Lusia191 22.07.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Witam wszystkich mam takie pytanko czy zakładać blachę okapową pod końcową dachówkę??? wiem że przy blacho-dachówce tak należy zrobić ale przy dachówce??? pytałem znajomych i jedni mają a drudzy nie:( nic już nie wiem a za miesiąc wchodzą cieśle:( pomóżcie :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 24.07.2013 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 widze że wszyscy chętni do POMOCY:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 24.07.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 bo pytanie chyba troche podchytliwe, oczywiscie ze maja byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.07.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 widze że wszyscy chętni do POMOCY:( Na jakiej podstawie oczekujesz odpowiedzi już po pół godzinie od zadania pytania? Czy uważasz, że nikt nie ma nic lepszego do roboty jak tylko śledzenie Forum od samego rana i czekanie na Twoje pytanie? Natomiast wracając do meritum to takie szczegóły należy ustalić z dekarzem,który będzie wykonywał Twój dach. Wszystko zależy jak będzie wykonany okap. Czy będzie nadbitka czy podbitka? Czy będzie deska okapowa? Czy krokwie będą zacięte pionowo czy prostopadle do krawędzi? Czy rynna będzie montowana na hakach doczołowych, czy dokrokwiowych? Jak będzie wyprowadzone krycie wstępne? Jak z tego widać sprawa jest banalnie prosta wystarczy tylko odpowiedzieć na moje pytania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 25.07.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Użytkowniku Lusia191 potrzebna ci jest podstawowa wiedza o dachu swojego właśnie budowanego domu by umieć zadać pytanie i zrozumieć odpowiedż. Jesteś w dobrym miejscu by zacząć się edukować, wiedza przekłada się wprost na pieniądze o czym się jeszcze wielokrotnie przekonasz, skorzystaj z pomocy fachowców takich jak Andrzej i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts