przez ostatnie 1 -2 lata używałem Penosila ale mam ostatnio pewne wątpliwości co do tej pianki. Wersja letnia "topiła" się pod wpływem słońca i znikała w oczach. Więc używam tej całorocznej goldgun 65 plus ale tu znów obserwuje na przemian przyrost wtórny lub kurczenie się pianki po jakimś czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.07.2014 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Najczęściej operuję na Soudalu Classic i też widzę że przy wysokich temp. (pow. 20st) potrafi się skurczyć... Oczywiście producent zapyta, czy przed użyciem mieszałem minutę jak każe instrukcja, którą niedawno czytałem na jakiejś etykiecie;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 28.07.2014 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Niestety, w tych temperaturach a zwłaszcza przy montażu parapetów piana po prostu płynie, czy to Penosil, Illbruck czy Soudal. Najczęściej pracujemy na Penosilu Gold. Rzadziej na Illbrucku. Z Soudalem mam niemiłe wspomnienia i jakoś ponownie do marki przekonać się nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 28.07.2014 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 A ja ostatnio na budowie testowałem w sumie 4 różne piany: Soudal, Illbruck, Knauf i Wurth i najbardziej mi podpasował Wurth (najlepsza wydajność - oczywiście stwierdzona subiektywnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 28.07.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Pracownicy działają teraz na Wurh i faktycznie wydajność w porównaniu z używanymi dotychczas jest większa ale . . . ale nawet proszek Persil kupowany bezpośrednio w Niemczech wydajność i skuteczność ma lepszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 05.08.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Wiecie może gdzie można kupić wiertło frezujące do ceramiki (to które na szkoleniach poleca Pan Knelsen)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 05.08.2014 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 niestety tylko w Niemczech u nas nawet nikt tego nie widział i nie wiedzą o co pytasz Dla ułatwienia - fotka już mocno zdezelowanego ale przynajmniej będziesz mógł pokazać o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 11.08.2014 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Podzielicie się informacją gdzie najtaniej można kupić konsole Knelsena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
balader2 11.08.2014 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Podzielicie się informacją gdzie najtaniej można kupić konsole Knelsena? Widziałem tylko w sklepie dla montażystów prowadzonym przez związek montażystów - pytanie tylko czy wogóle warto je stosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 11.08.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Widziałem tylko w sklepie dla montażystów prowadzonym przez związek montażystów - pytanie tylko czy wogóle warto je stosować? I co ? Nie warto ? Ale to przecież kolejne Waty zaoszczędzone z korzyścią dla planety Ziemia !!! A czy warto montować z wykorzystaniem foli czy innych "uszczelniaczy" ? bo widzę że stałeś się specjalistą od... no właśnie - od czego ? Odpowiedź pytającemu - najszybciej i w dobrej cenie w sklepie Zrzeszenia Montażystów Stolarki - uderz do blokno poda Ci szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 12.08.2014 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) niestety tylko w Niemczech u nas nawet nikt tego nie widział i nie wiedzą o co pytasz Dla ułatwienia - fotka już mocno zdezelowanego ale przynajmniej będziesz mógł pokazać o co chodzi [ATTACH=CONFIG]273279[/ATTACH] widziałem takie wiertło juz w polskiej dystrybucji musiał bym poszukać w meilu namiarów na firmę która to oferuje edit znalazłem http://fentech.com.pl/oferta/wiertla/ Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez pawel2905 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 07.10.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Jakich niwelatorów laserowych używacie ? Obecnie mam tego najprostszego boscha ale myślę intensywnie o czymś lepszym. Ma ktoś z was tego boscha zielonego 360 stopni ? (PLL 360) Teoretycznie odpowiednio go ustawiając można zwiększyć zasięg 2 krotnie w stosunku do tego najprostszego. Jest tez BOSCH GLL 2-80 ale tu nie wiem czy to znów nie przesada skoro w zestawie są okulary ochronne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 08.10.2014 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 PO kilku latach namysłu zadecydowałem że wszystkie narzędzia będą Hilti.Mam flotę, płacę co miesiąc niecałe 500 zeta brutto za:- młotowiertarkę akumulatorową z akumulatorem- 3 wkretarki z akumulatorami- szlifierkę kątową akumulatorową- dalmierz laserowy- niwelatot laserowy- trzy ładowarki- dwa dodatkowe akumulatoryFakt że właścicielem jest Hilti mi nie przeszkadza. Same zalety, jak siadł jeden akumulator - wymiana bez kosztów i szukania dziury w całym - dlaczego się stałoSame zalety i z perspektywy czasu zastanawiam się dlaczego tak zwlekałemNie pętają się kable po budowie, szybciej się robi, ładowanie od zera do 100% trwa maksimum 25 minutSame zalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmax 08.10.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Jakich niwelatorów laserowych używacie ?... Ja przeszedłem z lasera na wężownicę elektroniczną, mniej błędów jeżeli są ścianki wewnętrzne i trzeba laser przestawiać, szybciej. Trzeba tylko uważać na różnicę temperatur w lecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.12.2014 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Tak nagle odgrzebał się ten wątek, bo przeniosłem do niego parę postów z innego tematu. Lubię te nasze pogaduszki, więc je zachowuję, a tematen wątek (reklama hurtowni zawiasów) kasuję. Edit: The me: Twoja aktywność w tematach okiennych została w innym wątku odczytana jako próba zepchnięcia w próżnię niewygodnego dla kogoś tematu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?233033-Po-montażu-okien-OKNOPLAST-ILLBRUCK/page6 A teraz i ja, pisząc po kolei wiele postów też zostanę wpisany do grupy opłacanej przez "złą" stronę.. Edytowane 31 Grudnia 2014 przez finlandia wstęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts