fatty_boy 22.07.2013 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Jestem na etapie wyboru kominka do domku o powierzchni ok 120m2. Dół to 63m z czego wydzielone jest 2m na wiatrołap i ok 6m łazienki. Pozostała powierzchnia jest otwarta (salon i kuchnia). Góra to 3 pokoje, niewielka łazienka i korytarz. Podłoga jest drewniana. Stanowi ona sufit dołu i zarazem podłogę górnego piętra. Z przenikaniem ciepła do góry nie powinno być problemu. Do tego będzie wykonane rozprowadzenie ciepła DGP do góry. Komin o średnicy 20cm, wykonany jest też w wylewce dolot powietrza z zewnątrz.Obecnie kominek z założenia ma pełnić funkcję okazjonalnego palenia. W domku póki co nie będzie nikt mieszkał na stałe. Bardziej kilkudniowe lub weekendowe wyjazdy (nawet w zimę).Może się to jednak w przyszłości zmienić. W domku nie ma prócz kominka żadnego innego ogrzewania prócz elektrycznego. Wybrane zostały już modele. z boczną szybą:UNICO dragon 2b w cenie 4800złKFD Eco iILINE 5172R (dystrubutor ciepła 4x150, wbudowany stojak) w cenie 4650złARYSTO10L „DJ” w cenie ok 4650złKRATKI Maja w cenie 3000z + dolot powietrza z zewnątrz 300zł ewentualnie:DOVRE 2175 CBS w cenie ok 4850zł LECHMA PP-190 Lux w cenie ok 3400zł Czy na forum znajdzie się osoba posiadająca, któryś z ww kominków z boczną szybą i podzieli się swoimi doświadczeniami?? Byłbym wdzięczny. Głównie chodzi o czystą szybę i prostotę korzystania z kominka z uwagi na rodziców, którzy też będą użytkowali domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 22.07.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Nie jestem co prawda użytkownikiem, ale "dotykałem" każdy z modeli niejednokrotnie. W mojej opinii z tego co wymieniłeś, najlepszy jest Dragon...Niebagatelna jest też możliwość instalacji podwójnej szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 22.07.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 też skłaniałbym się w stronę dragona no i jak wspomniał eniu, podwójna szyba! Z użytkowaniem może być różnie, bo czasami wadliwie wykonany montaż kominka może rzutować na negatywną opinię o wkładzie co czasami jest bzdurą i psuje niepotrzebnie opinię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 22.07.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 No ale ta cena Dragona 2 B 4800 zł ... prawdopodobnie z Allegro, jakaś podejrzana dla producenta... przemyt czy cuś.......Ciekawi mnie jak z realizacją.No i jeszcze jeżeli doliczyć podwójną jednolitą i ewentualny fabryczny stojak...to się zrobi lekko ponad, ponad 6000 zł...tak więc nie są to tanie rzeczy. Ale również polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fatty_boy 22.07.2013 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 (edytowane) W grę wchodzi jeszczeHAJDUK VOLCANO 2PT/510 bez szprosa 14kW chociaż tu cena w Gdańsku jest 6200zł czy podwójną jednolita szyba w Dragonie jest warta dopłaty tych pieniędzy?? Bohusz - ile by kosztował Dragon 2 u Ciebie? Info na priv poproszę.Jaki jest czas oczekiwania na realizację zamówienia?? Edytowane 22 Lipca 2013 przez fatty_boy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 23.07.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 BAAARDZO długo wybieram kominek z boczną szybą, z zebranych informacji, opini sprzedawców i użytkowników wynika że Unico Dragon jest wart swojej ceny do ostatniego złocisza, natomiast hajduki, lechmy i arysto to szmelc nie wart uwagi, bynajmniej nie w przypadku świadomego klienta, przy tym dość wymagającegoPrawde mówiąc - uwaga do usera Bohusz - gdyby nie wygląd, chociaż ładniejsza klamka i otwieranie szyby typu gilotyna to brałbym Dragona w CIEMNO!A może na dniach coś zmienicie i... kupie coś made in PL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 23.07.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 (edytowane) W grę wchodzi jeszcze HAJDUK VOLCANO 2PT/510 bez szprosa 14kW chociaż tu cena w Gdańsku jest 6200zł czy podwójną jednolita szyba w Dragonie jest warta dopłaty tych pieniędzy?? Bohusz - ile by kosztował Dragon 2 u Ciebie? Info na priv poproszę. Jaki jest czas oczekiwania na realizację zamówienia?? Mój e-mail: [email protected] ROZOMAK Wchodzi pare zmian, ale nie typu gilotyna. No i powiem temu co w Unirolu wymyślił sobie klamki i ciągle coś z nimi kombinuje, a jest zachwycony swoimi pomyślunkami... Powiem mu, że jest taki, a taki, co mu się klamka nie podoba... No i będzie draka Do wyszukania w google: [h=2]Akcja bezpieczny zakup UNICO[/h] Edytowane 23 Lipca 2013 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artix123 24.07.2013 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 BAAARDZO długo wybieram kominek z boczną szybą, z zebranych informacji, opini sprzedawców i użytkowników wynika że Unico Dragon jest wart swojej ceny do ostatniego złocisza, natomiast hajduki, lechmy i arysto to szmelc nie wart uwagi, bynajmniej nie w przypadku świadomego klienta, przy tym dość wymagającego Prawde mówiąc - uwaga do usera Bohusz - gdyby nie wygląd, chociaż ładniejsza klamka i otwieranie szyby typu gilotyna to brałbym Dragona w CIEMNO! A może na dniach coś zmienicie i... kupie coś made in PL ? Witaj Fatty_boy,z tak ostrą opinią rosomakxa się nie zgadzam. W rejonie Gdańska jest wiele firm kominkowych, które posiadają omawiane wyroby na ekspozycjach, warto zrobić rundkę i obejrzeć na żywo te produkty, łatwiej będzie wyrobić sobie opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fatty_boy 24.07.2013 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Witaj Fatty_boy,z tak ostrą opinią rosomakxa się nie zgadzam. W rejonie Gdańska jest wiele firm kominkowych, które posiadają omawiane wyroby na ekspozycjach, warto zrobić rundkę i obejrzeć na żywo te produkty, łatwiej będzie wyrobić sobie opinię. na priv by nie robic tu na forum ewentualnej reklamy moglbys podeslac o jakie firmy masz na mysli. Poki co bylem na Kartuskiej i Trakcie sw Wojciecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 24.07.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Z opinią z Gliwic też się nie zgadzam. Założyciel wątku nie wymienił Hajduka, którego bym podał na pierwszym miejscu, gdyby był na liście. Oczywiście Hajduka z nowej kolekcji, a nie starocia, który zapewne zasłużył sobie na sporo negatywnych opinii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artix123 25.07.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 na priv by nie robic tu na forum ewentualnej reklamy moglbys podeslac o jakie firmy masz na mysli. Poki co bylem na Kartuskiej i Trakcie sw Wojciecha. Tak jak prosiłeś wysłałem wiadomość na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartini 04.08.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Jeżeli jeszcze nie zakupiłeś wkładu z boczną szybą to wstrzymaj się! LA NORDICA-EXTRAFLAME wypuściła na sezon 2013 nowy model właśnie z boczną szybą w tańszej wersji jak dotychczas. Nie wiem gdzie znajdziesz ten model żeby go zobaczyć na żywo bo jest to nowość ale zobacz sobie na internecie. Widziałem go na targach i robi wrażenie. Z tego co wiem to napewno cena cie nie przestraszy. Ja posiadam piec wolnostojący tej firmy, model Fortuna i nie wyobrażam sobie mieć inny, jak narazie w tej klasie uważam, że to najlepszy dla mojego salonu piec biorąc wszytskie aspekty do jednego wora. Wkład nazywa się Inserto 70 Crystal 3 Lati Na temat wkładów mogę się wypowiedzieć ale nie za dużo, ponieważ nie użytkuje sam. Natomiast gdyby ktoś z Was chciał piec wolnostojący pomogę w doborze bo nie jeden już stał w moich czterech kątach Pozdrawiam Bartłomiej Sirko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 04.08.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 To raczej kaseta, nie wkład. Jeżeli kogoś interesuje oglądanie w kominku czarnych ram, zamiast ognia, to doskonała oferta. W przypadku pieca wolno stojącego, taki design jest uzasadniony.. Kominek to raczej wkład z maksymalną wizją ognia, a ozdabia się obudową. Choć nie wolno zapominać, że dyskusja o gustach to trudna sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 05.08.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Witam. Nie no ... dizajnerski koszmar ... No chyba że podyktowane jest to wartościami stricte użytkowymi ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 15.12.2014 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Pozwoliłam sobie odświeżyć temat zeby nie zakładać nowego mianowicie poszukuję jakiegoś wkładu powietrznego z boczną szybą. Nie ma rekuperacji wkłąd do kwoty ok. 4 tyś zł. Co polecacie. Jakiś nieduży do 12 KW. Dom ma 120 m2 i do weekendowego grzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 21.12.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Pozwoliłam sobie odświeżyć temat zeby nie zakładać nowego mianowicie poszukuję jakiegoś wkładu powietrznego z boczną szybą. Nie ma rekuperacji wkłąd do kwoty ok. 4 tyś zł. Co polecacie. Jakiś nieduży do 12 KW. Dom ma 120 m2 i do weekendowego grzania Zdecydowałaś się już na jakiś konkretny wkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 28.12.2014 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Nie myslałam miesiąc temu poważnie o Arysto z boczną szybą a dwa miesiące temu miałam na uwadze Byrskiego..a dzisiaj to juz sama nie wiem...chcialam do weekendowego grzania ale nigdy nie wiadomo co przyslosc przyniesie takze moze byc potrzeby do codziennego grzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 28.12.2014 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Jedź do Józka w Żory /Osiny ul Głowna 129 .. pomoże podjąć decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 28.12.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Albo przyjedź do Piotrka z Bielska też coś zobaczysz i może podejmiesz decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 28.12.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Jutro planuje podskoczyć Żory, potem ufam się dalej w teren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts