malinas 21.07.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Witam. Zima się zbliża więc proszę o poradę który piec kupić.Dom poniemiecki słabo ocieplony styropian 3cm i 5cm, 150m +strych i bojler 140 z płaszczem wodnym.Do wyboruDEFRO OPTIMA KOMFORT Plus 25 kW Nowa linia KLIMOSZ OPTIMAL PLUS 23 kW STALMARK PID 25 kWTEKLA ECOTEK PLUS 23 kW Obecnie mam instalacje w układzie otwartym ale jakby się dało to chciałbym mieć w układzie zamkniętym.Najważniejsze dla mnie jest jakość pieca, duży zasyp oraz duża stałopalność.Typ pracy pieca DS lub uniwersalny dolno-górny.Czytam już o tych piecach sporo czasu i nadal nie wiem który wybrać.Pozdrawiam Malinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 22.07.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Witam. Zima się zbliża więc proszę o poradę który piec kupić. Dom poniemiecki słabo ocieplony styropian 3cm i 5cm, 150m +strych i bojler 140 z płaszczem wodnym. Do wyboru DEFRO OPTIMA KOMFORT Plus 25 kW Nowa linia KLIMOSZ OPTIMAL PLUS 23 kW STALMARK PID 25 kW TEKLA ECOTEK PLUS 23 kW Obecnie mam instalacje w układzie otwartym ale jakby się dało to chciałbym mieć w układzie zamkniętym. Najważniejsze dla mnie jest jakość pieca, duży zasyp oraz duża stałopalność. Typ pracy pieca DS lub uniwersalny dolno-górny. Czytam już o tych piecach sporo czasu i nadal nie wiem który wybrać. Pozdrawiam MalinasSkoro nikt nie chce udzielić ci odpowiedzi to pooglądaj mój kociołek. Tak dla zabicia czasu i odciążenia głowy, taki przerywnik. Adres masz w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 22.07.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Przy tym będzie "duża stałopalność" jak kolega to nazwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinas 22.07.2013 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Sezon urlopowy. Mało kto siedzi przed kompem.Z podajnikiem odpada ponieważ jeszcze mam możliwość kupić taniej drewno a poza tym przy projektowaniu kotłowni okazuje się ze wszystko trzeba robić na nowo i prąd i wodę i kanalizę i część c.o. Dlatego muszę przyoszczędzić na piecu góra za 5000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 22.07.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Sezon urlopowy. Mało kto siedzi przed kompem.Z podajnikiem odpada ponieważ jeszcze mam możliwość kupić taniej drewno a poza tym przy projektowaniu kotłowni okazuje się ze wszystko trzeba robić na nowo i prąd i wodę i kanalizę i część c.o. Dlatego muszę przyoszczędzić na piecu góra za 5000zł.Tak jak napisałem Tak dla zabicia czasu i odciążenia głowy, taki przerywnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 22.07.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Jednak 5 tysi za zasypowca chcesz wydać, to kawał grosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinas 22.07.2013 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Drewna nie wsypię do podajnika. Chcę kupić solidny piec zasypowy z dużym zasypem na drewno i węgiel. Piec z podajnikiem jest bardziej awaryjny i czasami trzeba poświęcić mu więcej czasu na regulacje niż na wsypanie zasypu do pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 22.07.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Piec z podajnikiem jest bardziej awaryjny i czasami trzeba poświęcić mu więcej czasu na regulacje niż na wsypanie zasypu do pieca. Bzdura panie kolego. Tak się dzieje jak ktoś oszczędza na sterowniku i poddaje się zapewnieniom producenta że to takie proste i można wziąć jakiś standardowy regulator który jest dużo tańszy przez co producent utrzymuje atrakcyjną cenę kotła. Dotyczy to również kotłów zasypowych ze sterownikiem i dmuchawą. Po drugie jeśli liczysz na to że kupując taki kocioł za większe pieniądze i będzie on lepszy od tego tańszego tylko mniej reklamującej się firmy to możesz się mocno przeliczyć niestety. Ktoś musi zapłacić za te reklamy przy drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 22.07.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 mylisz się..piece dobre na eko są dużo lepsze niż zasypowe..chyba ze masz dojście do drzewa..w piecu na eko ważny sterownik..poczytaj o ecoal.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinas 22.07.2013 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Nie pomagacie mi. Piszę wyraźnie ze chcę kupić zasypowy a tu już dyskusja nad wyższością pieca z podajnikiem. Ciekawe czy te ważne sterowniki są w stanie ustawić się na ekogroszek który często jest wymieszany z jakimś badziewiem po którym trzeba wybierać z popielnika co 2 dni. Palę w pracy w porządnym piecu na ekogroszek z porządnym sterownikiem ale czasami sam serwis wymięka z nastawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 22.07.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Nie pomagacie mi. Piszę wyraźnie ze chcę kupić zasypowy a tu już dyskusja nad wyższością pieca z podajnikiem. Ciekawe czy te ważne sterowniki są w stanie ustawić się na ekogroszek który często jest wymieszany z jakimś badziewiem po którym trzeba wybierać z popielnika co 2 dni. Palę w pracy w porządnym piecu na ekogroszek z porządnym sterownikiem ale czasami sam serwis wymięka z nastawami.Nie abym się przyczepił ale chyba nawst nie znalazłeś chwili czasu aby poczytać, zmieniłbyś zdanie. Ale to są twoje decyzje i twoje pieniądze. Ale co by nie patrzeć to chociaż wątek się ruszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 22.07.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 pale mialosyfem za 430zl ..styka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinas 22.07.2013 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Mylisz się. Czytam o kotłach od kilku miesięcy możesz sprawdzić moje posty. Nie pisze tu po to by wątek się ruszył ale po to by ktoś doradził kto ma duże doświadczenie w tych sprawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 22.07.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Ciekawe czy te ważne sterowniki są w stanie ustawić się na ekogroszek który często jest wymieszany z jakimś badziewiem po którym trzeba wybierać z popielnika co 2 dni. Palę w pracy w porządnym piecu na ekogroszek z porządnym sterownikiem ale czasami sam serwis wymięka z nastawami. Potrafią, nawet jak po groszku wsypiesz miału, po miale czeskiego i nawet jak to wszystko wymieszasz razem. Ale jak cię nie interesuje to kończę o podajnikach. Jakbyś przejeżdżał gdzieś przypadkiem to wstąp może coś ci się spodoba u mnie i nie trzeba będzie tyle szmalu wywalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 22.07.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Z kodu pocztowego to ma kawałek do ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedar13 22.07.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Ale kolega jak widzę mieszka 15 km ode mnie, więc jak będzie miał ochotę to może wpaść do mnie obejrzeć na żywo i pogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 22.07.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Mówisz masz, jeszcze bliżej Kedar aż luknę na mapę z ciekawości gdzie ta Ścinawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedar13 22.07.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 A w takim całkiem przyjemnym miejscu...rzut beretem od Odry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 22.07.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedar13 22.07.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Znalazłem To jakbyś był kiedyś przejazdem to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts