theme 30.12.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 A co ja tam takiego nawypisywałem? Nawet nie widzę abym coś pisał w tym wątku. W okach wypowiadam się sporadycznie jeśli już, bo to nie moja dziedzina i nie znam się na niej do końca. Aaaa - teraz doczytałem o co chodzi ... no cóż, czyżbym miał się nie wypowiadać lub robić to bardziej systematycznie? Czy mi za to płacą abym siedział na forum od 8 do 16 ... od poniedziałku do piątku . Jak mam chwilę to wpadam i wtrącę swoje trzy grosze do rozmowy jeśli wiem jak pomóc. Teraz zrobiłem sobie przerwę świąteczną to mogę chwilę czasu dla odprężenia pogrzebać sobie w necie. Ku ubolewaniu niektórych dodam, że całe allegro już przejrzałem a naszej klasy czy czegoś takiego nie mam więc czas spędzam na forach. P.S. Fin - może rozpiszemy jakiś grafik kto kiedy może się wypowiadać, bo w końcu nas ocenzurują i z przydziału dostaniemy plan dzienny do wykonania w wysokości 3 postów i jak kilka lat wstecz trzeba będzie zrobić 150% normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 30.12.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Witam P.S. Fin - może rozpiszemy jakiś grafik kto kiedy może się wypowiadać, bo w końcu nas ocenzurują i z przydziału dostaniemy plan dzienny do wykonania w wysokości 3 postów i jak kilka lat wstecz trzeba będzie zrobić 150% normy Dobre - PRZODOWNICY PRACY będziecie a tak na poważnie to trzeba by ZWRÓCIĆ UWAGĘ, że wszelkie NASZE wypowiedzi są NASZE, poparte jakąś tam wiedzą, jakimś tam doświadczeniem ale w tematach związanych np. z poprawnością wykonania prac są one NICZYM w odniesieniu do zaleceń producentów danych rozwiązań. Takie mam wrażenie ostatnimy czasy, że chcemy "poprawiać" czy wręcz zarzucać błędy patrząc na ... siebie a nie na gwaranta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 30.12.2014 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Być może tak jest. Abstrahując od tematu ja na przykład miałem przyjemność w tym roku wycofać się ze współpracy z 2 producentami ze względu na zaślepienie własną marką. Kiedyś to było COŚ i w sumie nie było za wiele innych (konkurencyjnych) rozwiązań czy produktów. Na dzień dzisiejszy producenci X i Y zachowują się jak "fachowiec" który mówi: tak robię od 30 lat i działa. Chęć pomocy i przekazywane opinie szły psu pod ogon, a konkurencja rozwijała się na podstawie podpowiedzi montażystów czy samych handlowców. Liczę, że z roku na rok nasze umiejętności i wiedza będą się rozwijały i tak na prawdę będziemy mogli jeszcze poprawiać producentów, bo moim zdaniem to my (sprzedawcy i montażyści) mamy największe doświadczenie PRAKTYCZNE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 30.12.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Witam Być może tak jest. Abstrahując od tematu ja na przykład miałem przyjemność w tym roku wycofać się ze współpracy z 2 producentami ze względu na zaślepienie własną marką. Kiedyś to było COŚ i w sumie nie było za wiele innych (konkurencyjnych) rozwiązań czy produktów. Na dzień dzisiejszy producenci X i Y zachowują się jak "fachowiec" który mówi: tak robię od 30 lat i działa. Chęć pomocy i przekazywane opinie szły psu pod ogon, a konkurencja rozwijała się na podstawie podpowiedzi montażystów czy samych handlowców. Liczę, że z roku na rok nasze umiejętności i wiedza będą się rozwijały i tak na prawdę będziemy mogli jeszcze poprawiać producentów, bo moim zdaniem to my (sprzedawcy i montażyści) mamy największe doświadczenie PRAKTYCZNE. Tak jest a rozsądny producent słucha, słucha, sprawdza, próbuje i ... wprowadza a co do 1 części wypowiedzi to niestety jest tak nie tylko z producentami, montażyści również uważają się za "fachowców" bo od 20 lat tak montują albo znają 5 rozwiązań i na podstawie tego chcą rozwiązać wszystkie problemy - niestety nie tędy droga - chcąc być "na bieżąco" trzeba się uczyć, szkolić, rozwijać praktycznie non stop inaczej zostaje się w tyle a nasza wiedza sprzed roku jest już często nie aktualna lub co najmniej nie pełna. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 31.12.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Pół biedy jeśli "fachowiec" trafi na firmę, która trwa jak monolit od 20 lat. Oni nie wprowadzają nowości i fachowiec nie musi się rozwijać. Gorzej jak takowy osobnik próbuje swoich sił i bogatej wiedzy z produktami firmy, która cięgle się rozwija i przez 2 lata robi więcej jak inna firma przez te 20 lat. P.S. widzę Fin, że przeniosłeś nasz "przodowniczy" zlepek do innego tematu. Szkoda, bo chciałem pogadać o zawiasach do stodoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.12.2014 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Doszedłem do wniosku, że intencją tamtego wątku była wyłącznie reklama hurtowni:) mimo iż podana całkiem nieźle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 20.01.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 czytam i nie wierze drutex wypuscil swój system hs ciekawe co z tego wyjdzie"...Dodatkowo system wyposażony jest w ramie i skrzydle w niespotykane u innych producentów stolarki specjalne uszczelki welurowe, które popularne są wśród światowych koncernów samochodowych. Wpływają one na poprawę parametrów systemu w zakresie energooszczędności czy dźwiękoszczelności oraz nieprzywieranie uszczelek w niskich temperaturach..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 20.01.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 już dawno zapowiadali jego wprowadzenie, zobaczymy szczegóły i wtedy ocenimy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 20.01.2015 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 już dawno zapowiadali jego wprowadzenie, zobaczymy szczegóły i wtedy ocenimy:) własnie na bau ponoć prezentuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 20.01.2015 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 i co z tego ? Jeśli ta firma nie zmieni swego podejścia do własnych produktów, jeśli nie zmieni swego stosunku do reklamacji, jeśli dalej będzie okłamywać klientów co do właściwości i parametrów swoich wyrobów dalej będzie postrzegana jako badziewiarze.Mają potencjał ogromny a g.... produkują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 21.01.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 i co z tego ? Jeśli ta firma nie zmieni swego podejścia do własnych produktów, jeśli nie zmieni swego stosunku do reklamacji, jeśli dalej będzie okłamywać klientów co do właściwości i parametrów swoich wyrobów dalej będzie postrzegana jako badziewiarze. Mają potencjał ogromny a g.... produkują Dopóki mają zbyt i rynek to kupuje to nic nie zmienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 21.01.2015 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Ha ha ha uśmiałem się. Poruszamy tu tematy - właściwości, na co klient ma zwrócić uwagę, jakie parametry okien są istotne itd. Walczymy ze sobą a dziś miałem kolejny przykład kryterium wyboru okien ( godzina z maili)zapytanie godz. 09.38wysłana oferta - godzina 23:02odpowiedz klienta - godzina 23.05Trzy minuty na dotarcie maila, zapoznanie się z ofertę, odpowiedźOczywiście odpowiedź - Pana oferta nie jest konkurencyjnaJak sądzę, nawet nie przeczytał o wyposażeniu w standardzie, nie sprawdził ilości i funkcji okien, wogóle nic nie zrobił poza spojrzeniem na cenę końcową, nie zapoznał się z innymi załącznikami jakie zawsze przesyłamI o czym my mówimy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.01.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Nikt ważny - wiesz co Klient zrozumiał z Twojego maila? bla bla bla ... cena 15000zł ... bla bla blaz wyrazami szacunku Niestety żyjemy w takich czasach, gdzie Klient uważa, że można dobrze i tanio. Zgodzę się z tym, że są firmy droższe i tańsze z założenia (przy tej samej jakości produktu), ale bez przesady. Ta cena nie bierze się z powietrza. Od ceny produktu odejmując marketing, logistykę i zdzierstwo niektórych firm mamy realną cenę użytych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 22.01.2015 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ha ha ha uśmiałem się. Poruszamy tu tematy - właściwości, na co klient ma zwrócić uwagę, jakie parametry okien są istotne itd. Walczymy ze sobą a dziś miałem kolejny przykład kryterium wyboru okien ( godzina z maili) zapytanie godz. 09.38 wysłana oferta - godzina 23:02 odpowiedz klienta - godzina 23.05 Trzy minuty na dotarcie maila, zapoznanie się z ofertę, odpowiedź Oczywiście odpowiedź - Pana oferta nie jest konkurencyjna Jak sądzę, nawet nie przeczytał o wyposażeniu w standardzie, nie sprawdził ilości i funkcji okien, wogóle nic nie zrobił poza spojrzeniem na cenę końcową, nie zapoznał się z innymi załącznikami jakie zawsze przesyłam I o czym my mówimy ? A rozeznałeś potrzeby Klienta? Może szukał tanich okien i napracowałeś się nad wyceną niepotrzebnie;) skoro takich nie oferujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 22.01.2015 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 A rozeznałeś potrzeby Klienta? Może szukał tanich okien i napracowałeś się nad wyceną niepotrzebnie;) skoro takich nie oferujesz. Ha ha ha gdybyś ty znał moją korespondencję z nimi, ile pytań i jakich zadaję i najważniejsze - poznał na nie odpowiedzi, dopiero byś się załamał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 22.01.2015 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ha ha ha gdybyś ty znał moją korespondencję z nimi, ile pytań i jakich zadaję i najważniejsze - poznał na nie odpowiedzi, dopiero byś się załamał I kogo wybrał?wiesz? dzwoniłeś czy tylko mailowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 22.01.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 wiesz jak ludzie boją się podać nie tylko numer telefonu do siebie ale też często swoje imię czy nazwisko ?Chodziło zupełnie o coś innego - jak można zapoznać się z ofertą w ciągu 3 minut i poznać cokolwiek więcej jak cenę końcową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 22.01.2015 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Jak nie podają telefonu to nie wyceniaj. Zawsze proś o telefon, tak to wyceniasz może dla konkurencji A to, że analizował ofertę 3min to już inna kwestia, jak cena była najważniejsza to ile miał analizować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.01.2015 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 W sumie racja. Czy teraz człowiek musi najpierw spisać wszystkie dane z dowodu aby zrobić wycenę i mieć 100% pewności, że to nie konkurencja? Ehhh co za czasy. Niedługo konkurencja da 10zł mniej i długopis firmowy aby tylko wygrać "przetarg". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 23.01.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 mam gdzieś konkurencję jak będą chcieli to i tak się dowiedzą a jak klient szuka 10 zł niech idzie dalej Może to śmieszne ale znam przypadek kiedy to dealer przegrała konkurencją własnie o 10 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts